2012. június 5., kedd

Vénusz-átvonulás 2012. június 6-án!

A Fekete Vénusz hatásai az emberekre, a társadalomra

Holnap, (2012. Június 6-án) hajnalban a napkelte ritka csillagászati jelenséggel kecsegtet. A Vénusz átvonul a Nap korogja előtt, és kis fekete foltként mutatja magát. Az egész folyamat 6 órán át tart, de Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből adódóan mi az áthaladás utolsó két óráját kísérhetjük figyelemmel. Ebben a szakaszban hajnali 4:48 perctől a napkelteidejétől (Budapesten) 6:55 percig, amikor a Vénusz teljesen elhagyja a Napot látható lesz az átvonulás utolsó két kontaktusa, tehát, amikor a Nap korongját belülről érinti a Vénusz, majd mikor teljesen kilép a Vénusz az együttállásból és kívülről érinti - hosszú időre utoljára - a Napot. Természetesen ezek az érintések látszólagosak, geocentrikus szemléletmódot feltételeznek.

A csillagászati jelentősége mellett az idei Vénusz-átvonulásnak sok hatása lesz az emberek életére, személyiségére, és ezek a személyes változások társadalmi szinten is érzékelhetővé válnak. A Vénusz bolygó által képviselt személyiségvonások, hangulatok, eszmék megegyeznek az ókori mitológiai Vénusz bolygóhoz társított istennők tulajdonságaival. Az ókori görög vallásban Afrodité, a rómaiban Vénusz, az egyiptomiban Hathor, a mezopotámiaiban Istar, az indiaiban Káma, és a maja mitológiában Kecalkoatl a tollaskígyó. Ezek az istennők nem csak a harmóniát, a szerelmet és a szépséget uralták, de fennhatóságuk alá tartoztak harcok és háborúk is. Nem kell elfeledni, hogy a vénuszi, eredetileg természetistennők, akik a termés bőségéért is felelősek voltak, a női minőségek legalapvetőbb jellemzőivel voltak felruházva. A jelenlegi csillagászati esemény hatásai is ezeket a belső motivációs mintákat, a bennünk rejtőző vénuszi istennőt ébresztik fel. Energiái azon a módon kelnek életre, ahogyan a régi mitológiai alakok viselkedtek.

A Nap és a Vénusz együttállása - ami egyébként minden évben legalább egyszer előfordul - az érzelmek erőteljesebb kifejeződésével jár, a nőiség, a művészet, az anyagiak előtérbe kerülnek, és az Vénusz által képviselt személyiségvonások megélését lehet ezekben az időszakokban megtapasztalni. 
Az a ritka helyzet, amikor a Földről nézve a Vénusz a Napkorong előtt halad el, nem jelent mást, mint hogy a Női energiák, a Női princípiumok - a szenvedély, az erotika, az Istennői minőség - a nőkben fellángolnak. Jobban tudják képviselni mindazt, amit születési horoszkópjukban a Vénusz képvisel. Megismerhetik önmagukban azt a fajta összetett nőiséget, amit csak részleteiben élnek meg a hétköznapokban. A Nap energiái a férfias, teremtő energiák, az ego, a önazonosság érzése, és most ezeket az energiákat "használhatja" fel a tündöklő nőiséget képviselő Vénusz. 

Nem szabad azonban megfeledkeznünk a Vénusz harcistennői arcáról sem. Ezek a képességek nem akkor lépnek elő, ha sarokba szorított helyzetben, vagy elnyomva érzik magukat. Azt gondolom, hogy sok olyan nő él ma, akinek van oka szabadon engedni a Vénusz harcias képességeit. Figyeljük magunkat és készüljünk fel, hogy ne céltalanul, hanem irányítottan hadakozzunk. 

A férfiak esetében a belső nőies oldal, illetve a szépérzék, az esztétikum és persze az erotika, a számukra vonzó jelenségekből nyert erő hatványozódik. Most nem praktikus a macho vonalakat erősíteni, hanem inkább a férfias és nőies értékek, energiák kiegyensúlyozására érdemes figyelni.

A Vénusz bolygó nem csak a Bika jelűeknek, hanem a Mérlegeknek is uralkodó bolygója, ezért mindenki aki e két jegyben született, vagy e jegyek valamelyikében van az Ascendense, most a Vénusz-átvonulás idején különösen élénken élhetik meg életüknek a Vénusz által uralt területeit. 

Az emberiségre általánosságba véve is hatással lesz ez, a ritkán megfigyelhető jelenség, mint általában az ilyen jellegű csillagászati események korszakokat indítanak el, és folyamatokat fordítanak új irányba. 
A női energiák és a Vénuszi erők csapnak össze a férfias erőkkel. A Mars férfi agressziója és a racionalitás előtérbe nyomulása, ami az elmúlt néhány évet jellemzi, most újra egyensúlyba kell, hogy kerüljön a nőies energiákkal. Érdekes lehetőség ez minden nemzet számára, hiszen az együttműködés is a Vénusz hatalma alá tartozik. Ugyan a tendenciák nem hoznak azonnali változást, mégis a megoldáshoz jelentősen közeledünk, de ez nem jelenti a nyugalom és a harmónia áradását. Az a cél maga, de addig még kell egy kis idő.
Nem hagynám figyelmen kívül, hogy a Maja naptár "világvégéje" is egy új, a Vénusz égisze alatt szerveződő világot ígér. Érdekes egybeesés.


Írta: Bogdán-Körmöczi Júlia diplomás asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: