2014. május 27., kedd

Jamie Oliver - a pucér szakács

1975. május 27-én született a média egyik leghíresebb szakácsa. Könnyed és gyors beszédű, ügyes kezű, az Ikerek jegyűekre leginkább jellemző tulajdonságokat birtokolja. Viszont ez még önmagában sem az elhivatottságot, sem a kreativitást nem jelenti. Tehát végig kell vizsgálni a horoszkópját, hogy milyen tényezők mutatják az elhivatottságot, és a fent említett kreativitást.
Mivel nem tudható a születés pontos óra perce ezért a nap folyamán a déli órát választjuk a fiktív születési időnek , mert ekkor állnak a bolygók napi haladásuk féltávján. A rejtett Ascendens is sokat segít, hogy tájékozódjunk az alapvető temperamentumáról. A Nap, a Merkúr és a Neptunusz kivételével minden bolygó kardinális jegyben áll. Ez nagyon markáns kezdeményező készséget, akaratosságot, hirtelen elhatározások alapján meghozott döntéseket mutat. Nem szereti, ha irányítani akarják, ellenben szereti, ha akarata érvényesül.
Lássuk, ez az akarat még miben mutatkozik asztrológiailag. A Mars – az elsődleges energiabolygó a Kosban, saját jegyében van, pozitív kapcsolatban a Nappal, ami az önkifejezésbe vezeti a kezdeményező készséget, és a harci kedvet. A Nap emellett a Plútótól is pozitív hatásokat kap, és ezek hárman (Mars-Nap-Plútó) a lehető legnagyobb energiát szabadítják fel. Mondhatjuk azt is, hogy a Mars férfias aktív kezdeményező energiája és a Plútó mindent elsöprő, folyamatos változást generáló energiája között feszülő ellentét (Mars-Plútó oppozíció a Kos és Mérleg jegyekben) kivezető utat talál a Nap kreatív alkotó önkifejező működésében. Nagyon szerencsés ez a helyzet, mert azon túl, hogy egy igazán erős központot hoz létre e három bolygó, az érintett jegyek is segítik, hogy az energia szabadon, gyorsan, rugalmasan alakuljon, ezért Jamie minden új helyzetre könnyen tud reagálni. A megújulási képessége is ebben a hármasban van elrejtve, ami jól ellenpontozza a Bakban álló Hold konzervatív érzelmi álláspontját. (A Hold szintén a Marssal és a Plútóval áll kapcsolatban).
A kitartást a Szaturnusz szimbolizálja a horoszkópban. Jelen esetben azonban nem a hosszú távú kitartás az, ami a leginkább meghatározó jellemző, hanem az a szenvedély és eltökéltség fontos, amivel Jamie a feladataihoz hozzááll. A Szaturnusz a Rákban nem a „legjobb” helyen van, viszont pontos, szoros kapcsolatban áll a Jupiterrel, ami erős helyzetben van a képletben. Ezek ketten, ha összeállnak akkor minden esetben nagy teljesítményt lehet feltételezni, hiszen a két sorsbolygó bármely fényszöge kiemelkedő személlyé teszi a szülöttet. Mivel itt a Vénusz a művészetek bolygója is benne van a kapcsolódásban, ezért lehet arra következtetni, hogy ez a kiemelkedő teljesítmény valamely vénuszi tevékenységgel is kapcsolatba hozható. Ezek a tevékenységek a művészetek, a divat, a nőiség és nem utolsó sorban az életélvezetek, mint például az ételek. A kulináris élmények áthatják Jamie egész életét, hiszen már szülei is a vendéglátásban dolgoztak, és ő is egyértelműen erre a pályára készült a kezdetektől.

Van egy nagyon furcsa pontja a Jamie Oliver horoszkópjának, ez pedig a Merkúr bolygó, mely teljesen kapcsolat nélkül áll a képletben. Ezek a ritka esetek azt jelentik, hogy az adott bolygó által képviselt tulajdonságok kicsit határozatlanok, illetve, hogy nem tudja az ember igazán mit is kezdjen vele. A Merkúr a kommunikáció, a mozgás, a változékonyság, és a tanulás bolygója. Mivel Jamie Ikrek jegyben született, ezért neki a Merkúr különösen fontos bolygó lehet – hiszen az Ikrek jegy ura – és ráadásul nagyon erős a saját jegyében a képletben.
Azok az évek mindenképpen kiemelkedőek lesznek, amelyekben a Merkúr kap valamilyen külső hatást, hiszen robbanásszerűen tud megjelenni az összes tulajdonsága. Ezt úgy kell elképzelni, mintha lenne egy pici láng, ami csak akkor tud fellobbanni nagyra, ha egy résen át levegőhöz jut. Ez a „rés” jön akkor létre, amikor a születési képlethez képest egy-egy bolygó normál haladása közben kapcsolatba kerül vele. Olyankor egyszerre jelenik meg az össze energia, ami addig szunnyadt.

A másik lehetősége egy ilyen üresen álló bolygónak, ha aktiválódási éve van. (Ez a fokszám szerinti életév, és utána minden 30.év) Jelen esetben a Merkúr az Ikrek jegy 23 fokán áll. Ez azt jelenti, hogy Jamie 23. évében látható egy kiugró Merkúri „tevékenység”, ami nem más, mint a tv-s népszerűség kezdete. 1998-ban debütált a Pucér szakács sorozattal. Karrierje azóta a nyilvánosság előtt épül, és mondhatjuk nagyon népszerű is. Egy új formát adott a főzésnek, ahol mindenki lehet mesterszakács az otthonában. Ez lehet a sikerének a titka, hogy nem akar túlbonyolítani semmit. 

Írta: Bogdán-Körmöczi Júlia asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: