2013. február 20., szerda

Gyógyítás kézrátéttel, vagyis energia átadás


Az ember – ugyanúgy, mint bármelyik lény, vagy bármi más is a Földön – energiából van. A „működéséhez” a test fizikai táplálásán túl, energiára is szükség van. A jól bevált módszer, az egymástól való energiarablás, ami valójában senkinek sem jó, de évezredek óta gyakoroljuk. James Redfield könyvében, A mennyei próféciában bővebben kifejti, hogy miért és milyen játszmák során tudjuk másoktól legkönnyebben megszerezni az energiájukat. Azonban felhívja a figyelmet arra is, hogy a továbblépéshez nem ez a módszer a megfelelő az energiaszerzésre.
Megtanulhatjuk magunk is, hogy az Univerzumtól kérjünk energiát, vagy közvetítő segítségét is igénybe vehetjük ehhez. Akármelyik módszert is választjuk, jobban járunk, a veszekedéssel, vitával történő energiaszerzésnél.

Az energiaátadásra, közvetítés módszerére rengeteg megoldás létezik szerte a világon. Szinte minden kultúrában, földrészen, nemzetenként változó technikák vannak rá. Ezeket természetesen nagyban befolyásolják az adott területen kialakult kultúrák. Közös azonban mindegyiknél, a jó szándék, a gyógyítás, a segítségnyújtás.
Az emberi testet körülvevő aura (energiamező) több rétegből áll. Tehát nemcsak a testet, hanem a lelket, vagyis a testet körülvevő energiamezőt is kezeljük. A negatív érzések mielőtt a fizikai testben megjelennének betegség formájában, azelőtt már az aura rétegeiben megjelennek, ott a normális energiaáramlást megzavarják. A pozitív változások eléréséhez nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíteni kell, fel kell tölteni energiával, vagyis helyre kell állítani a normális energiaáramlást.

Ezen blokkok feloldásának több módja is ismeretes, az energia pályák tisztítására többféle módszer létezik. A lényeg mindenképp a harmonizálás, a blokkok teljes feloldása, és lelki szinten való megértése, az okok tudatos feldolgozása. Ezen módszerek közé tartozik az akupunktúra, az akupresszúra, reflexológia, valamint a kézrátétes gyógymódok, mint a Reiki és a Pránanadi, mely tradicionális kézrátétes pozíciókkal dolgozik.

A kezelések során az Univerzumból származó energia csatornái vagyunk, tehát aki kezel az „csak” közvetíti az Univerzum energiáját, és ezt adja át a páciensnek. Így az energiablokkok oldódnak, és az energiahiányos területek újra feltöltődnek. Segít beindítani az öngyógyító folyamatokat, azáltal, hogy a test immunrendszerének működését is támogatja. Ezt természetesen lehet erősíteni úgy, ha megfelelően étkezünk, és több időt szánunk a befelé figyelésre, meditációra. Kiegészíthető egyéb terápiákkal is, mint pszichodráma, vagy olyan beszélgetések, ahol felszínre kerülhetnek a régen, mélyre eltemetett problémák, sérelmek, félelmek, traumák. Ezek legtöbbje gyermekkorból datálódik, általában egy korai élményre még rakódik egy-egy, akár apróbb sérelem, amiket aztán pusztán önvédelemből a tudatalattink mélyére temetünk. A lelki háttér kiderítése után, és a problémák felszínre hozása során megoldhatóak, gyógyíthatóak a fizikai síkon megjelenő betegségek is.


A cikket írta: Körmöczi Zsuzsanna


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: