2012. június 6., szerda

A tenyér dombjai - 2. rész: A Jupiter-domb


Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jupiter=Jupiter; Saturn=Szaturnusz; Apollo=Apolló(Nap); Mercury=Merkúr; Luna=Hold

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.

Jupiter domb
A mutatóujj alatt található, jelképezi a becsvágyat, törvénytiszteletet, vezetési képességeket, vallásosságot.
Ha ez a domb a leghangsúlyosabb a kézben, akkor fokozottam érvényesülnek a jupiteri hatások a személy életében. Vonzódnak mindenhez, ahol rend és szervezettség uralkodik: egyházhoz, katonasághoz, politikai pártokhoz stb. Ennek viszonylag ellentmond, hogy nagyon szeretik a természetet, jól tájékozódnak a szabadban, fontos számukra a környezetvédelem és a természet megismerése.
Ha domb normálisan fejlett, tisztességes, önérzetes, aktív emberrel van dolgunk. Nem szeret egyedül lenni, ezért társaságkedvelő, szereti a kirándulásokat, a jó ételeket és italokat. Hamar pocakosodhat, ezért fontos számára a rendszeres testmozgás.
Ha hiányzik, közönyös, lusta, passzív, nem tiszteli a tekintélyt, sokszor szégyenlős, ideges és elvétve durva.
Ha a domb erősen fejlett: beteges fantáziájú szűk látókörű, számító, önző és hazug. Természetes hajlama van az anyagcserezavarokra, mellkasi bántalmakra, korai kopaszodásra.

A Jupiter által uralt két asztrológiai jegy a nyilas és a szűz, ezért náluk hatása intenzívebben megfigyelhető. A nyilas esetében ez a hatás pozitív, míg a halaknál inkább negatív.
A Jupiter típusnál általánosan megfigyelhető, hogy későn állapodik meg és alapít családot. Magával szemben igényes, ezért partnerétől is ezt várja el: legyen érdekes személyiség, önmagára és a környezetére igényes, tiszteletre méltó, figyelmes és okos. Mivel a jupiteri személyiség nagyon tud szeretni, ezért leginkább a Vénusz típussal tudja elképzelni az életét, mivel ez a típus mutatja ki legkönnyebben az érzéseit. 

A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles tenyérelemző


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: