2012. június 21., csütörtök

A tenyér dombjai - 7. rész - A Hold-domb



Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak, más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jupiter=Jupiter; Saturn=Szaturnusz; Apollo=Apolló(Nap); Mercury=Merkúr; Luna=Hold; Upper Mars= passzív Mars, Lower Mars=aktív Mars

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.



Hold-domb
A tenyér külső részén a Mars-domb alatt és a csukló fölött található. Ez a terület a művészi érzéket, fantáziát, érzelmek minőségét és mennyiségét mutatja meg. Ritka a jól körülhatárolt domb, ezért ha ez a vezető, kis kidudorodást látunk a tenyér e területén. Hajlamos lehet gyomor és bél betegségekre, hozzá tartozik többek között a méh, az emlők, a végtagok és a hólyag, mely szervek megbetegedésire hajlamos lehet.
Ha ez a domb erősen fejlett hajlamos a csapongásra, fantáziája világában él, nem találja a határt a valóság és a képzelet világa között, hajlamos lehet idegrendszeri gyengeségre és elmebajra is. Nyugtalan és hangulatai rabja. Sok kiváló író és művész a Hold-típus képviselője. Jól érvényesülhet, mint tengerész, zenész, színész, kertész vagy költő, esetleg politikus.
Minél laposabb ez a terület, az illető annál racionálisabb.
Normálisan fejlett Hold-domb, nagy fantáziát, romantikus alkatot kölcsönöz tulajdonosának, aki rajongó típus, szereti a zenét és az utazást, ösztönös vonzódást érez a misztika világához.
Hiányzó vagy gyenge Hold-domb: hideg személyiség, akit nem érdekel a romantika. Fejét anyagias gondolatok töltik ki, túlzottan racionális, embertársaival hideg és kemény.

A Hold aktív segítő hatása pozitívan érvényesül a Rák csillagjegy szülötteinél, míg negatív hatásait figyelhetjük meg a Bakoknál. A Hold típus mindennél jobban szereti otthonát és azokat, akik hozzá tartoznak. A Hold nő kedves, bár affektáló típus, hangulatai ingadoznak, érzéki és párját végtelenül, szinte kritika nélkül szereti és elfogadja. A Hold férfi vagy kritizáló és mindennel elégedetlenkedő, vagy lusta és nemtörődöm, aki csak anyagi és kényelmi okokból házasodik. 


A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.




Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: