2012. december 19., szerda

Szülinapos álompasi - Jake Gyllenhaal

Végre egy álompasi, nem a 60-as években született, hanem 1980-ban  pontosan a mai napon, december 19-én. Már 11 évesen filmszerepeket kapott, de csak később lett ismert, például a Holnaputánban, és a Túl a barátságon-ban szerepelt Heath Leadgerrel. Keresztanyja a híres Jamie Lee Curtis. A korosztályabeli színésznők szinte mindegyikéhez fűzte szerelmi viszony, Reese Witherspoon 2 évig volt a kedvese. 
Születési horoszkópja ezt mind mind alátámasztja, hiszen a Nyilas Nap mellé egy karakteres Oroszlán Ascendens társul, és meghatározza változékony személyiségét az Ikrekben álló Holdja is. Jake horoszkópjának egyik érdekessége, hogy szinte teljesen hiányzik belőle a föld elem, tehát csak egyetlen bolygó, a Mars tartózkodik földes jegyben (Földes jegyek: Bika, Szűz, Bak). Ez a személyiséget könnyeddé, gyorsan reagálóvá, alkalmazkodóvá teszi, viszont csökkenti a gyakorlatiasságot, és a racionális gondolkodás képességét. 

Mivel a Nap az 5. házban található a születés pillanatában, ez nagy fokú kreativitást mutat, és előrevetíti, hogy szereti élvezni az életet. Kettős megerősítés ez a helyzet, mivel az Oroszlán Aszcendes miatt felerősödik a Nap szerepe (a Nap az Oroszlán hagyomány szerinti uralkodója), és ráadásul a számára legerősebb életterületen van a kreativitás, életélvezet, szexualitás, kockázatvállalás területén. Nem csoda hát, hogy számos szerelmi kapcsolat van már a háta mögött, és az is ebből következik, hogy nagyon erős a szexuális kisugárzása. Mondhatni ragadnak rá a nők. Ezzel együtt nem túl állhatatos sem a szerelem terén, sem más téren, mert eleve a Nyilas jegy a fellángoló, hirtelen lelkesedő viselkedést mutatja, másrészt a Hold, a Merkúr, a Vénusz és a  Neptunusz is változó jegyekben állnak.
Akarata ugyan erős, és vélhetően elég gőgös, ami az Oroszlán Aszcendens negatív vonása, de mindennel együtt, ha motiválva van - mondjuk pénzzel, vagy hírnévvel - akkor nagyon keményen tud dolgozni, mert a Mars, az akarat bolygója a 6. házban, azaz a munka életterületén van.

Mindent összevetve egy nagyon kedélyes, kedves, kommunikatív személyiség, aki nagyon sokat tud beszélni, imád szerepelni, kicsit önzően ragadja magához a társaságban az irányító szerepet. Nem csapat játékos, de nem is magányos farkas. Nagyon nagy szüksége van a külvilág visszajelzésére, mondhatni udvartartás nélkül nem élvezi az egészet. Szerelmi téren heves, lelkes, kreatív, de nem bírja a függőségeket, a kötöttségeket, és valószínűleg hazudós is. (Jupiter a 3. házban Mérlegben, kapcsolatban az Ikrek Holddal.) Elképesztő nyelvi leleményességet feltételez a Jupiter a Hold és a Merkúr állásása. 

Ez a kedves és igen vonzó fickó született színész. Ha nem ez lenne a munkája, akkor is folyton "szerepben" lenne a magánéletében is.


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: