2012. június 4., hétfő

A tenyér dombjai - 1. rész: A Vénusz-domb


A kéz dombjai a bolygókról kapták a nevüket
Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jupiter=Jupiter; Saturn=Szaturnusz; Apollo=Apolló(Nap); Mercury=Merkúr; Luna=Hold; Upper Mars=felső Mars, Lower Mars=alsó Mars

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.

A hüvelykujj alatt található a Vénusz-domb
Vénusz-domb
Az ember életerejét, érzékenységét, érzékiségét, szerelmét mutatja meg. A Vénusz típus kellemes társaság, fogékony a szépségre, szereti a szépet, a jó ételeket, fényűzést és a zenét. Rokonszenves és kedves, de gyakran szorul vezetésre. Nem szeret egyedül lenni, néha könnyelmű a pénzügyekben, mindennél fontosabb számára a család. Szerelemben általában szerencsések, ám ha sokáig hezitálnak akár rossz kapcsolatokba is belesodorhatják magukat. Jól érzi magát házasságban, ragaszkodó, önzetlen férj/feleség, akivel csupa öröm az együttlét.

A jól fejlett Vénusz-domb egészséges érzelmeket és szexualitást jelöl. A róla induló és ide érkező vonalak, az egyén családjához fűződő kapcsolatáról informál bennünket.
A túlfejlett Vénusz-domb igen erős szexuális energiákat jelöl. Ha ez erős hüvelykujj társul hozzá akár erőszakosságot is jelenthet.
Vénusz-domb hiánya és fejletlensége a szexualitás hiányát, frigiditást, általánosságban rideg komor embert takar.
A Vénusz típus hajlamos a páros szervek megbetegedéseire (vese, petefészek stb.) illetve nyak és torok problémákra.
A Vénusz által uralt két jegy a bika és a mérleg, ezért a hatások náluk erősebben érvényesülnek. A bikánál inkább a pozitív, míg a mérlegnél inkább a negatív hatások vannak jelen.

A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles tenyérelemző


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: