2012. augusztus 15., szerda

Színek az életünkben és az életterünkben


Vörös szín a térben

A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. 
Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat? Egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat? 

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere. Ez a csodálatos filozófia, mely színes, illatos olajokat tartalmazó kis üvegek által képes felfedni előttünk legbelsőbb énünket, segít felismerni lelkünk színeit. Így a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.

Fény nélkül nem léteznénk, a nap sugarai éltetnek minket, azok a sugarak, melyekben benne van a szivárvány összes színe. Így azt is mondhatnánk, hogy színek nélkül nem tudunk, nem lehet élni, szükség van rájuk. Energetikai rendszerünk a csakrák révén szintén kapcsolódik a színekhez, mely ugyanazt a sorrendet követi, mint a szivárvány színei. Ebben a most induló cikksorozatban ezt a színsort követjük végig a vöröstől a magentáig.

A vörös szín a szivárvány első színe, így szorosan kapcsolható hozzá valaminek a kezdete, az első lépés megtételének fogalma. Rengeteg erő, energia, tűz és szenvedély rejlik benne, ezért gyakran olyan emberek kedvenc színe, akik szintén ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Ugyanakkor sokat segíthet azoknak, akiknek az életében ezek a minőségek alul működnek. 

A gyökér csakra révén a túléléssel, a fizikai világgal kapcsolatos dolgok tartoznak hozzá, de legfőképpen a szeretet fogalma. Mikor megszületünk ez a legmeghatározóbb tapasztalat az, ami a földön tart minket. És ha szeretet, akkor az édesanyával való kapcsolatunk is ide tartozik. 
Ugyanakkor a vörös szín témái közé sorolható az elutasítottság, a szeretetlenség érzése, a frusztráció, a harag, a düh. Ezeket a témákat érdemes végiggondolnunk akkor, amikor színválasztásunkban megjelenik a vörös. Ha irtózunk ettől a színtől, ugyanúgy hasznos lehet megvizsgálni az érzéseinket, és meggyógyítani az adott területeket a színek segítségével.

Az Aura-Soma 6-os számú Energia üvegben lévő olaj használata segít, hogy megérezzük a szeretet erejét, erősen energetizál, hasznos lehet kimerültség esetén, felfedi a szív vágyait, támogat, hogy többet tudjunk nyújtani kapcsolatainkban és gyógyítja a nehéz születésből adódó problémákat.

Erősen aktivizáló hatása miatt a vöröset elsősorban nappaliban, étkezőben használjuk. Előszobában a szívesen látottság érzését kelti, folyosókon továbbhaladásra ösztönöz. Hálószobában kisebb foltokban, kiegészítőkön jelenjen meg, mert különben alvásproblémák léphetnek föl. Ugyanakkor fokozza a szenvedélyt és szexi légkört teremthetünk egy-egy vörös gyertyával, párnákkal, takaróval.


 Molnár Mária

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alá tartozik.

Nincsenek megjegyzések: