2012. december 17., hétfő

Transzban könnyebb


A minap felhívott valaki azzal a kéréssel, hogy szeretne korábbi életeibe bepillantást nyerni. Ez az egyik kedvenc témaköröm, úgyhogy örömmel fogadtam a hívását, biztosan érdekes hipnózis lesz belőle. Vajon miért lehet kíváncsi arra, hogy mi történt vele korábban? Többnyire azt tapasztalom, hogy aki ezzel a kérdéssel fordul hozzám, valamiféle kátyúba került – leginkább magánéletibe – és szeretné tudni, miért sújtja a sors éppen ezzel a párkapcsolattal?
Az irodám ajtaján kissé bizonytalan, de cseppet sem zaklatottnak tűnő, szimpatikus, élete derekán járó úriember lépett be. Ami először kiderült róla, az az volt, hogy semmi gondja a magánéletével. Ez igazán nagyszerű, de valamilyen okból csak ellátogatott hozzám? Ok nélkül még senki nem érkezett. Amit ezután kibökött, csak annyi volt, hogy kíváncsi. Soha nem volt mersze kipróbálni a hipnózist, és előző életeibe sem tekintett még bele. Ez még mindig elég kevés ahhoz, hogy elinduljunk, úgyhogy tovább faggattam. 
Nem tartott soká kideríteni, hogy lámpaláza van. Nem is akármilyen. Olyan erősen zavarja, ha a figyelem rá irányul, hogy még a gondolatától is rosszul lesz. Így nemhogy előadni nem tud, de még a hallgatóság sorai közt ülve is sokszor ki kell mennie, hogy rendbe szedje magát. Színházban ez többnyire elég nehezen megoldható, ezért nem is járnak sehova, aminek viszont nem örül a felesége. Néhány kérdéssel még körbejártam a helyzetet, hogy elegendő információm legyen, de valójában már csak egyetlen akadály állt az utunkban, amit szinte az első pillanatokban világossá is tett: vajon lehet-e őt hipnotizálni, és különben sem tudja elképzelni, hogy milyen lehet, amikor korábbi életeibe „lép” vissza az ember.

Mindkét kérdéshez hozzá vagyok már szokva, hiszen szinte napi szinten szembesülök velük. Az elsőre tömör igennel szoktam válaszolni. Most is ezt tettem. Kicsit meglepődött, talán nem számított ennyire rövid válaszra, pedig a transzhoz mindenki hozzászokott, így nyilván ő is. Igaz, a legtöbbünknek fogalma sincs róla, hogy mikor van transzban, pedig hasznos lenne tudni róla. Naponta mindenki több alkalommal is átesik transzállapotokon, és ha nem tapasztalja meg tudatosan is, akkor könnyen lehet befolyásolni szándékai ellenére. Hipnotizőrnél ez nem eshet meg, hiszen ide mindenki azért jön,  mert az a szándéka, hogy transzállapotban változzon. Megfigyelheti és megszokhatja, sőt, kicsit meg is tanulhatja, hogy hogyan működik.
A második kérdés sem jelent feltétlenül problémát, hiszen, ha el tudná képzelni, hogy milyen lehet előző életbe lépni, akkor nyilván nem fordulna hozzám. Ezt nyugodtan rám bízhatja. Segíteni úgysem tud, beérem annyival, ha nem akadályozza a folyamatot, egyszerűen követi a kérdéseimet és figyeli, hogy mit tapasztal belül. Ennek a titka leginkább abban rejlik, hogy el tudja-e különíteni a gondolatait az érzelmeitől. Valószínűleg nem, én viszont annál inkább, hisz másra sem figyelek.

Ezután már nem maradt más hátra, mint egy fejes előre a múltba. Mint utóbb mesélte, kicsit maga is meglepődött azon, amikor az első cilinderes fazonok szembejöttek vele, de aztán hamar hozzászokott az új élményhez. Egészen belemerült a szemei előtt feltáruló élet izgalmaiba, így nagyon gyorsan haladhattunk. Alig egy óra alatt teljesült minkét vágya. Látta egyik előző életét és megoldódott a lámpaláz kérdése is. Egyes problémákat, így például a lámpalázat is a leggyorsabban és legegyszerűbben előző életekbe tett utazásokon keresztül lehet megoldani. Ott nem zavarnak saját korlátaink, sem a társadalmi konvenciók, melyeket nyakunkba akasztanak és legfőképp, mire bárki odáig jut, hogy belépjen előző életébe, rég elfelejtette, hogy mi volt a kiindulási problémája. Márpedig a megoldáshoz éppen ez az egyik legfontosabb feltétel.

Loós Balázs

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: