2012. szeptember 26., szerda

Energiagyógyászat


Mindannyian, mint ahogy minden a Földön, így mi is energiából állunk. Tehát energiával rendelkező lények vagyunk. Még ha erről nem is vagyunk meggyőződve, de határtalan energiák lelhetők fel bennünk.

Gondolataink kontrollálják a bennünk lévő és a minket körülvevő energiaáramlást. Bármit is gondolunk, az meghatározza, hogy érezzük magunkat és azt is, hogy mit tapasztalunk. A bennünk lévő és a testünket körülvevő különböző energiaközpontokra gondolkodásmódunk nagy befolyással bír. Vagyis, azok a dolgok, amelyekre a legtöbbet gondolunk - pénz, spiritualitás, kapcsolatok, stb. - hatással vannak az energiaközpontokra. Ezek az energiaközpontok a csakrák.

Testünkben 7 fő, és számos mellék csakra található. Ezen csakrák mindegyike a belső elválasztású mirigyekhez közel található, és működésük befolyással van a „fennhatóságuk” alá tartozó szervekre is. Ezek a csakrák az életerőt áramoltatják a testben, így biztosítva a vitalitást.

A csakráink megállás nélkül sugározzák és fogadják az energiát. Negatív gondolataink esetén, a csakrák sötét és sűrű energiával telnek meg. A szennyezett csakrák nem tudják továbbítani a szükséges energiát, így tehát tétlennek és kiegyensúlyozatlannak érezzük majd magunkat. Mindamellett pedig elveszíthetjük kapcsolatunkat természetes spirituális képességeinkkel.

Mégis, sokan hajlamosak arra, hogy rendszeresen aggódjanak vagy gyötrődjenek az élet dolgaival kapcsolatban. A félelemmel telt gondolatok hatnak arra a csakrára, mely megfelel annak a témának, mely éppen foglalkoztat minket.

A csakrák hatnak az intuitív képességekre is. Ha a csakrák tiszták és egyensúlyban vannak, akkor könnyen szerezhetünk információt a jövőről, más emberekről, tehát jól működnek a megérzéseink.

Azonban ha a csakrák alul-, vagy esetleg túlműködnek, úgy súlyos betegségek alakulhatnak ki, amik minden esetben lélekből vagy szellemből fakadnak. A fizikai testben csak a tünetük található.

Az ember három nagy egységből tevődik össze: szellemtestből, lélektestből és fizikai testből.
A lélek is test, a szellem is test, de a fizikai szem számára láthatatlan. Mindkettőben benne vannak a szervek, az idegrendszer, az érrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztórendszer, a nyirokrendszer és az energiarendszer is. A szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben mint anyaggá vált, lematerializált rezgés.

A mai emberek nagy része már csak a fizikai világban érzékel, az öt érzékszervre lekorlátozottan, és nem érzékeli a lélek jelzéseit. Nem hallgat megérzéseire, ösztöneire, s egy idő után a lélek már csak betegség által tud jelzést adni, amire aztán kénytelen lesz odafigyelni.

Maga az anyag nem betegszik meg. A betegségeket csak a gyökerüknél lehet gyógyítani, azaz ahonnan fakadnak: lélekben és szellemben. A test a tünet hordozója, egy jelzőrendszer, mely jelzi, hogy valamit rosszul tettünk vagy teszünk. A testben csak a betegség tünetét lehet kezelni, sohasem az okot.

Az energiagyógyászati technikákkal mind a tüneteket mind az okokat lehet kezelni. Tehát az összetett rendszer segíti a gyógyulást, szellemi és fizikai szinten is.

Az energiagyógyászat modern ágai, valamint a homeopátia, az akupunktúra, a kineziológia és a meditáció is az életerőt a fizikai test fenntartójának és összehangolójának tekintik, céljuk az energiamintázatok közvetlen átalakítása, a belső egyensúly kialakítása és a betegség legyőzése különböző stimuláló technikák által. Ezeket a technikákat – meggyőződésünk szerint – alkalmazhatjuk a nyugati orvoslás mellett kiegészítő technikaként, de teljes hittel gyógyulhatunk gyógyszerek nélkül is. 
Körmöczi Zsuzsanna





Kristálygyógyászat 4. rész




Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: