2014. április 22., kedd

Jack Nicholson

Karakteres, sok nő szemében igazi sármőr, ördögi mosolyú csábító, vagy érzékeny és kedves. Ez egy személyben Ő, Jack Nicholson, aki pályafutása során 3 Oscar és 7 Golden Globe díjat gyűjtött be, számtalan egyéb díjról és jelölésről szót sem említve.
1937. április 22-én született, és a tanulás nem volt az erőssége, az iskolai órákat rendszeresen ellógta, majd 17 éves korában eldöntötte, saját lábára áll. Kezdetben az MGM képregény osztályán dolgozott mint kifutófiú, majd kisebb színtársulatokkal lépett fel. Ezek után több kisebb film következett, majd 1969-ben a Szelíd motorosok hozta meg számára az áttörést, a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölték és a filmvilág is felismerte benne a tehetséget. Ezután következett Roman Polanski klasszikusa a Kínai negyed, majd 1975-ben a Száll a kakukk fészkére című alkotás, amiért az Oscar lett a jutalma.
Ezután több jelentős alkotásban nyújt maradandó alakítást, ilyen a Becéző szavak, vagy a Lesz ez még így se!,- ezekért szintén Oscart kapott- vagy az Egy becsületbeli ügy, Az ígéret megszállotja vagy a Shmidt története.
Magánélete elég viharos, sok modell és színésznő megfordult az oldalán, leghosszabb kapcsolata Anjelica Huston színésznővel volt. Öt gyermeke született. Hatalmas Los Angeles Lakers szurkoló, ha csak teheti, megnézi a csapat meccseit.


3

 9
2


1 1
4
7
Számmisztikai képletét elkészítve, elmondható róla, hogy született vezető, makacs, önfejű és kitartó, néha (gyakran?) zsarnoki és hangulatai irányaítják. Mindez látszik Sorsszámából (28/10), és az elsődleges mátrixában látható 1-4-7-es síkból, ami a szülöttnek hihetetlen jó koncentrációt, és gyakorlatiasságot kölcsönöz. A jég hátán is megélne, hiszen kézügyessége, és az elemi dolgokhoz való ösztönös képessége is kitűnő. Két lábbal áll a földön, kivételes munkabírással rendelkezik. Mindenért keményen és kitartóan küzd, kritikájával és maximalizmusával azonban könnyen megbánt másokat. A 10-es Sorsszámmal rendelkezőknek mindig keményen és kitartóan meg kell küzdeniük a sikerért, de ha nem adják fel, mind társadalmilag mind anyagilag meg tudják szerezni azt az elismerést, amire mindig is vágytak.
A sok viszonyra a másodlagos mátrixában található négy 2-es szám utal, ami a nőkkel való jó kapcsolatot jelzi, a szakmában és a magánéletben egyaránt. Ez a sok 2-es adja hisztis természetét, zsarnoki hajlamát. Inkább a fizikai dolgok vonzzák, a spirituális és szellemi dolgok nem nagyon érdeklik.


A képletéből az 5-ös és a 6-os számok hiányoznak. Ezek mindig megoldandó feladatot jelölnek, ami jelen esetben azt jelenti hogy a szülött képtelen a szabadságával mit kezdeni, mondhatni munkamániás, ezért fontos, hogy idejét jól ossza be. Az 5-ös szám hiánya tovább erősíti a flörtökre, hűtlenkedésre való hajlamot is.
Nicholson a tavalyi évben bejelentette, nem vállal több szerepet, egyre erősödő memóriazavarára hivatkozva, ami a szövegtanulást igencsak megnehezíti számára. Ennek ellenére reméljük 1-1 kisebb szerepben még viszontláthatjuk ezt a színészóriást, akinek életpályája igazán egyedülálló. Boldog születésnapot!


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles számmisztikus és Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: