2014. május 12., hétfő

Hűtlenség a horoszkópban

Mi mutatja a hűtlenségre való hajlamot?  
Szerencsére senki sem születik hűtlennek, mint ahogy hűségesnek sem. A neveltetés nagyon sokat számít ebben a kérdésben is. Vitathatatlan azonban, hogy vannak jegyek, melyek számára fontosabb az állandóság, míg mások nagyobb változatosságra vágynak, vagy egyszerűen nem bírják a "bezártságot". Ha a szerelemben fontos bolygók és házak (életterület jelölők) olyan jegyekben helyezkednek el, melyek nyitottabbak kíváncsiabbak, vagy függetlenebbek, akkor bizony az ember számára a flörtök és kísértések komoly nehézségeket is hozhatnak.

FONTOS KIEMELNI, hogy egyáltalán NEM a Nap jegye határozza meg a kapcsolatokban mutatott állhatatosságot!

Hűség kérdésében az asztrológus elsősorban a Mars, a Vénusz és az 5. ház, valamint a Hold és az Uránusz, az Ascendens, és a VII.ház jegyeit veszi figyelembe.

Egy gyors felmérés alapján, a félrelépésre hajlamos sztárok horoszkópját vizsgálva arra juthatunk, hogy bizonyos jegyek előfordulása gyakoribb a hűséghez kapcsolódó bolygók esetében. Tehát kicsit könnyíti a szerelmi lelkiismeretet a Nyilas és az Ikrek jegy, illetve nagyobb a kíváncsiság a Vízöntő jegy jelenlétében. A Skorpió viszont a hódítás okán kerül bele a „veszélyes” jegyek sorába.

Azt nem lehet feketén fehéren kijelenteni, hogy akinek Nyilas jegyű Mars bolygója van, az mind megcsalja a párját, de az nem túlzás, hogy ezzel a kombinációval az átlagnál nagyobb a hűtlenség esélye. 

A szerelemben fontos jelölő a Mars bolygó, ami a szexuális energiákat jelképezi, a kezdeményező készséget, és a szenvedélyesség mértékét mutatja. Akinek Nyilasban vagy Ikrekben, vagy Vízöntőben áll, annál a kíváncsiság, akiknél Skorpióban, ott a hódítás okozza a nyitottabb hozzáállást a kapcsolatokhoz.
A Vénusz a szeretet kifejezését fedi fel, és azt a módot, ahogy a romantikáról gondolkodunk. Akiknél a Vénusz Kosban áll, azoknál a szerelemben az énközpontúság jellemző, a Vízöntőben lévő Vénusz pedig a kíváncsiságot és az átlagostól eltérő emberekhez vonzódást jelenti.
A Hold a kötődési módunkat jelöli, így akinél Vízöntőben áll, annál fontosabb a függetlenség a kötődésnél, ezért ez is jelenthet könnyedebb kapcsolatokat.
Az Uránusz a függetlenséghez és az átlagostól eltérőhöz való viszonyunkkal hozható párhuzamba. Ha az 5. házban áll az Uránusz, rendszerint nagyon különc szerelemről beszélhetünk. Jegyhelyzetét tekintve a Skorpió és a Vízöntő ad szárnyakat ennek a bolygónak.
A Nap mutatja ugyan az alap személyiség vonásokat, viszont az Ascendens ennél is többről árulkodik, mert ösztönös viselkedésünk fakad belőle. Mivel minden esetben a tartós kapcsolatokat mutató VII. ház vele szemben áll, ezért jegypárokat tudunk vizsgálni.  Ha Ikrek, Nyilas, Oroszlán, Vízöntő, vagy Mérleg az Ascendens, akkor a kíváncsiság és a tetszeni vágyás annyira esős, hogy a párkapcsolatokra is hatással van. Mégis, a Nyilas és az Ikrek a hűtlenség szempontjából leginkább érzékeny jegyek.
Az 5.ház, a szerelem és életélvezetek területe. Akiknél ezen az életterületen a Skorpió, a Nyilas, az Ikrek, vagy a Vízöntő jegy áll, azoknál van legnagyobb esély, hogy párhuzamos kapcsolatok alakulnak ki az életükben. Ha bolygó is áll a házban, akkor az mutatja, hogy mely személyiség vonását éli meg az illető a szerelemben. Ha ez történetesen a Mars, a Nap, a Hold, a Vénusz, vagy az Uránusz, akkor elég valószínű, hogy az illető az élete során szinte állandóan a „szerelem” állapotát keresi, és ezért nagyon sok párkapcsolata van.

Példa személyeinket nézve azonban jól látható, hogy nem lehet egyszerűen kijelenteni valakiről, hogy hűtlen, még ha van is erre utaló elem a horoszkópjában, mert annyi más tényező ellensúlyozhatja, hogy nincsenek mindenkire érvényes szabályok. Ha a felsoroltak közül egyszerre több bolygó is a nevezett jegyekben áll, akkor azért lehet gyanakodni, hogy a hűséggel hadilábon áll az illető.
Gábor Zsa Zsa a legjobb példa erre, aki mondhatni determinálva volt rengeteg kapcsolatára élete során. A motivációkat most nem elemzem, de természetesen nem szabad azt gondolni, hogy a hűtlenség önmagáért való, eleve elrendelt személyiségvonásunk lenne. Általában számos érzelmi és pszichés tapasztalat összeadódásából alakul szokássá. A hajlam azonban kimutatható a horoszkóp alapján.


Gábor Zsa Zsa horoszkóp képlete:

 
A bulvár lapokból ismert hűtlen hírességek:
NÉV
MARS
VÉNUSZ
HOLD
URÁNUSZ
ASC.
5. HÁZ JEGYEI
5.HÁZ BOLYGÓI
Tiger Woods
Ikrek
Skorpió
Nyilas
Skorpió
Szűz
Bak/Vízöntő
Merkúr
Eric Benét
(H.Berry exe)
Szűz
Mérleg
Skorpió
Szűz
-
-

Charlie Sheen
Skorpió
Mérleg
Nyilas
Szűz
Ikrek
Szűz/Mérleg
Nap, Uránusz, Plútó
Ryan Phillippe
Szűz
Szűz
Rák
Mérleg
Vízöntő
Ikerk/Rák
Hold
David Duchovny
Ikrek
Oroszlán
Vízöntő
Oroszlán
Skorpió
Halak/Kos

J.F.Kennedy
Bika
Ikerk
Szűz
Vízöntő
Mérleg
Vízöntő/Halak

Jack Nicholson
Nyilas
Kos
Szűz
Bika
Oroszlán
Skorpió/Nyilas
Mars
Jesse James (S.Bullock exe)
Nyilas
Kos
Ikrek
Mérleg
-
-
-
Michael Douglas
Mérleg
Mérleg
Bak
Ikrek
Skorpió
Halak/Kos
-
Kirsten Steward
Vízöntő
Halak
Mérleg
Bak
Ikrek
Mérleg/Skorpió
Hold
Meg Ryan
Nyilas
Skorpió
Kos
Szűz
Bak
Ikrek
.
Madonna
Bika
Oroszlán
Szűz
Oroszlán
Szűz
Bak/Vízöntő
-
Anne Hache
Nyilas
Kos
Szűz
Szűz
Mérleg
Vízöntő/Halak
-
Lady Diana
Szűz
Bika
Vízöntő
Oroszlán
Nyilas
Bika/Ikrek
Vénusz
Marilyn Monroe
Halak
Kos
Vízöntő
Halak
Oroszlán
Nyilas/Bak

Elizabeth Taylor
Halak
Kos
Skorpió
Kos
Nyilas
Bika
-
Gábor Zsa Zsa
Vízöntő
Bak
Oroszlán
Vízöntő
Szűz
Bak/Vízöntő
Vénusz, Mars, Uránusz, Nap


A cikket írta: Bogdán-Körmöczi Júlia

Nincsenek megjegyzések: