2012. december 28., péntek

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.2012.12.28. ― 2012.01.03.
XVIII. Hold
Visconti Tarot - A Hold

Általános jelentés
Bizonytalanság, félrevezetés, csalás, megalkuvás, éjszaka és szürkület.  Félelmeink visszatartanak a továbblépéstől és a tisztánlátástól, ezért inkább a kényelmes állóvizet választhatjuk és azt, hogy saját magunk elől is elfedjük az igazságot. A jövő héten alkalmunk lesz leszállni lelkünk mélységeibe és megismerni azt az oldalunkat, amit saját magunk elől is féltve óvunk.

Szerelem
A párkapcsolatokra is mintha köd ereszkedne, nem látunk tisztán. Az is előfordulhat, hogy a helyzet nem is olyan súlyos, mint azt hinnénk, csak mi nem látunk tisztán. Féltékenység és irigység is megjelenhet a kapcsolatban, de ezeknek a félelmeinknek most ne adjunk hangot, legyünk türelmesek nem csak párunkkal, de saját magunkkal is.


Munka
Kitartásra figyelmeztet ez a lap, mert ezen a héten sok nehézséggel, munkahelyi zűrzavarral találhatjuk szembe magunkat. Legyünk még korrektebbek a megszokottnál és maradjunk a háttérben, azzal a biztos tudattal, hogy most ez válik leginkább hasznunkra.


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

2012. december 27., csütörtök

Újévi tarot kártya kirakásAz év vége a visszatekintés, a mérlegelés és a tanulságok levonásának ideje sok ember életében. Ha átgondoljuk és helyre tesszük az elmúlt év eseményeit, sok mindenre fény derül, sok folyamatot érthetünk meg, távolabbról szemlélve átláthatunk helyzeteket és történéseket, ez által kerek egészként tudunk az elmúlt esztendőre gondolni.

Ha a visszatekintés folyamatán túl vagyunk, feltehetjük magunknak a kérdést: vajon mire számíthatunk az újesztendőben? Milyen energiák segítenek vagy gátolnak bennünket, melyik életterületre kell jobban odafigyelni? Ha pontosan nem is tudjuk megmondani, mire számíthatunk – hiszen a jövő mindig mozgásban van, döntéseink által alakul és formálódik – a fő csapásirányt meg tudjuk határozni. A következő kirakási mód év elején végezve hónapról hónapra megmutatja, milyen lehetőségeink vannak, milyen energiák hatnak ránk.

Készüljünk fel a kártyavetésre, csendesítsük el gondolatainkat, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és közben gondoljunk a kérdésre pl.: mire számíthatok az előttem álló évben? Majd húzzunk ki 12 kártyát, (minden hónapnak egy-egy lapot) figyelve a sorrendre. Tegyük le egymás mellé vagy kör alakban a lapokat, és értelmezzük őket. Ha ez megvan, húzhatunk egy 13. kártyát is, ami az évet általánosságban jellemzi. 

Aki gyakorlottabb a kártyavetésben a kis Arkánum lapjait megkeverve húzhat még plusz egy kártyát arra a hónapra, amelyről többet szeretne meg tudni, de akár mind a 12 kártyára helyezhet egy lapot a kis Arkánumból. Ezt a kirakást egyszer lehet elvégezni, lehetőleg újév napján vagy január első hetében. Fontos, hogy amennyiben a kis Arkánum lapjaival egészítjük ki a kirakást, minden hónapra csak egy plusz kártya húzható. A kirakás önmagában, csak nagy Arkánummal végezve is teljes és pontos képet adhat, figyeljünk megérzéseinkre és hallgassunk rá, nem csak akkor, amikor kártyát vetünk, hanem az előttünk álló év minden egyes napján.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura; okleveles Tarot mester2012. december 20., csütörtök

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.12.21. ― 2012.12.27.
IX. Igazságszolgáltatás
Látnok Tarot - XI. Az igazságszolgáltatás

Általános jelentéslap a tisztességet, igazságot és megvesztegethetetlenséget szimbolizálja. Felhívja figyelmünket -nehogy elfelejtsük- minden tettnek megvan az ára. A lap tehát arra figyelmeztet, hogy szembe kerülhetünk tetteink következményével, valamint arra is, hogy saját tetteinkért mi vagyunk a felelősek. Ennek ellenére, jelentsen ez a szembekerülés akár örömet vagy szomorúságot, bíztat minket, hogy reménykedjünk a megbocsátásban- akár adjuk, akár kapjuk-, hogy ez által tiszta lappal indulhassunk tovább.

Szerelema meglévő kapcsolatokban rég elfeledett titkok, rejtett személyiség vonások és érzések kerülhetnek felszínre, amelyek meghatározzák annak jövőjét. Tiszta lappal mehetünk tovább, fejleszthetjük a már megújult kapcsolatot, vagy útjaink szétválnak. Bárhogy történjen is legyünk elnézőek, párunkkal szintúgy, mint saját magunkkal, legyünk őszinték egymáshoz, tisztázzuk félreértéseinket. Akik egyedül vannak, most lezárhatják régi sérelmeiket volt párjukkal, hogy letéve a régi kapcsolatot, megújulva készülhessenek az újra.

Munkaez a hét a munkakeresőknek kedvez. Olyan helyről kaphatnak állásajánlatot ahonnan nem is várták, ezért érdemes nyitott szemmel járni a barátok, és ismerősök között. Új pozíció és új lehetőségek várnak a biztos állással rendelkezőkre, érdemes elfogadni az ajánlatot. Ez eddigi erőfeszítéseik méltó jutalma.


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

2012. december 19., szerda

Szülinapos álompasi - Jake Gyllenhaal

Végre egy álompasi, nem a 60-as években született, hanem 1980-ban  pontosan a mai napon, december 19-én. Már 11 évesen filmszerepeket kapott, de csak később lett ismert, például a Holnaputánban, és a Túl a barátságon-ban szerepelt Heath Leadgerrel. Keresztanyja a híres Jamie Lee Curtis. A korosztályabeli színésznők szinte mindegyikéhez fűzte szerelmi viszony, Reese Witherspoon 2 évig volt a kedvese. 
Születési horoszkópja ezt mind mind alátámasztja, hiszen a Nyilas Nap mellé egy karakteres Oroszlán Ascendens társul, és meghatározza változékony személyiségét az Ikrekben álló Holdja is. Jake horoszkópjának egyik érdekessége, hogy szinte teljesen hiányzik belőle a föld elem, tehát csak egyetlen bolygó, a Mars tartózkodik földes jegyben (Földes jegyek: Bika, Szűz, Bak). Ez a személyiséget könnyeddé, gyorsan reagálóvá, alkalmazkodóvá teszi, viszont csökkenti a gyakorlatiasságot, és a racionális gondolkodás képességét. 

Mivel a Nap az 5. házban található a születés pillanatában, ez nagy fokú kreativitást mutat, és előrevetíti, hogy szereti élvezni az életet. Kettős megerősítés ez a helyzet, mivel az Oroszlán Aszcendes miatt felerősödik a Nap szerepe (a Nap az Oroszlán hagyomány szerinti uralkodója), és ráadásul a számára legerősebb életterületen van a kreativitás, életélvezet, szexualitás, kockázatvállalás területén. Nem csoda hát, hogy számos szerelmi kapcsolat van már a háta mögött, és az is ebből következik, hogy nagyon erős a szexuális kisugárzása. Mondhatni ragadnak rá a nők. Ezzel együtt nem túl állhatatos sem a szerelem terén, sem más téren, mert eleve a Nyilas jegy a fellángoló, hirtelen lelkesedő viselkedést mutatja, másrészt a Hold, a Merkúr, a Vénusz és a  Neptunusz is változó jegyekben állnak.
Akarata ugyan erős, és vélhetően elég gőgös, ami az Oroszlán Aszcendens negatív vonása, de mindennel együtt, ha motiválva van - mondjuk pénzzel, vagy hírnévvel - akkor nagyon keményen tud dolgozni, mert a Mars, az akarat bolygója a 6. házban, azaz a munka életterületén van.

Mindent összevetve egy nagyon kedélyes, kedves, kommunikatív személyiség, aki nagyon sokat tud beszélni, imád szerepelni, kicsit önzően ragadja magához a társaságban az irányító szerepet. Nem csapat játékos, de nem is magányos farkas. Nagyon nagy szüksége van a külvilág visszajelzésére, mondhatni udvartartás nélkül nem élvezi az egészet. Szerelmi téren heves, lelkes, kreatív, de nem bírja a függőségeket, a kötöttségeket, és valószínűleg hazudós is. (Jupiter a 3. házban Mérlegben, kapcsolatban az Ikrek Holddal.) Elképesztő nyelvi leleményességet feltételez a Jupiter a Hold és a Merkúr állásása. 

Ez a kedves és igen vonzó fickó született színész. Ha nem ez lenne a munkája, akkor is folyton "szerepben" lenne a magánéletében is.


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.2012. december 18., kedd

Kék szín a térben


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.

A szivárványban a zöld után következő szín a kék. A szív (zöld) területéről elérkeztünk a gondolatok, ideák világába. A kék a fölöttünk elhelyezkedő végtelen égbolt, a határtalannak tűnő óceánok színe, mely mintha megfoghatatlan, elérhetetlen volna, mégis ha a fűben fekve, vagy a parton ülve nézzük, korlátlan békét érezhetünk – mély, csendes, levegőt adó. Az ilyen pillanatokban elkezdünk befelé figyelni, a légzésünk is lelassulhat, és kapcsolatba kerülünk a gondolatainkkal, mely mögött egyszer csak mintha már nem is a mi gondolataink, hanem egy magasabb világ vagy egy belső mester hangja szólalna meg halkan - kapcsolatba kerültünk az istenivel. Ez is egy módja a kommunikációnak, mely a kékhez tartozó torok csakra színe. Ha egységbe kerülünk a belső vezettetésünkkel, az isteni tervünk szerinti létezéssel, akkor a kifelé irányuló kommunikációnkban békét közvetítünk a világ felé. Nem csak magunkkal, az életünkkel, de a világgal is békében leszünk. Ilyenkor a ragaszkodásainkat elengedjük, mert van hitünk és bizalmunk abban, hogy minden úgy van jól, ahogy van, mert átadtuk magunkat egy magasabb tervnek és hagyjuk azt megnyilvánulni az életünkben, amiért végső soron itt vagyunk. A kékhez tartoznak a tradíciók - családi minták, generációs hiedelmek is. Érdemes felülvizsgálni, mi az, ami ezekből számunkra felnőttként még elfogadható, és mi az, ami korlátként visszatart minket igazi lényünktől, életünktől.

Az Aura-Somában a kékhez a 2-es üveg tartozik, mely olaj használata bizalmat ébreszt, megszilárdítja a kapcsolatot legbenső, békés részünkkel, megérteti velünk a csend erejét, segíti a beszéd és a hallgatás közötti egyensúly felismerését. Elmélyíti megérzéseinket, stimulálja a kreativitást, segít legyőzni az ismeretlentől való félelmet. Támogatja a tápláló női energia megélését és javítja a beszédkészséget.

A kék a hideg színekhez tartozik, bizonyítottan hűsítő, vérnyomáscsökkentő hatása van. Ennek megfelelően elsősorban olyan helyiségekben célszerű alkalmazni, ahol nem gond, ha a kelleténél hidegebbet érzünk, így a déli fekvésű szobákban, ahová nyáron egész nap besüt a nap, illetve hálószobákban, ahol békés, pihentető alvásra van szükségünk. Azonban ha nincs természetes fény a helyiségben, akkor főleg nagy felületen alkalmazva nyomasztóvá válhat az összhatás.


 

Molnár Mária

 Az Achirit Ezotéria oldalán megjelent minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

2012. december 17., hétfő

Transzban könnyebb


A minap felhívott valaki azzal a kéréssel, hogy szeretne korábbi életeibe bepillantást nyerni. Ez az egyik kedvenc témaköröm, úgyhogy örömmel fogadtam a hívását, biztosan érdekes hipnózis lesz belőle. Vajon miért lehet kíváncsi arra, hogy mi történt vele korábban? Többnyire azt tapasztalom, hogy aki ezzel a kérdéssel fordul hozzám, valamiféle kátyúba került – leginkább magánéletibe – és szeretné tudni, miért sújtja a sors éppen ezzel a párkapcsolattal?
Az irodám ajtaján kissé bizonytalan, de cseppet sem zaklatottnak tűnő, szimpatikus, élete derekán járó úriember lépett be. Ami először kiderült róla, az az volt, hogy semmi gondja a magánéletével. Ez igazán nagyszerű, de valamilyen okból csak ellátogatott hozzám? Ok nélkül még senki nem érkezett. Amit ezután kibökött, csak annyi volt, hogy kíváncsi. Soha nem volt mersze kipróbálni a hipnózist, és előző életeibe sem tekintett még bele. Ez még mindig elég kevés ahhoz, hogy elinduljunk, úgyhogy tovább faggattam. 
Nem tartott soká kideríteni, hogy lámpaláza van. Nem is akármilyen. Olyan erősen zavarja, ha a figyelem rá irányul, hogy még a gondolatától is rosszul lesz. Így nemhogy előadni nem tud, de még a hallgatóság sorai közt ülve is sokszor ki kell mennie, hogy rendbe szedje magát. Színházban ez többnyire elég nehezen megoldható, ezért nem is járnak sehova, aminek viszont nem örül a felesége. Néhány kérdéssel még körbejártam a helyzetet, hogy elegendő információm legyen, de valójában már csak egyetlen akadály állt az utunkban, amit szinte az első pillanatokban világossá is tett: vajon lehet-e őt hipnotizálni, és különben sem tudja elképzelni, hogy milyen lehet, amikor korábbi életeibe „lép” vissza az ember.

Mindkét kérdéshez hozzá vagyok már szokva, hiszen szinte napi szinten szembesülök velük. Az elsőre tömör igennel szoktam válaszolni. Most is ezt tettem. Kicsit meglepődött, talán nem számított ennyire rövid válaszra, pedig a transzhoz mindenki hozzászokott, így nyilván ő is. Igaz, a legtöbbünknek fogalma sincs róla, hogy mikor van transzban, pedig hasznos lenne tudni róla. Naponta mindenki több alkalommal is átesik transzállapotokon, és ha nem tapasztalja meg tudatosan is, akkor könnyen lehet befolyásolni szándékai ellenére. Hipnotizőrnél ez nem eshet meg, hiszen ide mindenki azért jön,  mert az a szándéka, hogy transzállapotban változzon. Megfigyelheti és megszokhatja, sőt, kicsit meg is tanulhatja, hogy hogyan működik.
A második kérdés sem jelent feltétlenül problémát, hiszen, ha el tudná képzelni, hogy milyen lehet előző életbe lépni, akkor nyilván nem fordulna hozzám. Ezt nyugodtan rám bízhatja. Segíteni úgysem tud, beérem annyival, ha nem akadályozza a folyamatot, egyszerűen követi a kérdéseimet és figyeli, hogy mit tapasztal belül. Ennek a titka leginkább abban rejlik, hogy el tudja-e különíteni a gondolatait az érzelmeitől. Valószínűleg nem, én viszont annál inkább, hisz másra sem figyelek.

Ezután már nem maradt más hátra, mint egy fejes előre a múltba. Mint utóbb mesélte, kicsit maga is meglepődött azon, amikor az első cilinderes fazonok szembejöttek vele, de aztán hamar hozzászokott az új élményhez. Egészen belemerült a szemei előtt feltáruló élet izgalmaiba, így nagyon gyorsan haladhattunk. Alig egy óra alatt teljesült minkét vágya. Látta egyik előző életét és megoldódott a lámpaláz kérdése is. Egyes problémákat, így például a lámpalázat is a leggyorsabban és legegyszerűbben előző életekbe tett utazásokon keresztül lehet megoldani. Ott nem zavarnak saját korlátaink, sem a társadalmi konvenciók, melyeket nyakunkba akasztanak és legfőképp, mire bárki odáig jut, hogy belépjen előző életébe, rég elfelejtette, hogy mi volt a kiindulási problémája. Márpedig a megoldáshoz éppen ez az egyik legfontosabb feltétel.

Loós Balázs

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.2012. december 13., csütörtök

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.12.14. ― 2012.12.20.
IX. A Remete
Arany Tarot - A remeteÁltalános jelentés: ez az alak mindig egyedül áll, valamely kietlen pusztában, önként választott elvonultságában. Ő a bölcs, aki uralkodni tud vágyain, testét és lelkét a tudás szolgálatába állítja. Lámpása utat mutat nem csak neki, hanem az őt követőknek, valamint gondolkodásra int. Ezen a héten tehát alkalmunk lesz elvonulni és önvizsgálatot tartani, ami talán jót is tehet a karácsonyra való lelki felkészülésünknek. Érezzük meg, mi az a feladat, amelyért születtünk, gondolkodjunk el rajta és tegyük helyére magunkban a dolgainkat. Ez az alak a múltból jön és a jövő felé mutat, tehát az önvizsgálat után tegyünk is meg mindent kitűzött célunkért.

Szerelem: itt is az elvonultság, a másiktól való távollét vagy ennek igénye dominál. Hagyjunk helyet saját magunknak is a kapcsolatban, engedjük, hogy intuíciónk vezessen, és ha egyedül létre van szükségünk, engedjünk ennek az igénynek. Akik egyedül vannak, nagyon jól meg tudják fogalmazni milyen párkapcsolatra vágynak, ezt érdemes le is írni.

Munka: ez a hét az egyedüllétnek, az egyedül végzett munkának kedvez. Dolgozzuk ki saját ötleteinket, amit majd a megfelelő időpontban tárgyaljunk csak meg főnökünkkel vagy kollégáinkkal. Merjünk itt is egyedül lenni, egyedül alkotni!


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Luca napja és a boszorkányszék

Minden év december 13-a Luca napja, ami ma már a keresztény világban egy népszokáshoz kötődik, még pedig a Luca szék elkészítésének ez a kezdő dátuma. Aki ezen a napon nekifog és elkezd egy kis széket készíteni, faragni, és december 26-ig minden nap csak egy munkafázist végez rajta, az esti mise alkalmával megláthatja a közösség boszorkányát, ha feláll e székre. A széknek megszabott a formája is: "A Luca szék hagyományos alakja, az ősrégi idők óta varázserejűnek hitt pentagramma vagy pentalfa (németül trudenfuss vagy alpfuss), magyarul boszorkányszög: egy szabályos ötszög köré irt öt egyenlő szárú háromszögből kialakuló csillag." (Wikipedia)
Régebben ennek nagyobb népszerűsége volt, ma már csak a hagyományőrzők készítenek Luca széket.

Az azonban érdekes, hogy miért is alakult úgy, hogy ez a nap legyen a boszorkányszék elkészítésének napja. A gergely naptár bevezetése idején ez a nap hagyományosan is ünnepnap volt, hiszen akkoriban ez volt a leghosszabb éjszakájú nap, vagyis a téli napforduló. (Manapság ez a dátum december 21-22-e környékére esik.) Ezen a napon régen tilos volt szőni, fonni, sütni, és mosni is. A másik ide kötődő javaslat, hogy ilyenkor nem érdemes semmit sem kölcsön adni, mert boszorkányok kezére kerül 

Vissza kanyarodva a Luca székének történetéhez, az aki felállt a székre a 26-i mise alatt, meglátta a boszorkányokat. A hagyomány szerint, a boszorkányok szarvakat hordtak, és a templomba lépéskor le kellett hajtaniuk a fejüket, így könnyű volt meglátni ki a banya. Aki meglátott egy boszorkányt, annak menekülnie kellett hazáig, nehogy széttépjék a nyomába eredő boszorkányok, ám, ha mákot szórt maga után megmenekülhetett, mert azt a boszorkányoknak mind az utolsó szemig fel kellett szedniük.

Luca napi szokás továbbá, hogy lányok 12 gombócot főztek, melyek mindegyikébe egy férfi nevét tették, és amelyik gombóc először feljött a víz tetejére, az abban rejlő cetlin szereplő nevű férfi lesz a férje.

Szent Lucia
Ismertek még termékenységi rítusok is, de a gonoszok elűzésére szolgáló szokásokról is maradtak fenn emlékek. 

Természetesen van a napnak szentje is, Szent Lucia - nevének jelentése a fény, fényhozó - aki egy szicíliai szűz volt, aki Krisztusnak ajánlotta magát, de mivel az anyja férjhez akarta adni, és ő nem hagyta magát, mártírhalált halt.

Ez a nap, december 13-a Luca napja, a legtöbb babonával és népszokással összekötött nap egész éveben. 

A cikket írta: Bogdán-Körmöczi Júlia


2012. december 12., szerda

Világvége, korszakváltás vagy egy átlagos nap? 2012.12.21.


A Maja Naptár
Amióta elérkezett - a maják számára rettenetesen távolinak tűnő - időszak, amikorra a világ végét jósolták sokféle módon szemlélik a lehetséges eseményeket. A világ tényleges végéről, az égbolt elsötétedéséről, a politikai és gazdasági összeomlásról, és szinte mindenfajta változásról lehet cikket találni.

Asztrológiai szempontból, mivel a maják is a bolygók mozgása alapján számították ki ezt az időpontot, az látható, hogy van néhány igen markáns fényszögkapcsolat, melyek a maja jóslás ismerete nélkül is figyelemre méltóak lennének. Az eredetileg Közép-Amerikára vonatkozó jövendölés a Vénusz speciális visszatérését említi. Ez a helyzet arra is utal, hogy a nálunk Esthajnalcsillagként is ismert Vénusz jól látható volt a korabeli megfigyelők számára, és mozgását fel tudták térképezni. Az ismeretes, hogy a Vénuszt az indián kultúrában az egyik főistennel, a Tollaskígyóval azonosították, akinek a visszatérése új ismereteket ad az embereknek. Valószínűsíthető, hogy ez a visszatérés a Nappal és a Földdel, valamint a Fiastyúk csillagképpel alkotott kapcsolatával történik meg. A mai nyugati asztrológia által használt analógia alapján a Vénusz a szeretet, a harmónia, a női szexualitás megtestesítője, spirituális szempontból a szeretet nyílt kifejezésével lehet azonosítani. Bizonyos mitológiákban (a görög is ilyen) a Vénusz nem csak a szerelem és a művészet bolygója, de az elnyomott - nőies - energiák felszabadításának harcát is mutatja. Ez a harc nem valaminek a megszerzésére irányul, mint egy Mars jellegű, hatalmat is magába foglaló küzdelem, hanem valaminek a felszabadításáról szól. Ilyen értelemben a mostanság aktivizálódó vénuszi energiák átformálhatják a szeretet kifejezését egy nyíltabb formára, ugyanakkor a nagyon férfias irányba eltolódott vallási, politikai és filozófiai irányzatokat is leválthatják, és helyükre az eddig elnyomott, alárendelt szerepre ítélt női energiákat emelhetik fel. 

Igazán izgalmas lesz megfigyelni, hogy a megkezdődő változások milyen sebességgel és milyen eszközökkel mennek végbe, mert nagy a valószínűsége, hogy amikor ennyi ember egyszerre, egy pillanattól vár valamilyen változást, akkor azt a közös teremtőerejük meg is tudja valósítani, képes manifesztálni a változást. 

A Szaturnusz és a Jupiter
Magyarországon 2012. december 20-án este 8 óra körül áll össze az a bolygókapcsolódás, melyben a Szaturnusz, a Plútó, és a Jupiter vesznek részt. Ezek közül a Szaturnuszt és a Jupitert sorsbolygónak is szokták nevezni, míg a Plútó minden újnak a kezdetén jelen van, hiszen a korábbi dolog lerombolása az ő preferenciája. Még inkább a jelen korra lefordítva e bolygók működését, a Szaturnusz minden határt mutat, illetve a társadalmi normákat kötjük hozzá, a Jupiter az eszméket, az aktuális hitet, hiedelmeket jelképezi, a Plútó pedig a gyökeres változást, valamint a tömegeket szokta szimbolizálni. 
A Plútó
Ha csak e jelentéseket összeillesztjük, máris világos, hogy megjelenhet egy világméretű, tömegeket érintő hitrendszerek és eszmék gyökeres változását jelentő esemény, vagy esemény sorozat, mely során új társadalmi rendek, normák és új "határok" születnek. Mivel a Szaturnusz és a Plútó kapcsolata harmonikus ebben a bolygó-együtthatásban, ezért talán nem kell az új rendektől tartani, nem lesznek elnyomóak, viszont nagyon hosszú távon fejtik ki hatásukat, hiszen e két égitest uralmi cserében is áll - a Plútó a Bakban, a Szaturnusz pedig a Skorpióban - ami azt jelenti, hogy erejüket kölcsönösen megsokszorozzák. 

A másik szintén ebben az időben érvényesülő bolygóhatás a Vénusz kapcsolata az Uránusszal és a Holddal. Ez a helyzet a szeretet kifejezésének gyors, forradalomszerűen lezajló változásáról árulkodik, illetve a két legfontosabb női energiát képviselő bolygó, a Vénusz és a Hold minden esetben a női princípiumok új, erőteljesebb jelenlétét mutatja. Az Uránusz felszabadító szellemi szabadságot, bizonyos értelemben szabadosságot is szokott jelenteni, valamint a humánusság is fontos alkotó eleme a "viselkedésének". 
Boticelli: Vénusz születése
Mivel most a női energiákat képviselő égitestekkel kerül aktív kapcsolatba, és ez a kapcsolat egyidejű a fentebb taglalt szemléletváltással is, ezért joggal feltételezhetjük, hogy a női szerepek megerősödnek, és a társadalomban új pozíciót vívhatnak ki maguknak. Másrészről a Hold és a Vénusz befogadói szellemisége talán empátiát is ébreszt az emberekben egymás értékrendjei, vallásai iránt, és így alkalmassá teheti a nagyobb közösségeket az együttműködésre. 

Az egyén szintjén ezek a csillagászati, asztrológiai jelenségek azokat az életterületeket hozzák mozgásba, ott okoznak változást, ahol a személyes születési horoszkóphoz kapcsolódnak. Lesz akinek a személyisége egy része kerül méltányosabb megítélés alá, lesz akinél párkapcsolatai változásokat eredményez, mások a karrierjük felívelésében érzékelik majd e bolygóhatásokat. 

Mindent összefoglalva, egy olyan korszakváltás küszöbén állunk, mely a női, nőies energiák megerősödését hozza, valamint társadalmi szinten is változásokat mutat. 
De ha csak a kollektív teremtőerőben hiszünk, akkor is feltételezni lehet, hogy egy olyan volumenű dolog, amivel világszerte ennyien foglalkoznak, elmozdulást eredményezhet, hiszen a kritikus tömeg elmélete talán ennek a dátumnak a segítségével újabb bizonyítékot nyerhet. Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


2012. december 11., kedd

A „kis” Kelta kereszt kirakás


A hagyományos Kelta kereszt kirakásról már volt szó az oldalon. Megismerhettük és láthattuk mennyire részletesen, szinte minden életterületre kiterjedően képes iránymutatást adni számunkra. Egy hátránya azonban van ennek a vetési módnak, hogy sok lappal dolgozik, és aki még nem jártas a kártyák világában, nehezen tudja értelmezni azok üzenetét. Nekik szeretnék most segíteni abban, hogy ismertetem e kirakási módozat egy változatát, "kistestvérét" a kis Kelta kereszt kirakást. A kirakás leginkább akkor alkalmazható, amikor általános képet szeretnénk kapni életünkről, mi az, ami igazán hangsúlyos az életünkben, mi foglalkoztat bennünket tudat alatt, valamint mi várható a közeljövőben.

Készüljünk fel a kártyavetésre, csendesítsük el gondolatainkat, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és húzzunk ki 7 lapot, ügyelve a sorrendre, mivel ebben a kirakásban külön figyelni kell arra melyik kártyát hová helyezzük.

Az első helyen álló lap a kérdezőt magát mutatja meg. A 2. helyen lévő megmutatja az elmúlt 6 hónap/egy év eseményeit, a 3. helyen álló lap az utóbbi 1-3 hónapban történt legfontosabb eseményeket jelöli. A 4. kártya a jelenlegi helyzetet, míg az 5. helyen elhelyzkedő a közel jövőben várható eseményeket szemlélteti (3-6 hónap). A 6-os kártya a jelenlegi helyzetet befolyásoló körülményeket tárja elénk, a 7-es pedig a következő 6 hónap - 1 év eseményeit mutatja meg.

Természetesen ezt a kirakási módozatot is lehet a teljes csomag kártyával végezni, vagy úgy, hogy a nagy Arkánumok lapjaira egy-egy kártyát húzunk a kis Arkánumból, finomítva azok jelentését. A kirakás ugyan általánosabb jellegű, de nagyon jól rámutat az igazán fontos eseményekre és folyamtokra, amiket talán saját magunk előtt is titkolunk.

/A kirakás eredeti leírása megtalálható: Csiky Ildikó: A kártyavetés nagy kézikönyve; AB-ART Pozsony 2008./

Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.2012. december 9., vasárnap

Kezelés vagy utazás?

Egy beteg találkozót kér Budapest egyik kórházának a sebészeti osztályán a főorvostól. A találkozót ezzel a mondattal nyitja:
- Doktor úr szeretném, ha megoperálna!
Bár a főorvos nyilván azt hinné, hogy célt tévesztett a páciens, és a pszichiátriáról tévedt valahogy erre, de a rend kedvéért megkérdezi:
- És miért szeretné, hogy megműtsem?
- Mert azt hallottam, hogy az operáció olyan jó dolog! Egyik ismerősömnél működött, remélem beválik nálam is! Kíváncsi vagyok rá!
Ön elképzelhetőnek tartja azt, hogy ez a párbeszéd létrejöjjön? Ugye nem? Ilyen kéréssel valószínűleg még soha senki nem keresett fel egyetlen sebészt sem.

Az azonban rendszeresen megtörténik, hogy valaki ezzel a kéréssel fordul hozzám: Szeretnék részt venni egy reinkarnációs utazáson!

A reinkarnációs kezelést nem utazási iroda szervezi arra a célra, hogy aki kíváncsi rá, átmenjen, kicsit körbenézzen, majd elégedetten nyugtázza, hogy ez is megvolt. 
A reinkarnációs kezelés az elmének azt a képességét használja ki, hogy a tudattalan egy adott érzelemhez kötve gyakorlatilag korlátlan számú emléket, képet, történetet tud felidézni. Mivel a tudattalanban az idő fogalma nem létezik, ezért ezek az érzelemhez kapcsolódó metaforák, történetek sokfélék lehetnek. Akár olyanok is, melyek előző életekből származnak. Természetesen ez a lehetőség a legkönnyebben azok számára érhető el, akik nem utasítják el a reinkarnáció elméletét.

Amikor valaki segítséget kér, azt azért teszi, mert valami nem tetszik neki az életében. Szeretne rajta változtatni, illetve megszabadulni tőle. Ez azt is jelenti egyben, hogy amitől szeretne megszabadulni, az rossz érzést kelt benne. Ez a rossz érzés az, ami kiinduló pontnak számít a reinkarnációs kezelés során. Ez akkor is így van, ha nem vesz róla tudomást. Mivel a tudattalan által előhívott képek ilyen esetben általában rossz érzésekhez köthetők, ezért azok a korábbi életek, melyeket felidéznek, olyan történéseket tartalmaznak, melyek ugyanezeket, vagy a hozzájuk kapcsolódó más rossz érzéseket elevenítenek fel. Ha a reinkarnációs utazás célja az, hogy a felszínre hozott életeket megnézzék, mintegy tudomásul véve, hogy “lám, ez az oka annak, hogy a mostani életemben ilyen rossz dolgok történnek velem”, akkor az érzelmeket nem dolgozzák fel. Ez olyan eredménnyel járhat, hogy a már meglévő belső feszültségét, rossz érzését még jobban felerősítik. Innentől kezdve még kellemetlenebbül fogja magát érezni, még stresszesebb lesz.

A hasonlatnál maradva ez nagyjából azt jelenti, mintha a sebész felvágná a hasát, majd elégedetten hümmögve közösen megállapítanák, hogy a hasfájást mondjuk vakbélgyulladás okozza, majd visszavarrná a sebet. A reinkarnációs kezelés sokkal veszélytelenebb, de ebben a formában éppen annyira haszontalan, mint a “műtét”.
A reinkarnációs terápia legfontosabb része az, amikor a felszínre hozott emlékek segítségével feldolgozzák azokat az érzelmeket, melyek az adott problémát okozzák. 

Az életeken átívelő, megoldatlan, vagy rosszul megoldott feladatok nyomán megmaradó rossz érzéseket összefoglaló néven karmának nevezik. Ezek azok az érzések, melyek a jelen életben az egyén elé – a karmája alapján – ismét feladatokat állítanak. Ezért, aki visszalép előző életébe, és reinkarnációs terápia segítségével az érzést, és a hozzá kapcsolódó feladatot megoldja, egyben a karmájának ezt a részét is megtisztítja.

Loós Balázs

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


2012. december 7., péntek

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.12.07. ― 2012.12.13.
XIX. A Nap
Ansata Tarot - A NapÁltalános jelentés: életöröm, siker, egészség és kedvező lehetőségek. Így foglalható össze az előttünk álló hét. Lehetőségünk lesz békés úton rendezni kapcsolatainkat az élet minden területén. Aktívak és kiegyensúlyozottak lehetünk, ami most jól jöhet az ünnepi készülődéshez.
 
Szerelem: ez a kártya a boldog és kölcsönös párkapcsolat lapja is. Érzelmekben gazdag szép hét vár azokra, akik párkapcsolatban élnek, akár komolyabb tervezgetés is elképzelhető lehet, legyen az akár házasság vagy gyermekvállalás. Ha kapcsolatunk most nem a legjobb elsimíthatjuk ellentéteinket, és az egyedülállók is igaz szerelemre találhatnak.

Munka: sikerek várhatók ezen a területen is, elismerhetik munkánkat, új pozícióban is reménykedhetünk. Élvezzük tehát az eddigi szorgos munka gyümölcsét, lazítsunk és éljük meg ezeket a nyugodt pillanatokat.


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

2012. december 6., csütörtök

Mitől lesz karácsony a karácsony?


Ha szeretet tölti be, a legkisebb lakásból is igazi otthon varázsolható, ahova jó hazajönni. Sőt, valójában az otthont nem is lehet falak közé rakni, mert a szívünkben van. A Karácsony egy ugyanilyen „valami”, ami szeretet nélkül semmit sem ér. Ha megteremtjük magunkban, és a környezetünkben azt a kellemes biztonságot, megnyugvást, akkor ott az otthon. Ez egy érzés, ami jöhet a társunktól, vagy saját magunktól.

De ha társ nélkül, egyedül is töltjük, töltenénk a Szent Estét, nem kell magányosnak lenni. A szeretet mindent betölthet, és ha másokra figyelünk, azzal nem csak jót teszünk, de a saját magányunkat is egyből megszüntetjük.

Boldogtalan csak az lehet, akinek az életéből hiányzik a szeretet, és ez önmagunk szeretésével kezdődik. Ha mindig kívül keressük a boldogságot, és mástól tesszük függővé, olyan illékony, bizonytalan helyzetet teremtünk magunknak, amitől függni „életveszélyes”. A belső béke, a szeretet belőlünk kell hogy kiinduljon. Aki szeretni tudja magát, azt mások is szeretni fogják, mert egyből egy szeretetre méltó ember benyomását kelti mindenkiben.

Másoktól nem a saját életünk megoldását kell várni, és nem mástól kell függővé tenni a saját boldogságunkat. Adni akkor tudunk, ha bennünk már megvan az érzés. És milyen jó egy olyan ember mellett lenni, aki szeret. Az, hogy magunkat szeretjük, a legkevésbé sem önzés. Sőt! Amint eljutunk oda, és nem mástól várjuk, azonnal megteremtődik a belső béke, amihez minden ember vonzódik, még ha nem is tudatos szinten. A másikat elfogadni teljes valójában, úgy, ahogy van, a hibáival együtt, csak akkor tudjuk, ha már magunkat is elfogadtuk. Változtatni pedig szintén csak saját magunkon tudunk. Mindennapjainkat úgy élhetjük, ahogy mi akarjuk, és nem a másik változásától, hozzáállásától kell függjön a mi viselkedésünk. A lélek önmagában teljes és sérthetetlen. Nem hiányzik belőle semmi, és nem is kell neki semmi. A külső világ hajlamos elvakítani minket, de valójában a bőrünk alatt egyformák vagyunk. Nem a másik bőrébe, és az azáltal megjelenített képbe szeretünk bele, hanem abba a lénybe, aki benne lakozik. Az pedig tökéletes. A hibáival együtt tökéletes. Az ego elengedésével rájöhetünk, hogy valójában mihez is ragaszkodtunk idáig? Ha már nem azok a felszínen megjelenő dolgok lesznek fontosak, akkor nem szenved tovább az ego és nem hajt minket a megvalósíthatatlan felé, nem akar a vágyainak élni. És ettől megszűnik a szenvedés.
Ha az ember ráébred arra, hogy ő teljesen független attól, amit az ego akar, akkor észrevehető lesz, hogy a tiszta lélek a szeretettől működik, nincs szüksége másra a boldogsághoz. A társsal való együttlét segíthet ráeszmélni a valódi értékekre, valódi önmagunkra. Igaz ez hoz magával vitákat, és megoldandó feladatokat, de ezeken keresztül tanulhatjuk meg az élet valódi értelmét. Ahogy a kisgyerek is sok gyakorlással sajátítja el a legalapvetőbb dolgokat, ami az élethez kell, úgy felnőttként is többször kerülünk olyan helyzetbe, ami nehézséget okoz, de csak addig, amíg meg nem tanuljuk jól csinálni.
A Karácsony lehetőséget ad az egymásra figyelésre, felhívja a figyelmet a szeretetre, amit nyilván az év többi napján is ugyanannyira szem előtt kellene tartani, csak ugye a kifogások.

Idén csináljuk másképp, mint eddig! Ne vesszünk össze, még ha nyomós okot találnánk rá, akkor se. Legyünk békében önmagunkkal, figyeljünk a másikra, hagyjuk, hogy úgy legyen, ahogy szeretné, bízzunk benne, hogy ő is jót akar nekünk. És kérjük meg az angyalokat, segítsék a tervünket! Én biztos vagyok benne, hogy ők nagyon figyelnek ránk, és csak arra várnak, hogy az emberek végre hittel szólítsák meg őket! 

Körmöczi Zsuzsanna


Kristálygyógyászat 4. rész


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


2012. december 4., kedd

„Ki vagyok én?” - a személyiség 4 területe


Egy kis ízelítővel kezdem a legutóbbi cikkemben ajánlott könyvből:
Egyszerre vagyunk az anyag és az energia teremtményei. Az elektromágnesesség átjárja a biológiát – rengeteg kutatási megfigyelés bizonyítja, hogy elektromágneses változás kísér csaknem minden biológiai folyamatot. Az energia, beáramlik, körbeáramlik és kiáramlik a neuronokból és a génekből is. A gének tárolják az élőlények információit, az energia pedig ezeknek az információknak a kommunikációját működteti. Elképzelhetjük ezt, mint egy számítógépet: a merev-lemez tárolja az információt - ez a DNS -, de ha működtetni akarjuk a gépet, tanulmányozni szeretnénk a rajta futó programokat, be kell dugnunk a konnektorba a számítógépet- ez az energia.
A gének hozzájárulnak tulajdonságinkhoz, de nem határozzák meg őket. A hiedelmek, szándékok, gondolatok, a hit, gyakran sokkal erősebb összefüggésben vannak az egészségünkkel, a boldogságunkkal, mint a génjeink. Tanulmányok kimutatták, hogy mindezek és az elkötelezett spirituális gyakorlatok sok évet adhatnak hozzá az életünkhöz, genetikai állományunktól függetlenül. (Dawson Church, Phd.: Génjeink csodája)

Én azt hiszem, hogy ez megnyugtató. Hogy egészségünk és jólétünk fölött ellenőrzést gyakorolhatunk az életvitelünkkel, a gondolatainkkal, érzéseinkkel. Hogy a végső hatalom nem a molekuláris szerkezet érinthetetlen birodalmánál van. A tudósok kezdik megérteni, hogy az emberi tudatosság hogyan befolyásolja az emberi testet. A gondolatainkra és érzéseinkre a testünk egész bonyolult változás-sorozattal reagál, meghatározott biokémiai anyagok egész sora szabadul fel a szerveinkben. Például a szervezetünket elönti az adrenalin egy munkahelyi stresszt okozó változás miatt és amit emiatt még félelmünkben gondolunk, amiatt görcsös fájdalom jelenik meg a gyomrunkban. Egyszerre vagyunk a testünk, az elménk és a lelkünk, mindez egy meghatározott társadalmi és természeti környezetben. Holisztikus szemléletemmel én ezt így gondolom.

Mennyire ismerjük magunkat, személyiségünket?
Személyiségünknek 4 területe van: nyílt, rejtett, sötét és vak, annak megfelelően, hogy mi mit gondolunk, tudunk magunkról és mások mit gondolnak, tudnak rólunk.
  1. Nyílt - itt ugyanazt tudom, gondolom magamról, mint amit mások pl. bőbeszédű vagyok
  2. Rejtett – ebben a helyzetben én tudom, de mások nem, hogy pl. zavaromban beszélek annyit, mert alapvetően szégyenlős vagyok
  3. Sötét – amikor se én, se mások nem tudunk arról semmit, hogy pl. egy vészhelyzetben hogyan viselkedek
  4. Vak – az a területe a személyiségünknek, amit mi nem ismerünk, de mások igen: ők tudják rólunk pl., hogy amikor rossz a kedvünk, elveszünk az önsajnálatban, de mi nem vesszük ezt észre

Érdemes elővenni papírt, ceruzát és segítségül hívni magunk mellé egy jó barátot vagy egy családtagot vagy bárkit, aki ismer minket és tud őszinte lenni velünk. De a legfontosabb, hogy mi őszinték legyünk magunkhoz miközben feltérképezzük személyiségünket. Ezen ismeretek birtokában kideríthetjük, milyenek vagyunk és könnyebben „működtethetjük” testünk, elménk, lelkünk egységét, azaz saját magunkat.

EFT terapeutaként pedig azt mondom, hogy ha írás közben a szabad kezünkkel folyamatosan érintjük valamelyik könnyen elérhető akupresszúrás pontunkat, azonnal csökkenteni tudjuk a menetközben esetleg feljövő negatív érzésünket. Fontos, hogy mindenképp pozitív megerősítésekkel, érzésekkel zárjuk ezt az önismereti utazást! 

A cikket írta: Mohácsi Lizi

Kapcsolódó cikkek: