2012. november 7., szerda

A rák kialakulása, gyógyítása, megelőzése

Rákos sejt mikrofotója
A rák kialakulása nagyrészt lelki okokra vezethető vissza. A gyógyuláshoz elengedhetetlenül szükséges a lelki okok megszüntetése. Az energiagyógyászatban holisztikus szemléttel kezeljük a beteget, tehát a fizikai testet, a lelki és a szellemi dimenziót is figyelembe vesszük. Valódi eredmény, csak komplex módon érhető el, külön-külön csak egy-egy sík kezelésével nem. Ahogy azt Platón is tanította: „A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni.”

Alapvetően az egészségesen működő védekező mechanizmus gondosodik a normálisan is keletkező ráksejtek elpusztításáról. Az immunrendszer normális, egészséges működéséhez nagyban hozzájárulnak a lelkiállapot, az érzelmek, a gondolatok. A pozitív gondolkodás életünk minden területén kihat egészségünkre is. A negatív, főleg a gyűlölködő gondolatok, saját szervezetünket is tönkre teszik, megbetegedéseket okozhatnak. A rákos megbetegedéseket elsősorban a gyűjtögetett harag, a meg nem bocsátás okozzák. Fizikai szinten így az immunrendszer gyengül, és nem tud olyan fokon az amúgy normális számban előforduló rákos sejtek elpusztításával foglalkozni, mint kellene. Egy pesszimista, önmarcangoló lelkületű ember sokkal hajlamosabb bármilyen megbetegedésre, így a rákos betegségekre is, mint a pozitív beállítottságú. 

Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg
Valójában egy rákos „megbetegedés”, vagy kezdeti formában inkább nevezzük állapotnak, sejtszaporulatnak, ugyanolyan módon, ahogy keletkezett, el is tud pusztulni, tehát a szervezet immunrendszere elpusztítja, és kilöki magából az oda nem illő sejteket. Ez a spontán gyógyulás, ami a szervezeten belül mindenhol máshol is ugyanúgy működik, mint pl. egy egyszerű horzsolt sebnél. Gyógyíthatatlan betegség amúgy sincs, csak gyógyíthatatlan beteg. Hány olyan „csodálatos” gyógyulásról hallani, ahol az amúgy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő beteg, minimális orvosi beavatkozás mellett, vagy anélkül is meggyógyult. Az immunrendszerünk működik, ha erre rásegítünk pozitív gondolatokkal, gyógyulni akarással, nincs lehetetlen.

A rák okainak kutatása során jutottak el a pszichés folyamatok fontosságára. Kimutatták, hogy a rákos megbetegedések kialakulása előtti években a betegeket erős lelki trauma érte, aminek hatásaként félelem, szorongás, depresszív hangulat alakult ki, és ez egyben az immunrendszer működésének csökkenését is okozta, ami rákhoz vezetett. A vizsgálatok során felállításra került a daganatos megbetegedésben szenvedő emberek pszichés profilja: 
Nagyon nehezen mutatják ki érzelmeiket, fontos számukra a tekintélyelv követése, nem szeretnek kitűnni, az átlagtól eltérni, szorgalmas lelkiismeretes emberek, igyekeznek az elvárásoknak eleget tenni, nem szeretnek csalódást okozni, nehezen mondanak nemet, belső feszültségüket, agresszivitásukat nehezen tudják levezetni.
A többségnek nehéz gyerekkora volt, szeretet és biztonságérzetükben nem voltak támogatva, agressziójukat nem tudták kiélni. A rákos betegek nagy része árván, szülők nélkül, szeretethiányban nőtt fel, vagy egyéb párkapcsolati trauma érte őket. Az érzelmek kimutatása, átélésének nehézsége is jelentősen befolyásolja a rák kialakulásának esélyét. Az ilyen embereknél nyilván nem egyszerű feladat, főleg idősebb korban egy teljes szemléletváltást elérni, de a valódi megoldást ez jelenti számukra

Törekedni kell rá, hogy a stresszes helyzetet pusztán kihívásnak, és egy megoldandó feladatnak lássák, semmiképp sem az életüket megnehezítő, ellehetetlenítő problémának. Rendezni kell a párkapcsolatot, megoldani a szülőkhöz fűződő viszonyt, és lélekben is elengedni a régi sérelmeket, valamint megtanulni kimutatni az érzelmeket, kezelni az agressziót. Ezen felül erősíteni kell a pozitív gondolatokat, új kihívást találni az életben, célorientált, pozitív viselkedést alakítani. A vizsgálatok alapján sokkal sikeresebb volt a betegség kezelése azokban az esetekben, ahol a betegség felfedezése után a beteg nem fojtotta el érzelmeit, hanem vállalta a félelmet, a dühöt, és kihívásnak tekintette a betegséget, biztosak voltak a gyógyulásukban.

A rákos megbetegedések gyógyulása, a valódi önérvényesítés megtanulásával, az elnyomott helyzetből az erős, öntudatos gondolkodásmód kialakításával jelentősen elősegíthető. Összességében elmondható, hogy a gyógyulás ennél a megbetegedésnél is, mint más betegségek esetén is, kiemelten függ a beteg hozzáállásától. Amint „megfordítható” a pszichés állapot, úgy magától indul be a szervezet öngyógyítása is.


A cikket írta: Körmöczi Zsuzsanna


Kristálygyógyászat 4. rész


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: