2013. február 5., kedd

Rák gyógyítása hipnózissal



„Az új főnököm az idegeimre megy! Folyton a nyakamon lóg, mindenféle feladatokkal bombáz. Leginkább olyanokkal, ami nem is az én dolgom lenne! Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni! Állandóan feszült vagyok!”

Egy ilyen hétköznapi problémával veszi a kezdetét egy folyamat a szervezetben, melynek végkifejlete, - és a diagnózis bárki számára ijesztően hangozhat: hólyagrák. Amikor valaki daganatos betegségével szembesül, az élet egy pillanat alatt átértékelődhet a számára. Általában két lehetőség közül választanak azok, akikkel ez előfordul. Egyik részük összeomlik egy pillanat alatt, hiszen a rák egyelőre a legtöbb esetben gyógyíthatatlannak bizonyul. Az ő számukra valóban ritkán van menekvés.
Vannak azonban olyan esetek is, szerencsére egyre növekvő számban, amikor a „beteg” úgy dönt, hogy nem adja fel. Hisz abban, hogy a döntés az ő kezében van. A sors keze nem véletlenszerűen súlyt le. Ennek a betegségnek oka van, és ő maga az, aki felel a kialakulásáért! Ha ez így van, akkor ő egyedül képes lehet arra is, hogy eltüntesse éppen úgy, ahogy létrehozta. Ehhez azonban tudni kell azt, hogy hogyan alakult ki a daganat, és hogy hogyan lehet megszabadulni tőle végérvényesen.

A daganatos betegségek kialakulására sokféle magyarázatot alkottak már az utóbbi években, évtizedekben. Hasznos tudni, hogy hogyan alakul ki, azonban a gyógyuláshoz azonban ez még kevés. Közülük a számomra legszimpatikusabb az, hogy a szervezet egy adott konfliktus felbukkanásakor arra törekszik, hogy megerősítse azt a területet, szervet, melyre a konfliktus feldolgozásához a betegnek szüksége van. A hólyagrák esetében ez azt jelenti, hogy a kliens olyan konfliktussal szembesül, melynek során valaki mélyen behatol a birtokhatárain belül. Ezt a helyzetet ő nem képes kezelni (az állatvilágban ezt a birtokhatár vizelettel való megjelölésével oldják meg), ezért a hólyagot meg kell erősíteni. Daganat keletkezik. A szervezet a hólyag falának megerősítését, vagyis a daganatos sejtek szaporítását mindaddig fenntartja, amíg a konfliktus meg nem oldódik. Miután azonban a konfliktus megoldódott, a daganat lebontásra kerül a szervezet által – a beteg „spontán” meggyógyul. Ahhoz tehát, hogy a betegségéből felépülhessen, meg kell oldani a konfliktust.
A megoldáshoz a kulcsot az adja a kezünkbe, hogy a szervezet biológiai, élettani folyamatait - így a sejtek osztódását is - a tudattalan vezéreli, mégpedig pontosan ugyanazon a módon, ahogy a konfliktusban vezérli az illető viselkedését is. A konfliktusban kiváltott érzelmek irányítják azt, ahogyan az illető a kommunikációját alakítja a főnökével, és ugyanezek az érzelmek irányítják az idegrendszer és hormonok segítségével a szervezet belső folyamatait.

A gyógyuláshoz ezért az érzelmeket kell feldolgozni.
Az érzelmek feldolgozásának egyik leggyorsabb módja a hipnózis. Hipnózis segítségével könnyűszerrel kikapcsolható a tudat zavaró hatása, és így könnyen aktiválni lehet a tudattalan regeneráló, gyógyító mechanizmusait. Regressziós, vizualizációs és szuggesztiós technikák ötvözésével egyrészt tudatosíthatók és feldolgozhatók azok a rég elfelejtett emlékképek, melyek az érzelmeket vezérlik, és így kényszerítik a beteget a hibás viselkedésminta fenntartására, másrészt erősíteni lehet az énképet, így helyreállítva az önbizalmat. A gyógyulási folyamat a daganatos sejtek elbontását célzó vizualizációval tovább gyorsítható.
A hipnózissal történő kezelés egyik legnagyobb előnye, hogy a betegség bármely szakaszában sikerrel alkalmazható. Sok esetben a beteg akkor is felépül, amikor az orvosok már lemondanak róla. A hipnózis esetében is érvényes az a szabály, hogy minél előbb észlelik a problémát, annál könnyebb kezelni azt. A hipnózis másik előnye, hogy más kezelésekkel párhuzamosan alkalmazható, és semmilyen káros, vagy kellemetlen mellékhatása nincs.

Loós Balázs


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: