2012. július 25., szerda

Egészség és betegség


Mi is az egészség?
Az Egészségügyi Világszervezet ( WHO ) meghatározása szerint az egészség, az ember teljes testi/fizikai, pszichés/mentális és szociális jólét állapotát jelenti. Egy dinamikusan változó egyensúlyi állapotot jelent, amikor a szervezet képes alkalmazkodni a természeti és társadalmi környezet változásaihoz.
Az egészség nem egyenlő a betegség hiányával. Bizonyos időszakokban mindenkinek van valamilyen tünete, amely eltér a teljes egészségtől. Ha huzamosabb ideig nem megfelelő az életmódunk, az élethez való viszonyunk, de leginkább a gondolkodásunk, akkor megjelenik a betegség.

A betegség figyelem felhívó. Az életünkben meglévő, megoldásra váró problémákról hordoz üzenetet. Olyan problémákról, amelyet már csak így, a betegség által vagyunk képesek észrevenni és komolyan venni. A cél, hogy vegyük észre az üzenetet, amelyet a betegség sejtet. Érdemes tanulni a tünetekből, ezáltal válunk képessé a fejlődésre.

Mikor betegek vagyunk, átértékelhetjük életünk helyzeteit.
Tegyük fel ilyenkor a kérdést magunknak: mit rontottunk, mit hibáztunk el, mit kell másként, teljesen másként tennünk? Ha megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, akkor elmondhatjuk, hogy tanultunk a betegségből.
Ha viszont csak a betegséggel, a fájdalommal, a félelmeinkkel foglalkozunk, csak ezek töltik ki a gondolatainkat, akkor azok fognak uralkodni rajtunk. Főleg, ha ellenségként tekintünk rájuk. És itt megint oda lyukadtunk ki, hogy mennyire fontos, hol járnak a gondolataink!
Amint megértettük az üzenetet, majd figyelmünket másra tereljük, és ezzel megszakítjuk velük az energetikai kapcsolatot, a betegségek megszűnnek! Ahogy elalszik a tűz, ha nincs levegő, ami táplálja. A betegségnek csak addig van értelme, amíg felhívja a figyelmünket. Ha észrevettük, elfogadtuk, tanultunk belőle, nyugodtan elengedhetjük. Ahogy tesszük ezt az EFT-ben is. Így indítva el az öngyógyító folyamatokat.

Az egészségnek feltétele véleményem szerint az is, hogy önmagunkat betegnek vagy egészségesnek tartjuk, gondoljuk-e.
A jól-levés pozitív tudata nagymértékben segít a betegségek, fájdalmak, egyéb problémák leküzdésében, kezelésében - az élet pozitív megélésében.

Búcsúzóul megkérem, hogy miután elolvasta ezt a cikket, tegye fel magának otthon a kérdést: „Mikor és mitől érzem úgy, hogy egészséges vagyok?”
Ha meg van a válasz, nincs más dolga, mint arra fókuszálni: arra gondolni, azt vizualizálni, azt érezni. Azt, amit szeretne megélni és persze HINNI magában!!!

A cikket írta: Mohácsi Lizi

Az Achirit Ezotéria oldalán olvasható minden írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: