2013. február 19., kedd

A párkapcsolat köteléke – Szerelmi kirakás I.


Így februárban – legyen bármilyen véleménye is a Bálint–napról – talán mindenki elgondolkodik: múltbéli szerelmeken, az eljövendőkön, de talán mégis az a legizgalmasabb, hogy az éppen aktuális kapcsolat hová tart, mit remélhetünk tőle a jövőben.

Öt héten keresztül különböző szerelmi/kapcsolati kirakásokat szeretnék bemutatni, ami útmutatást nyújt mindenkinek: éljen akár tartós kapcsolatban, vagy egyedül, vagy legyen épp egy döntés előtt, két lehetséges partner között. A kártya ezen a téren is megbízható tanácsadónk, de szigorúan tanácsadó, a döntés a miénk.

Ez a kirakás a párkapcsolatban élőknek segít elsősorban. Kirakás előtt csendesedjünk el, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, gondoljunk párkapcsolatunkra, miközben megkeverjük a Nagy Arkánum lapjait. A megkevert kártyákat legyező alakban terítsük ki és válasszunk ki 5 lapot, amit az ábrán látható módon helyezzünk magunk elé.


  • Az első helyen álló kártya mutatja, hogyan látom magamat a kapcsolatban
  • a második lap a társamat mutatja, ahogy a kapcsolaton belül látom
  • a harmadik azt fedi fel mi kötött össze minket a múltban
  • a negyedik a jelenlegi köteléket, míg 
  • az utolsó kártya a kapcsolat jövőjét jeleníti meg.

Az általam kirakott kártyák üzenete a következő: a kapcsolatban magányosnak látom/érzem magam, de ezt magam előtt is rejtve tartom, vagy tarthatom (9. Remete). Páromat magabiztosnak, egyfajta tanítónak látom. (5. Főpap) Becsületes és védelmező, nem csak otthon de munkájában is. Az előző kártya mellett ez a lap jelenthet kisebb elnyomást, amit tudattalanul élek meg, mivel esetleg nem tud kibontakozni lényem igazi formája. Ami összekötött minket, az egy új és lángoló szerelem, ami nem csak szellemi de fizikai síkon is jól működött és működhet még most is (6. Szeretők). A jelenben a kapcsolat nem áll biztos alapokon (10. Szerencsekerék), hullámvölgyek és hegyek tarkítják. A jövőben lehet ebből egy erős kapcsolat továbbra is, (11. Az Erő) abban az esetben, ha döntök: kilépek ez alól a jótékony elnyomás alól, vagy megmaradok a jelenlegi szituációban. Mindkét variáció lehetséges, de a döntést nekem kell magamban meghozni, és érvényre juttatni.

Mindenkinek sok sikert kívánok a kártyavetéshez!

A sorozat további részei csütörtökönként jelennek meg!

Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: