2012. december 11., kedd

A „kis” Kelta kereszt kirakás


A hagyományos Kelta kereszt kirakásról már volt szó az oldalon. Megismerhettük és láthattuk mennyire részletesen, szinte minden életterületre kiterjedően képes iránymutatást adni számunkra. Egy hátránya azonban van ennek a vetési módnak, hogy sok lappal dolgozik, és aki még nem jártas a kártyák világában, nehezen tudja értelmezni azok üzenetét. Nekik szeretnék most segíteni abban, hogy ismertetem e kirakási módozat egy változatát, "kistestvérét" a kis Kelta kereszt kirakást. A kirakás leginkább akkor alkalmazható, amikor általános képet szeretnénk kapni életünkről, mi az, ami igazán hangsúlyos az életünkben, mi foglalkoztat bennünket tudat alatt, valamint mi várható a közeljövőben.

Készüljünk fel a kártyavetésre, csendesítsük el gondolatainkat, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és húzzunk ki 7 lapot, ügyelve a sorrendre, mivel ebben a kirakásban külön figyelni kell arra melyik kártyát hová helyezzük.

Az első helyen álló lap a kérdezőt magát mutatja meg. A 2. helyen lévő megmutatja az elmúlt 6 hónap/egy év eseményeit, a 3. helyen álló lap az utóbbi 1-3 hónapban történt legfontosabb eseményeket jelöli. A 4. kártya a jelenlegi helyzetet, míg az 5. helyen elhelyzkedő a közel jövőben várható eseményeket szemlélteti (3-6 hónap). A 6-os kártya a jelenlegi helyzetet befolyásoló körülményeket tárja elénk, a 7-es pedig a következő 6 hónap - 1 év eseményeit mutatja meg.

Természetesen ezt a kirakási módozatot is lehet a teljes csomag kártyával végezni, vagy úgy, hogy a nagy Arkánumok lapjaira egy-egy kártyát húzunk a kis Arkánumból, finomítva azok jelentését. A kirakás ugyan általánosabb jellegű, de nagyon jól rámutat az igazán fontos eseményekre és folyamtokra, amiket talán saját magunk előtt is titkolunk.

/A kirakás eredeti leírása megtalálható: Csiky Ildikó: A kártyavetés nagy kézikönyve; AB-ART Pozsony 2008./

Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: