2012. július 25., szerda

Kártyavetés: Gyors kirakás, gyors kérdésekhez


Egyszerű és gyors válasz, ha elbizonytalanodnánk

Sokakban felmerülhet a kérdés, ha gyors útmutatásra van szükség, de nincs idő szakemberhez fordulni, sőt talán még egy jó barát/barátnő sincs kéznél, akitől segítséget lehetne kérni, hova lehet fordulni tanácsért? Természetesen a kártyához. Egy nagyon gyors és megbízható három lapos kirakás pár perc alatt megmutathatja mi az, amit tennünk kell.

Gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a tarot kártya nagy arkánumának lapjait, és közben gondoljunk a kérdésre. Pl.: mi szól amellett, hogy elköltözzem Szegedre? Mi szól amellett hogy találkozzam XY-al? 
Ennek a kirakási módnak az az előnye, hogy megmutatja az adott kérdés pozitív és negatív oldalát is. Ha megvan a kérdés, húzzunk ki két lapot. Az elsőt helyezzük bal oldalra, a másodikat jobb oldalra. A bal oldali az adott kérdés támogató kártyája, a jobb oldali pedig az ellenző kártya lesz. Ezután a kártyákon található számot összeadjuk, és az összegnek megfelelő számú kártyát kikeressük a pakliból.  Például ha bal oldalra a 3-ast, vagyis Császárnő kártyáját húztuk, jobbra pedig a 10-est, a Szerencsekereket, akkor a 13-as A Névtelen, (egyes kártyákon a Halál) lapját kell megkeresnünk. Tegyük ezt a harmadik lapot az első kettő közé, és kezdhetjük az elemzést.

Így, ha a kérdésünk mondjuk egy költözésre vonatkozik, a kártya tanácsa egyértelműen mellette szól: elég erős ahhoz, hogy uralkodni tudjon (Császárnő kártya) a negatív és balszerencsés fordulatokon (Szerencsekerék) ahhoz, hogy tiszta lappal új életet kezdhessen egy új városban (Névtelen kártyája). Ez a középső kártya a legerősebb, megmutatja az adott helyzetet, illetve, az események várható lefolyását, ami ebben az esetben az új alapoknak rendkívüli módon kedvez.

Természetesen mint mindent, ezt is gyakorolni kell. Nem kell feltétlenül a kártyák leírt jelentéséhez ragaszkodnunk, inkább figyeljük meg mi az, ami először felkelti a figyelmünket az adott kártyán, hallgassunk a megérzéseinkre, mert az fogja megadni a végső, helyes választ. A kirakást cigány, francia és magyar kártyával is elvégezhetjük, de ebben az esetben összeadás helyett - ami a harmadik középső kártyát adná – húzzunk egy harmadik lapot a pakliból, valamint mindig vegyük figyelembe az adott kártyák egyéni sajátosságait is.

A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.



Nincsenek megjegyzések: