2012. július 9., hétfő

A tenyér vonalai - 1. rész: Az életvonal


A tenyérben számtalan vonal és rajzolat található, mindegyik a kérdező egy-egy jellemvonását tárja fel a tenyérolvasó előtt. Az európai tenyérelemzés három fővonalat és tizenegy mellékvonalat ismer, amit különböző csoportokba sorol. A három fővonal a következő: élet-, fej-, és szívvonal. A keleti tenyérolvasás lényegesen kevesebb vonalat vizsgál, részben e miatt, részben a különböző tenyérelemzési módszerek miatt, nincsen egységes álláspont a kisebb vonalak értelmezésében, míg a három fővonalat mindenki nagyjából egységesen értékeli.

Az életvonal
Az életvonal
Rendszerint a hüvelyk és a mutató ujj (Jupiter-ujj) között indul, onnan ereszkedik le körülölelve a Vénusz-dombot. Ez kezünk legfontosabb vonala, mivel megmutatja életerőnket és életkedvünket, hangulati hajlamainkat, betegségeket, baleseteket és a jelentősebb változásokat
Ideális esetben egyenletesen fut le, sima, egységes mélységű, egészséges színű és szépen ívelt. Általános tévhit, hogy a rövid életvonal rövid, a hosszú pedig egészséges, hosszú életet jelent. Ezt csak a többi fontos szempont figyelembe vétele után lehet megállapítani, hiszen a hosszúságon kívül fontos a vonal színe, íve, a rajta található elágazások, szigetek, belőle kiinduló vonalak mennyisége és milyensége.
Ha a vonal szélesen ívelt, az életigenlést pozitív hozzáállást és egészséges szexualitást jelent. Ha meredeken halad lefelé, akkor az illető magának való, csendes, félénk, szexualitása unalmas, hiányzik belőle a kedvesség, fagyos természetű. Rövid, nem domináns életvonal, ami néhol szaggatott lehet, gyenge kondíciót, ideges hajlamot jelent. Ha az életvonal hirtelen megszakad, jelölheti az egészségügyi állapot hirtelen romlását, esetleg balesetet. Ha a vonal fokozatosan elvékonyodik az illető életereje is fogyni fog élete végén, ha viszont erősödik vitalitása is egyre nő. A hullámzó életvonal egészségügyi zavarokat jelöl, a szakaszos gyakori betegségeket, gyenge egészséget.
Ha a vonal mély és világos színű, jól működő vérkeringésre enged következetni, jó immunrendszer, ellenálló szervezet. Képes nagy fizikai teljesítményre, jelentős izomerővel van megáldva. A széles és mély életvonal, megmutatja, hogy az illető hamar megbetegszik, érzékeny típus, apróságokon idegesíti fel magát. Emészti és bántja önmagát, ezért nem bírja el a rendszeres fizikai terhelést, még kis mértékben sem.
A finom vonalakból álló életvonal elővigyázatos tulajdonost mutat, érzékeny idegrendszerrel, óvatoskodó hajlammal. Az egymásba láncszerűen kapcsolódó vonalak súlyos egészségügyi gondokra mutatnak.
Előfordul, - bár igen ritka - hogy az életvonal hiányzik, ebben az esetben olyan személlyel állunk szemben, akiből az életkedv és az örömre való képesség minden formája hiányzik.

A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz. Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.







Nincsenek megjegyzések: