2012. június 15., péntek

A tenyér dombjai - 5. rész - A Merkúr-domb


A tenyér dombjai
Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak, más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jup=Jupiter; Sat=Szaturnusz; Sun=Nap; Mer=Merkúr; Moon=Hold; Upper Mars=felső Mars, Lower Mars=alsó Mars, Mars area = Mars terület

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.



A Merkúr-domb a tenyéren
Merkúr-domb
A kisujj alatt található. Ha pontosan alatta és középen helyezkedik el, akkor a Merkúr hatások a legerősebbek. Az értelmi képességekről és az intelligenciáról ad felvilágosítást. Jó kereskedők, agyafúrt észjárásúak, gyorsak és sokszor izgágák. Éles felfogásúak, jó előadó művészek, az életet a gyakorlati oldaláról szemlélik. Sokszor azonban türelmetlenek, nehezen fejezik be, amit elkezdtek, hűtlenkedők és fecsegők lehetnek. Jó tudós, orvos, ügyvéd és kereskedő válhat belőlük. Ritka adottság, hogy az összes típus közül ő tudja magának a legmegfelelőbb partnert kiválasztani.
Ha a domb jól fejlett, tulajdonosa talpraesett, szívesen képezi magát, hosszú kisujjal együtt jó írói vénát feltételez.
Extrémen fejlett Merkúr domb szélhámos tulajdonságokkal megáldott, megbízhatatlan embert takar.
Ha a domb hiányzik akkor szűk látókörű, merev egyéniséget jelöl.

A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: