2012. augusztus 14., kedd

A befele figyelésről – Hogyan jelez a tested?


Mi a teendő, ha a befele figyelés nem sikerült?

Ha már felfedeztük mikor és hol volt az elakadás és keletkezett az energiablokk, akkor meg kell vizsgálnunk válaszainkat és azok őszinteségét is. Hisz reagálásaink mögött ott a hitrendszerünk az összes korlátozó hiedelemmel. Ha a hitrendszerünk uralja a tudatunkat, a válaszainkban az jelenik meg, amit hinni akarunk és nem az, amit igazán hiszünk. Mi van akkor, ha a tudatos hitünk elnyomja a tudatalatti valóságot, az igaz, őszinte választ? Akkor az elménk által gyártott válaszok helyett figyeljünk a testünkre, nézzük meg mit és hogyan jelez nekünk. Mi magunk vagyunk ugyanis a legbiztosabb információforrás a megélt eseményekkel, érzésekkel és gondolatokkal kapcsolatban.

Testünk mindent tud. Szerencsére meg lehet tanulni elég könnyen megérteni testünk jelzéseit. A kineziológusok is a test válaszára figyelnek izomteszteléskor. A negatív érzelmi töltés ugyanis negatív izomreakciót – gyenge izomválaszt vált ki. Ezt felhasználva tesznek fel célzott kérdéseket és figyelnek a testre. Bárki kipróbálhatja, hogy az Ő teste hogyan jelez. Eldöntendő kérdést kell feltenni, amire IGEN vagy NEM a válasz. Például: Én nő/lány/fiú/férfi vagyok?
Többféle módon is kipróbálhatjuk, hogyan jön a válasz, én most csak kettőt írok le. Kineziológiai szakirodalomból még számos egyéb technikát megkereshetnek és kitesztelhetnek.

  1. Egyik kezünk hüvelyk és mutató ujját érintsük össze, majd másik kezünk mutató ujjával próbáljuk szétválasztani azokat. Igen válasznál erősen tart a két ujj, nem válasznál könnyedén szétnyílnak.

  1. Álljunk meg egyenesen leeresztett kezekkel, kis terpeszben és figyeljük meg, hogy melyik kérdésre leng ki a testünk - mint egy inga- előre és melyikre hátra. Az egyik irány lesz a mi saját igenünk, a másik a nemünk.

„Parancsot” is adhatunk a testünknek: Kérek egy határozott IGEN-t vagy kérek egy határozott NEM-et! Közben csak figyeljük, testünk hogyan válaszol.



A cikket írta, és a téma szakértője: Mohácsi Lizi, EFT terapeuta



fotó:freedigitalphotos.net/"Hand Gesture" by aopsan


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: