2012. június 15., péntek

Heti tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.06.15. ― 2012.06.21.
Szeretők
Jungi Tarot - Szeretők



Általános jelentés
A szerető a döntés és a választás szimbóluma. A kártyán is két alak látható, ahol a középen álló fiatal férfi megpróbál dönteni közöttük (hagyományos Tarot kártyákban két női alak látható). A kártya megmutatja mennyire nehéz is valójában döntést hozni, elhagyni a régit, és az új lehetőség felé venni az irányt. A sors akar minket választásra kényszeríteni, lehet az egy próbatétel, kísértés, vágy vagy szerelmi viszony, a helyzet adott: útkereszteződéshez érkeztünk, döntsünk szabad akaratunk és szívünk szerint.

Szerelem
Döntés, kísértés, vágy, választás, új szövetséges felbukkanása életünkben. Valaminek lejárt az ideje és az ennek kapcsán felbukkanó döntés helyzetek, esetlegesen kísértők erre figyelmeztetnek. Hozzunk felelős döntést, mérlegeljünk, ne a pillanat hatása alatt döntsünk, hogyan haladunk tovább. Lehetőség ez új szerelemre is, de akár a régi is megújulhat, ha tisztázzuk félreértéseinket.

Munka
Új segítők és partnerek érkeznek életünkbe, akiknek tanácsára érdemes oda figyelni. Ez a kockázatvállalás ideje, bátran vágjunk bele valami újba, mert a siker szinte garantált.

Heti Tarot bemutató
Az emberiség egyetemes szimbólumait, vagyis az archetípusokat C.G.Jung, az elismert pszichológus a Tarot 22 nagy arkánumán keresztül tárja elénk. Ezek a szimbólumok egyetemesek és együtt alkotják a kollektív tudatalattit, amely akaratlanul is jelen van életünkben, meghúzódik viselkedésünk mögött. A kártya mélyebb összefüggéseket boncolgat, az emberiség közös tudatába vezet el minket, ezért inkább azoknak ajánlott, akik már ismerik a Tarot szimbolikáját.



Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: