2012. augusztus 23., csütörtök

Tarot kártya -Öt lapos kirakás: A sors játéka


Egy újabb nagyon jól használható Tarot kirakást szeretnék most bemutatni, ami részletesebb képet ad az a problémás életterületről és abban is segítséget nyújt, merre haladjunk tovább. 
Gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és közben gondoljunk a kérdésre/problémára. Majd húzzunk ki öt lapot, de ne fordítsuk még fel őket. Ne gondolkodjunk sokáig, válasszuk azt a kártyát, ami elsőre magához vonzza a tekintetünket. A kártyákat keresztben rakjuk le: az elsőnek kihúzott kártya lesz az 1-es, ez kerül felülre; a 2. kihúzott lap a baloldalra; a 3. jobb oldalra; a 4. pedig legalulra, így kereszt alakot formázva. Az 5. kártya középre kerül, de ezt csak az előző négy kártya értelmezése után helyezzük a kereszt közepére. Egyszerre csak egy kártyát fordítsunk fel, így a sorrendet követve a lapok értelmezése a következő:

1: A probléma/ az adott téma;
2: Amin nem tudok változtatni;
3: Ezt kellene tennem/ez a feladat számomra;
4: Milyen más lehetőségeim vannak?
5: Előreláthatóan hogyan folytatódik az ügy?

Nézzünk egy példát. A probléma legyen a következő: fel akarok mondani a munkahelyemen, mert nem jövök ki a főnökömmel, de félek megtenni a döntő lépést. Mit tegyek? A következő kártyákat húztam:

1: Uralkodó
2: Mágus
3: Torony
4: Kiegyenlítődés
5: Főpapnő

A kártya tanácsa a következő számomra: valóban gond van a főnökkel, aki valószínűleg hatalmaskodó és rugalmatlan (Uralkodó) és ez nem is fog változni, csak tovább romlik a helyzet és a lelkiállapotom (Mágus negatív helyzetben, tehát az amúgy pozitív jelentésének ebben az esetben az ellentéte igaz). Mindent hátra hagyva el kellene jönnöm (Torony kártya) és új állás után nézni, azonban a 4. helyen lévő kártya türelemre int (Kiegyenlítődés) és az 5. kártya is ebben erősít meg (Főpapnő), ami minden esetben titkot jelöl és felszólít, hogy hallgassunk a megérzéseinkre. Ebben az esetben türelmet javasol ez a kirakás, mert vagy más pozíciót kapunk, vagy pedig a főnököt helyezik máshová.

Ezt a kirakást egy kérdésre egyszer alkalmazhatjuk, és legalább egy hetet várjunk, ha még egyszer meg szeretnénk kérdezni ugyanazt. A kirakáshoz bármilyen Tarot nagy Arkánuma megfelelő, én most a talán legnépszerűbb Rider paklit használtam. Mindenképp olyan kártyával dolgozzunk, ami nekünk a legtöbbet mondja és nagyon fontos, hogy a mi kártyánkkal csak mi vessünk, ne adjuk más kezébe! A kártya a mi rezgéseinket veszi át, finoman ránk van hangolva, ezért fontos hogy csak mi használjuk.

Mindenkinek jó problémamegoldást kívánok!



A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.




Nincsenek megjegyzések: