2014. június 4., szerda

Angelina Jolie - A vénuszi szépség

Napjaink egyik leghíresebb színészpárosának a hölgytagja 1975.június 4-én született, Ikrek jegyű, ami életvitelének sokszínűségében is jól látszik, hiszen a színészet nem az egyetlen, amivel élete során próbálkozott. Volt fotómodell, sőt hajdanán temetkezési vállalkozó is akart lenni.
Születési képletében három domináns jegyet fedezhetünk fel, egyik az Ikrek, melyben a Napja és a Merkúrja áll, a másik a Rák jegy, ahol Ascendense Vénusza és Szaturnusza tartózkodik, és a harmadik a Kos jegy, hol a Mars, a Hold, és a Jupiter. Ez a három jegy nagyon különbözik egymástól, és míg a racionális oldalát az Ikrek logikussága irányítja, addig érzelmeit a tüzes és aktív Kos, valamint az érzékeny és mélységekre vágyó Rák jegy. Ebből is adódhat, hogy elhatározásai mentén mindig a végsőkig megy el. Akinél az Ikrek jegy hangsúlyos a horoszkópban, ott általában a sokszínűség és a gyorsaság a jellemző, ha viszont a Kos és a Rák, ott a kezdeményezőkészség és a átélni vágyás lesz a jellemző. Nem elégszik meg vele, hogy valamiről csak olvas, vagy hall, teljesen át akarja adni magát az élménynek testileg és lelkileg egyaránt. Talán itt találjuk meg a kulcsot a végletes döntésekhez is Angelina Jolie horoszkópjában. Gondoljunk csak az örökbefogadott gyermekek számára, vagy a mostanság nagy port kavart mellműtétekre. Ezek az életesemények a Kosban álló Hold és Mars bolygók, valamint a hozzájuk kapcsolódó kitörni vágyást mutató Szaturnusz bolygó mutatja.
A mellrákkal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy Rák Ascendense eleve lehetőséget ad erre a betegségre való hajlamosságra, és az a tény, hogy a Szaturnusz, mely ebben a jegyben egy kedvezőtlen pozícióban áll, éppen a betegség életterületét uralja, utal arra, hogy ez a probléma nem csak hajlam szerűen, hanem fizikailag is megjelenik az életben. Kivédésére az lehetett volna a mód, ha feldolgozza ezt a „bent rekedt” szaturnuszi erőt, vagyis, hogy munkájában, és hétköznapjaiban is megpróbál rendszerességet és következetességet vállalni. A 12. házba zárt Szaturnusz még akkor is okozhat galibát, ha nincs annyira lefojtott helyzetben, mint Jolie horoszkópjában. Általában azt mutatja, hogy nem tudjuk a helyén kezelni a határokat. Tehát sem magunk számra nem tudunk határokat szabni, sem mások szabályait nem tudjuk könnyen betartani. Ennek legrosszabb kimenetele, amikor nem tudjuk kijelölni a saját határainkat, és azon mások bármikor átgázolhatnak. Jolie esetében ezek a változatok folyamatosan váltakoznak, és partnerei között is találunk olyat, aki nem vette figyelembe a nő igényeit és határait. Látható tehát, hogy az életben elég színesen tud megmutatkozni egy ilyen bolygó pozíció.
A művészet, mint hivatás a Vénusz bolygó kiemelt helyzetéből adódik, és ehhez köthetjük a nagyon erotikus kisugárzást és a vastag ajkakat is. A Vénusz, mint a Bika jegy ura szép, szépséget és erős kisugárzást ad a horoszkóp tulajdonosának, és általában a vonzerőt nem is lehet sokáig titokban tartani. Ugyanakkor ez a bolygó mutatja, hogy a szerelemben szenvedéllyel választ partnert, és a Bakban kezdődő Vízöntőben lévő párkapcsolati életterület utal a hosszabb kapcsolatokra. A házasság fontos Angelina számára, így várható volt, hogy két zátonyra futott házassága után harmadszor is a hivatalos formát választja a kapcsolatának.
Sikereit sokkal inkább mérhetjük a filmek robbanásszerű megjelenésében és a lehengerlő közönség sikerében, mint Oscar-díjakban, vagy szakmai elismerésekben. Angelina nagyon keményen dolgozik, és ezt a keménységet kollégáitól is elvárja, de kreativitása szűkös, inkább az előre kijelölt utakat tudja hatékonyan bejárni, a rendezői utasításokat híven követni.

A cikket írta: Bogdán-Körmöczi Júlia


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden írás a szerzői jog végelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: