2012. augusztus 2., csütörtök

Marilyn Monroe - szándékosan lett öngyilkos, vagy baleset volt?


Marilyn-ről sokféle szóbeszéd és mendemonda kering. Az azonban mindenki számára rejtély maradt, milyen belső indíttatások, feszültségek és energiák irányították Marilyn-t az első igazi „szex szimbólumot”, akinek neve mindmáig töretlenül fennmaradt, élete pedig sokak számára ellentmondásokkal és kérdőjelekkel tarkított. Ebben a cikkben az őt irányító energiákat, készségeket valamint kihasznált és kihasználatlan lehetőségeket vizsgáljuk, a számmisztika segítségével.
Norma Jeane Mortensonként született Los Angelesben, de inkább anyja első férjének nevét, Bakert használta, mint vezetéknevet. Hányattatott gyermekkora volt, amit nevelőintézetekben és nevelőszülőknél töltött el, végül 16 évesen ment férjhez, talán egy jobb és önállóbb élet reményében. 1944-ben fedezte fel őt a hadsereg fotósa, mikor a színésznő hadianyaggyárban vállalt munkát. A fotósorozat hatására kapta meg első kisebb szerepeit, a 20th Century Foxnál. Ennek hatására szőkítette ki haját és változtatta nevét Monroe-ra, ami az egyik nagymamája vezetékneve volt. Házassága időközben csődöt mondott csakúgy, mint az azt követők, Joe DiMaggio-val és az író Arthur Millerrel. Főleg az utóbbinál kapott nagy szerepet a média, mivel a házasságot szinte végig „közvetítette” a sajtó, ami nagy szerepet játszott a pár válásában is.

Feszítő energiák
Norma Jean, vagyis Marilyn Monroe karrierje legfőképp szexuális kisugárzására épült. 1953-ban Marilynnel a címlapon jelent meg az első Playboy magazin. Ezt a különleges szexuális töltetet és a lehengerlő karizmát 7-es születési száma adja, ami minden esetben a misztikusságot, spirituális vonzódást, karizmát és hangulatingadozásokat ad viselőjének. Marilyn amerre járt mindenkit elbűvölt kedvességével és humorával, néha csípős megjegyzéseivel, ami szintén a 7-es sorsszám sajátja. Azonban, ha nem tanulja meg földelni magát - elsődleges mátrixában az 1-es számon kívül más szám nem is található az alsó, vagyis gyakorlatiasság síkon - hangulatai rabjává válhat. Ha nem kap elég szeretetet különböző függőségek felé sodródhat, környezetétől állandó bizonyítékot követelve arra, hogy szeretik és becsülik. Marilynnél ezek a jegyek mind fellelhetőek voltak, gyerekkorában nem kapott elég szeretetet és törődést, elmondása szerint sosem mondták neki, hogy szép. Ezek a tényezők és a későbbi hányattatások, pl. hogy csak a szex istennőt látják benne, mind a 7-es szám negatív oldalát erősítik, ami ködösítést, hangulati zavarokat, függőségeket, mérgezéseket és teljes elrugaszkodást jelent a valóság talajától. 


Marilyn-Elsődleges mátrix
A 7-es sorszámmal születetteknek nagyon fontos a család és a biztonság, az hogy gondoskodhassanak valakiről. Marilyn is nagyon szeretett volna anya lenni, gondoskodni és szeretni valakit, akinek valóban szüksége van rá, de sorozatos vetélései ezt nem tették lehetővé. Ennek hatására is egyre mélyebbre süllyedt a drogok használtában, egy idő után már sem aludni sem ébren lenni nem tudott nélkülük. Mindehhez jelentős mennyiségű alkoholt is fogyasztott.


Marilyn teljes képlete
Színészként nagyon nyomasztotta az a tény, hogy nem mutathatta meg igazi tehetségét, hogy a világ elé tárja igazi énjét, az értelmes és okos Marilynt, akinek nem csak formás külseje, hanem gondolatokban gazdag világa is van. Erre enged következtetni, a mátrixában található 6-osok és 9-esek száma, ami színes gondolatokat, magas intelligenciát és lényeglátást ad. Az elsődleges mátrixban hiányzó 3-5-7-es kétkedés és vízió síkja idealizmust és bizalmatlanságot mutat és tovább erősíti a hangulati zavarokat is.

Halála
Ez a téma sokaknak adott vizsgálati témát, van aki orosz összeesküvés, vagy bérgyilkos által elkövetett merénylet áldozatának gondolja a színésznőt. A helyszínre érkező halottkém öngyilkosságot állapított meg. Számmisztikai képletét vizsgálva személyes véleményem szerint az igazi kérdés az, hogy véletlenül vagy direkt követte el az öngyilkosságot. Számai alapján mindkettőnek egyforma esélyt adnék. Valójában eldönthetetlen melyik verzió az igaz, de ez is hozzá tesz Marilyn Monroe titokzatosságához és ahhoz a természet feletti varázshoz, amit képviselt és amit a mai napig az emberek hozzá kötnek, szerte a világon.

„Valamiféle megnyugvás lehet a befejezés. Valami olyasmi, hogy tudom is én milyen távon futsz, aztán elérsz a célvonalhoz, és felsóhajtasz - megcsináltam! De nem. Soha - megint újra kell kezdened az egészet.”


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okl. számmisztikus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden írás és cikk a szerzői jog védelme alatt  áll.

Nincsenek megjegyzések: