2012. május 4., péntek

A 9 személyiség típus


 9.rész

"Szabad akarat: az a képesség, amelynek segítségével önként teszem azt, amit tennem kell."
(C.G. Jung)
  
Életfeladatunkat a sorsszámunk határozza meg. Arról, hogy hogyan számoljuk ezt ki, itt olvashatsz: Számmisztika

Természetesen a sorsfeladat megoldásához több út vezethet. Következő összeállításunkban ezt az „utat” próbáljuk meg hétről-hétre bemutatni, melyben a 9 személyiségtípust vesszük górcső alá. Segítségül egy-egy híresség születési dátumát hívjuk.

9-es típus 
Whitney Houston - Példaképe környezetének
A 9 személyiség típust vizsgáló sorozatunkat az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Whitney Houstonnal (1963. 08. 09.) zárjuk. A Guiness Rekordok könyve szerint ő volt a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át, lemezeiből több mint 170 millió fogyott világszerte.
Mindenki, aki a 9-es életfeladatát választotta egyben az egyik legkomplexebbet is, ugyanis minden 9-es példa a környezetének. Mindegy hol él, mi a foglalkozása, szegény-e vagy gazdag, ahogy az életét éli, arra az emberek figyelnek. Sokszor kerülnek vezető pozícióba, és szinte mindig valami maradandót alkotnak. Kedvesek és megértőek, de hajlanak a túlzott kritizálásra és maximalizmusra. Ösztönösen megérzik a felelősséget, ami rájuk hárul, ezért előfordulhat, hogy megpróbálnak kibújni alóla. Függőségi helyzetekbe kerülhetnek, legyen az akár alkohol, vagy akár egy társ. Ez alól Whitney sem volt kivétel, egyik oldalon újat és múlhatatlant alkotott csodálatos tehetségével és profizmusával, másrészt talán nem volt elég ereje, hogy az ismertséget és a vele járó felelősséget elviselje. Így könnyen került férje, Bobby Brown befolyása alá: ő is kábítószerfüggő lett. Azonban mint minden 9-es, ösztönösen érzi mi a helyes út számára, és természetes bölcsességét felhasználva Whitney is erőt vett magán, és 2006-ban elvált férjétől.
9-eseknek rendszerint nagyon sok gondolat kering a fejében, sokszor emészti önmagát, és az ebből származó feszültséget úgy vezetheti le, hogy rabjává válik bizonyos dolgoknak, pl.: kávé, cigaretta, alkohol. Ezért fontos számukra, hogy a rendszeres sport és/vagy természetjárás az életük részévé váljon. Mivel a 9-es a leghumánusabb, leginkább toleráns típus, ezért fontos neki, hogy segítsen, adakozzon és megértsen másokat. Whitney Houston is számos gyermekeket segítő szervezetet munkájában részt vett, és támogatta a tehetséggel megáldottakat.
9 - A bölcsesség és teljesség száma
Ez az életfeladat a legnagyobb mértékű teljességet és bölcsességet követeli meg, egyesítve az összes szám energiáját: ha egyesével összeadjuk a számjegyeket 1-9-ig, az eredmény 45, melynek összege szintén 9. Ezért mondjuk, hogy minden szám energiája képviselve van benne: az 1-es önállósága, a 2-es alkalmazkodása, a 3-as kommunikációja, a 4-es stabilitása, az 5-ös lendülete, a 6-os harmóniája, a 7-es spiritualitása, a 8-as végtelen lehetősége, így jutva el saját életfeladatához: a teljesség és bölcsesség megéléséhez. Nem könnyű feladat tehát az övék: sok alkalmazkodással és lemondással jár, de aki e szám energiájával született, talán nem is bánja ezt, hiszen akkor boldog, ha a környezete is az. Ennek ellenére minden 9-esnek meg kell küzdenie az egyedüllét problematikájával az élet bármely területén. Azonban ha elfogadja ennek a számnak a komplexitását, akkor felismerheti, hogy a társaságot nem kívül, hanem saját magában, belül kell keresni. Ő az, aki leginkább érzi és érti a spirituális törvényeket, ezért mindig képes reményt és támogatást nyújtani családjának és barátainak. Ha ezeket a törvényszerűségeket megérti és elfogadja a benne munkálkodó energiákat, élete mindenkinek pozitív példát nyújthat, teljesítve ezzel feladatát, melyet legszebben Mahátma Gandhi, a 9-es életfeladat egyik kiemelkedő képviselője fogalmazott meg: „Az életem a tanításom.”

9-es sorsszámmal született további hírességek: Tim Roth, Justin Bieber, Mahátma Gandhi, Elvis Presley

Nincsenek megjegyzések: