2012. június 19., kedd

A tenyér dombjai - 6. rész: A Mars-dombok


Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak, más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jupiter=Jupiter; Saturn=Szaturnusz; Apollo=Apolló(Nap); Mercury=Merkúr; Luna=Hold; Upper Mars= passzív Mars, Lower Mars=aktív Mars

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.Alsó, vagy aktív Mars-domb

Mars-dombok
Mars dombból kettő van az egyik a Jupiter a másik a Merkúr domb alatt lévő. Ezek a dombok mutatják, a testi bátorságot, vakmerőséget és a küzdő szellemet. A Jupiter alatti Mars dombot aktívnak is szokták nevezni, mivel ha valakinél ez a domb fejlett, akkor az illető inkább támadó típus, míg a Merkúr alatti passzív Mars, a támadásokat inkább elkerüli, ellenáll azoknak. Hozzá tartozik a bal láb, és fül, epe és a nemi szervek, ezért ezekre érdemes odafigyelnie. Hajlamos hirtelen lázzal járó megbetegedésekre is.
A tiszta Mars típus, akinél ez a domb jól kivehető és erőteljes: vakmerő és kockázatvállaló, elszánt és tettre kész. Minden más típusnál jobban tudja, mit kell tenni válsághelyzetben, képes életben maradni még a legnagyobb veszélyben is. Igazi harcos, aki tudja, hogyan kell elkerülni/túlélni a kockázatos szituációkat. Nagyon szereti a jó ételeket, ezért sokszor pocakos. Mivel általában nagy a szexuális igényük, amihez erős kisugárzás is párosul, így a másik nem ösztönösen vonzódik hozzájuk. Mivel harcra születtek, ezért gyakran választják a katonaságot, rendőrséget vagy olyan veszélyesebb munkakört ahol próbára tehetik képességeiket; pl.: gépész, vasutas, katonaorvos, vegyész stb.
Felső, vagy passzív Mars-domb
Normálisan fejlett Mars domb igazságszerető, független és nagylelkű személyiséget feltételez, aki többnyire megnyerő és sportos megjelenésű.
Ha a domb erősen fejlett, hirtelen haragú és zsarnoki, sokszor brutális és bosszúálló típus.

A Mars által uralt két asztrológiai jegy a Kos és a Skorpió ezért náluk hatása intenzívebben megfigyelhető. Pozitív hatása a Kos jegynél figyelhető meg, míg a Skorpiónál a negatív hatások jobban érvényesülnek. A Mars típus házasságban együtt érző, támasza családjának. Férfiak esetében romantikus álmokat sző a családról és szép feleségéről, aki csak neki él. Csak olyan nő képes megmaradni mellette, aki ezeknek a feltételeknek eleget tesz.
A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.Nincsenek megjegyzések: