2014. április 7., hétfő

Russell Crowe a kölyökképű macho

Russell Crowe Újzélandi születésű színész, zenész. Mivel gyerekkorában Ausztráliában éltek, sokan gondolják róla, hogy ott is született. 1964. április 7-én született Kos jegyben, Holdja és Ascendense is Vízöntőben van, ami a függetlenséget, és az önfejűséget erősíti a személyiségében. Megjelenésén az Ascendens hatása keverten látszik, az első házban található Szaturnuszéval (a Vízöntő Ascendens általában távolülő szemeket ad). A Vízöntő adja a kerekedésre hajlamos (pufi) arcot, viszont a Szaturnusz felelős a szűk szemnyílásért, ami mosolygáskor egészen elkeskenyedik. (Ez jellemzi Mick Jaggert, Sean Pennt, de John Lennont is, akik szintén első házas Szatrunusszal születtek). A homlok jellegzetesen a Kos jegy erőteljes szemöldökcsontjával azonosítható.

De ennél fontosabb a személyiség jegyek alakulása. A Vízöntő Ascendens szabad szellemet, és általában a keretekből való kilépés képességét adja az embernek, amit leggyakrabban a kreativitás terén, illetve a régi dolgokat újjá formálásban fedezhetünk fel. Russell az szerepeiben akkor a leghitelesebb, ha olyan személyiséget alakít, aki valahol a zsenialitás és a törvényen kívüliség határán mozog. Leghíresebb szerepeiben, a Gladiátorban – melyet Oscar díjjal jutalmaztak, vagy az Egy csodálatos elmében alakított John Nash szerepében igazán önmagából adhatott.
De én szívem szerint ide sorolnám a kemény rendőr személyiségét is a Szigorúan bizalmas című drámából, ami az egyik legzseniálisabb filmje, vagy az újabbak közül a Nyomorultakban Javert felügyelő, aki megszállottként üldözi a szökött rabot. Tehát jól látszik, hogy karakteres, a Kos jegyhez köthető harcos archetípusban, illetve a Vízöntőhöz köthető határokat feszegető, és azokat áthágó zseni alakban mennyire jól tud megjelenni, hiszen ezek alapszemélyiség jegyeit erősítik fel, azzal azonosak.

A romantikus oldala – a horoszkópja alapján – a szabad érzelmeket, és szintén a függetlenséget jeleníti meg, hiszen az Ikrek Vénusz és a Vízöntő Hold, valamint a Kos Mars és Nap jegyek egyaránt ezt táplálják. Kapcsolataiban a vezető, az irányító szerepre tör, szexualitásában nagyon szabados és újdonságokra nyitott alkat, aki hamar elunja azt a partnert, aki nem tud meg-megújulni. A szerelemben kifejezetten későn érő típus. A bor mámor provance című filmben olyan típusú szerető, akit semmi sem állíthat meg, és akkor kelti fel valaki igazán az érdeklődését, amikor ellenállásba ütközik. A nők ennek a filmnek az elején jönnek-mennek az ágyában, és még arra sem veszi a fáradtságot, hogy szakítson velük. Az életben a jövés menés hasonló lehet, talán a szakítások terén más a dolog, hiszen egy Bikában álló Merkúr bolygó, (főleg a harmadik házban) olyan nyelvi tehetséggel áldja meg az embert, hogy az bármilyen helyzetből képes kidumálni magát, sőt akár annyira ügyesen is lehet, hogy a végén a másik még megbántva sem érzi magát. Ez a szavak művészies használatából fakad, ami a Bika jegy adománya. Ugyanakkor gondolkodásmódjába becsempész némi konzervativizmust, amire nagyon is szüksége van, mert különben sose lenne képes megállapodni az életben.

Számomra nagyon izgalmas kérdés, amikor valakinek az elzárt életterületen, a 12. házban bolygója áll, mert ez mindig valami titkot sejtet a háttérben, Russell esetében a Hold lapul ezen az elzárt életterületen, ami jelen esetben az anyjával való kapcsolatát befolyásolja nagyban, illetve minden esetben rányomja bélyegét a nőkkel való kapcsolatra is. (Még nők horoszkópjában is azt jelenti, hogy nehezen fogadja el más nők társaságát, és hadi lábon áll saját nőiségének, elsősorban anyává válásának elfogadásával). Férfiak esetében a gyerekeihez való viszonyára utal, illetve arra hogy mennyire tudja magát elfogadni a szülői szerepben. Na, fussunk is neki.

Jegyhelyzetét tekintve a Vízöntő Hold azt jelenti, hogy az emberben folyamatosan egy „idegen érzés” motoszkál. A családból valamilyen módon általában kilógnak az ilyen személyek. Néha még meg is fogalmazzák, hogy nagyon másnak érzik magukat, (Ismerek olyan esetet, ahol a Vízöntő Holddal született gyerek arra gyanakodott sokáig, hogy örökbe fogadták.) Tehát az idegenség érzése mellett az anyától való elszakadás igénye nagyon erős, főleg a tinédzser korban. Russell Crowe esetében látszik, hogy hamar leválik a családjától, életrajzából kiderül, hogy ugyan a család segíti a filmes karrier indulását, mégis ő már tizenhat éves korában a saját útját kezdi járni. Az elkötelezett párkapcsolatra és a gyermekvállalásra csak 40 éves kora után kerül sor. Ez is mutatja, hogy érzelmileg a szabadság milyen fontos neki. Házasságot a 2003-ban kötött, a gyerekei 2003-ban és 2006-ban születtek, de 2012-ben már válásáról lehetett olvasni. Tehát ez a kitartó elkötelezettség nem az erőssége. Remélhetően ahogy öregszik sikerül olyan társat találnia, akivel együtt is tud maradni, mert kifejezetten az az alkat, aki nem bírja sokáig párkapcsolat nélkül, és ha ez hiányzik akkor fokozatosan annyira bezárkózik, hogy már nincs is kedve senkihez. A káros szenvedélyek, vagy egy nagyon erőteljes aszkéta életmód jelenhet meg – szélsőségesen mindkettő.

Betegségek közül az idegrendszeri és az túlterhelt életmódból fakadó bajokra hajlamos. Leginkább a fel nem dolgozott események kezdik ki az egészségét. Mivel nem egy lelkizős alkat, inkább magába folytja a problémáit, vigyáznia kellene magára. (Valószínű erre nem sok figyelmet fordít).

A zenei karrierje, már amennyiben annak lehet nevezni az ő zenei pályafutását, nem túl sikeres, de számra igazi örömet jelent. Zenekara a 30 Odd Foot of Grunts. Habár nagyon kellemes orgánuma van, nem egy átütően jó énekes, inkább a blues kocsmák füstös légköréhez illő zenei tehetség.


Magánemberként nagyon szereti a lovakat: ez is a Vízöntő hangsúlyosságából fakad, hiszen sok Vízöntő, akár Napjegy, akár Ascendens, jobban kijön a növényekkel és az állatokkal az embereknél. A másik vonás az emberek egyenlőségéért való küzdelem, valamint a rossz hagyományoktól való megszabadulás igénye mutatkozik meg benne, hiszen élharcosként támogatta az amerikai Obama elnököt, és kampányolt megválasztásáért. Mérföldkőnek tekintette amerika életében ezt a lehetőséget, hogy egy színes bőrű elnöke legyen.

Összefoglalva látható, hogy habár nagyon sármos, tekintete meleg és arca kisfiús, nem a legkönnyebb társ. Maximalista, különc, és szereti, ha a dolgok úgy mennek, ahogy ő kitalálta. Nem nagyon alkalmazkodó, inkább kivonul a helyzetekből, ha valami számára már túl „szoros”. Nehezen kötelezi el magát, és sokat vár el a partnerétől. Másik oldalról humánus szemléletű, szereti az újdonságokat, zseniális színész, és jó énekes. A Vízöntő jegy és a Kos jegy jellegzetes kombinációja, aki a legkevésbé tagozható be egyetlen skatulyába, illetve amint ez megtörténne, azonnal mindent megtenne, hogy abból kiszabaduljon. Szerethető, befeléforduló, valódi macho. 


Írta: Bogdán-Körmöczi Júlia - dipl. asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog védelme alá tartoznak.

Nincsenek megjegyzések: