2012. december 9., vasárnap

Kezelés vagy utazás?

Egy beteg találkozót kér Budapest egyik kórházának a sebészeti osztályán a főorvostól. A találkozót ezzel a mondattal nyitja:
- Doktor úr szeretném, ha megoperálna!
Bár a főorvos nyilván azt hinné, hogy célt tévesztett a páciens, és a pszichiátriáról tévedt valahogy erre, de a rend kedvéért megkérdezi:
- És miért szeretné, hogy megműtsem?
- Mert azt hallottam, hogy az operáció olyan jó dolog! Egyik ismerősömnél működött, remélem beválik nálam is! Kíváncsi vagyok rá!
Ön elképzelhetőnek tartja azt, hogy ez a párbeszéd létrejöjjön? Ugye nem? Ilyen kéréssel valószínűleg még soha senki nem keresett fel egyetlen sebészt sem.

Az azonban rendszeresen megtörténik, hogy valaki ezzel a kéréssel fordul hozzám: Szeretnék részt venni egy reinkarnációs utazáson!

A reinkarnációs kezelést nem utazási iroda szervezi arra a célra, hogy aki kíváncsi rá, átmenjen, kicsit körbenézzen, majd elégedetten nyugtázza, hogy ez is megvolt. 
A reinkarnációs kezelés az elmének azt a képességét használja ki, hogy a tudattalan egy adott érzelemhez kötve gyakorlatilag korlátlan számú emléket, képet, történetet tud felidézni. Mivel a tudattalanban az idő fogalma nem létezik, ezért ezek az érzelemhez kapcsolódó metaforák, történetek sokfélék lehetnek. Akár olyanok is, melyek előző életekből származnak. Természetesen ez a lehetőség a legkönnyebben azok számára érhető el, akik nem utasítják el a reinkarnáció elméletét.

Amikor valaki segítséget kér, azt azért teszi, mert valami nem tetszik neki az életében. Szeretne rajta változtatni, illetve megszabadulni tőle. Ez azt is jelenti egyben, hogy amitől szeretne megszabadulni, az rossz érzést kelt benne. Ez a rossz érzés az, ami kiinduló pontnak számít a reinkarnációs kezelés során. Ez akkor is így van, ha nem vesz róla tudomást. Mivel a tudattalan által előhívott képek ilyen esetben általában rossz érzésekhez köthetők, ezért azok a korábbi életek, melyeket felidéznek, olyan történéseket tartalmaznak, melyek ugyanezeket, vagy a hozzájuk kapcsolódó más rossz érzéseket elevenítenek fel. Ha a reinkarnációs utazás célja az, hogy a felszínre hozott életeket megnézzék, mintegy tudomásul véve, hogy “lám, ez az oka annak, hogy a mostani életemben ilyen rossz dolgok történnek velem”, akkor az érzelmeket nem dolgozzák fel. Ez olyan eredménnyel járhat, hogy a már meglévő belső feszültségét, rossz érzését még jobban felerősítik. Innentől kezdve még kellemetlenebbül fogja magát érezni, még stresszesebb lesz.

A hasonlatnál maradva ez nagyjából azt jelenti, mintha a sebész felvágná a hasát, majd elégedetten hümmögve közösen megállapítanák, hogy a hasfájást mondjuk vakbélgyulladás okozza, majd visszavarrná a sebet. A reinkarnációs kezelés sokkal veszélytelenebb, de ebben a formában éppen annyira haszontalan, mint a “műtét”.
A reinkarnációs terápia legfontosabb része az, amikor a felszínre hozott emlékek segítségével feldolgozzák azokat az érzelmeket, melyek az adott problémát okozzák. 

Az életeken átívelő, megoldatlan, vagy rosszul megoldott feladatok nyomán megmaradó rossz érzéseket összefoglaló néven karmának nevezik. Ezek azok az érzések, melyek a jelen életben az egyén elé – a karmája alapján – ismét feladatokat állítanak. Ezért, aki visszalép előző életébe, és reinkarnációs terápia segítségével az érzést, és a hozzá kapcsolódó feladatot megoldja, egyben a karmájának ezt a részét is megtisztítja.

Loós Balázs

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: