2012. július 27., péntek

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.07.27. ― 2012.08.02.
A Remete
Ibis Tarot - Az elfedett lámpás - Tanítványnak  lenni


Általános jelentés
Ezen a kártyán az Elfedett lámpás névvel illetik, de általános elnevezése a Remete. Kártyacsomagtól függetlenül ez az alak mindig egyedül áll, valamely kietlen pusztában, önként választott elvonultságában. Ő a bölcs, aki uralkodni tud vágyain, testét és lelkét a tudás szolgálatába állítja. Lámpása utat mutat nem csak neki, hanem az őt követőknek, valamint gondolkodásra int. Ezen a héten tehát alkalmunk lesz elvonulni és önvizsgálatot tartani, (ha az események nem kedveznek a magánynak, mi mégis próbáljunk meg elvonulni és magunkban lenni) érezzük meg, mi az a feladat, amelyért születtünk, gondolkodjunk el rajta és tegyük helyre magunkban a dolgainkat. Ez az alak a múltból jön és a jövő felé mutat, tehát az önvizsgálat után tegyünk is meg mindent kitűzött célunkért.


Szerelem
Itt is az elvonultság, a másiktól való távollét vagy ennek igénye dominál. Hagyjunk helyet saját magunknak is a kapcsolatban, engedjük, hogy intuíciónk vezessen, és ha egyedül létre vagy szükségünk engedjünk ennek az igénynek. Akik egyedül vannak, most nagyon jól meg tudják fogalmazni milyen párkapcsolatra vágynak, ezért ezt érdemes le is írni.

Munka
Ez a hét az egyedüllétnek, az egyedül végzett munkának kedvez. Dolgozzuk ki saját ötleteinket, amit majd a megfelelő időpontban tárgyaljunk csak meg főnökünkkel vagy kollégáinkkal. Merjünk itt is egyedül lenni, egyedül alkotni!

Heti Tarot bemutató
Az Íbisz Tarotként ismert kártyacsomag az 1900-as évek elején, egy asztrológiai könyvben jelent meg. Az egyetemes szimbólumok mellett, nagy hangsúlyt kapnak a színek, a számok és formák jelentései is. A kártya ma önállóan is kapható, első sorban az egyiptomi paklit már ismerőknek ajánlom.


Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: