2012. november 8., csütörtök

A kártya beavatása


Sokat írtam már különböző kirakásokról, anyagi és párkapcsolati szempontból egyaránt, azonban arról még nem szóltam, hogyan válasszunk magunknak kártyát és hogyan készítsünk fel a „munkára”.


Rider-White Tarot pakli
Ha kártyát vásárolunk, mindig hallgassunk az ösztöneinkre. Ha még kezdők vagyunk, érdemes egyszerűbb és könnyebben felismerhető szimbólumokkal dolgozó pl. Rider-Waite vagy Marseille-i paklit választanunk. 
Marseille-i Tarot pakli
Ha már gyakorlottabbak vagyunk és második csomag kártyát szeretnénk vásárolni, ez esetben érdemes nem konkrét elképzeléssel besétálni az üzletbe, hanem figyelni a belső hangunkra s hagyni, hogy a leendő kártyacsomagunk "megszólítson" minket.

Minden esetben, ha új kártyát vásárolunk, az első használat előtt avassuk be azt.  

Erre több módszer is létezik, én most egy egyszerű, univerzális beavatást írok le. Szükség lesz a négy alapelemet megtestesítő tárgyra, úgymint: füstölő – a levegőelemet testesíti meg; gyertya – a tűz elemet szimbolizálja; kis tálkában víz -mint a víz elem megjelenítője és végül a föld elem megtestesítőjeként valamilyen ásvány, például rózsakvarc vagy hegyi kristály. A kártyavetéshez használt terítőt leterítjük (ez lehet bármilyen terítő vagy esetleg kendő, de fontos, hogy ezt a terítőt csak a vetéshez használjuk) és rá helyezzük a 4 elemet megtestesítő tárgyat. 
Ha ez megvan, elcsendesítjük elménket, és amikor úgy érezzük, a kártyacsomagot mindegyik elem felett áthúzzuk. Magunkban kérhetjük, hogy a vetés során gondolataink mindig tiszták és világosak legyenek, intuíciónk legyen erős és egyértelmű. A későbbiekben egy-egy vetés előtt elég a terítőnket leteríteni gondolatban felkészülni és ráhangolni magunkat a vetésre, mécsest vagy gyertyát gyújtani, a gyertya ugyanis mind a 4 elemet magában foglalja.
A kártyacsomagunk a mi rezgéseinket veszi át, arra reagál, ezért fontos, hogy csak mi vessünk vele. Érdemes külön erre a célra gyártott kis dísztasakban tárolni a kártyát, ez nem csak a szennyeződésektől védi meg a csomagot, de biztosítja annak kiemelt helyét is.

Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: