2014. április 24., csütörtök

Al Pacino

1940.04.25. Bronx. 
Róla senkinek sem a nevetgélés jut az eszébe, talán nem is véletlenül. Kemény, makacs, uralkodó alkat, akiben sokkal nagyobb a munka iránit tisztelet és az elhivatottság, mint a szerepelni vágyás. Valahogy, mintha nem is a szerepek, hanem a karakterek kedvéért lenne színész. Az uralkodásra, és a hatalomra való hajlamát a Bika Nap és az Oroszlán Ascendens is alátámasztja, de ezeket erősíti, hogy a képletében az átlagosnál nagyobb szerephez jut a Szaturnusz bolygó. Ez az oka annak, hogy nem szívesen engedelmeskedik senkinek, és ez a bolygóhelyzet utal arra is, hogy nem könnyű vele sem együtt élni, sem dolgozni. Igazi munkamániás, aki mindent az elismerésért tesz. A makacssága és öntörvényűsége nem a határok áthágásában, hanem a szabályok betartatásában jelennek meg. Környezetében mindenkinek az ő szabályai szerint kell élnie, még akkor is, ha ez nem könnyű nekik. Akaratát csak részben fejezi ki nyíltan, viszont minden mondata mellett ott lebeg valamiféle elvárás, amit a másik inkább csak érzékel, de nem nagyon tud meghatározni. Ezt persze le tagadja, ha szembesítik vele, és hangoztatja, hogy ő csak kért, és mindenki maga dönti el, hogy teljesíti-e vagy sem. De aki nem teljesít egy kérést, azt megjegyzi, és valahol mélyen el is ítéli magában. Nagy eséllyel a kirohanásai előtt már hosszasan hergeli magát. Viszonylag sokáig tűr, majd – gyakran nem túl elfogadható hangnemben – magából kikelve tiltakozik, őrjöng.  Elvei számára nagyon fontosak, és valószínű, hogy mindenkitől elvárja, hogy nekik is az ő elvei legyenek a legfontosabbak.
Magánéletét tekintve, érzelmileg zárt, de nagyon kíváncsi alkat, aki szeretni kipróbálni a környezetében élőket, vagy, ha úgy jobban tetszik, szeret velük kísérletezni. Magából keveset ad, és a függetlenségét minden körülmény között fenntartja. Számára az elkötelezettségben nem a monogámia a probléma, hanem a tudat, hogy egy ígéretet be kell tartania, akkor is, ha már nincs hozzá kedve. Így inkább nem ígér – értsd: nem házasodik – hogy ne kerüljön abba a helyzetbe, ahol ígéretét meg kellene szegnie. Az önmagáért való kedveskedés, és bújás számára fárasztó, terhelő, ezért általában kerüli is. 

Legjobb tulajdonságai a kitartás, az állhatatosság, az eszmékhez való hűség. Szerepeiben önmaga alteregóit adja, ezért nem tud igazán kibújni a bőréből, és ezért néha felismerjük egy-egy vonását a különböző karakterekben. A sátáni kacagás, ami cinikus és lekezelő, vagy a „keresztapai” szigorúság, és egykedvűség, ami mögött egy kegyetlenségekre is képes ember áll, aki előtt nem lehet hibázni. Ezek vissza-vissza köszönnek a szerepeiben. Zseniális, maximalista, magánzó.

Írta: Bogdán-Körmöczi Júlia asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek a szerzői jog védelme alatt állnak.

Nincsenek megjegyzések: