2013. február 11., hétfő

Mit hoz a víz Kígyó éve 2013-ban?


A kínai asztrológiában a 12 állatövi jegy közül a Kígyó a hatodik. A holdciklusok változásai alapján számított évkezdet az adott év január vége és február eleje idejére eső újhold. Vagyis amikor a Nap és a Hold a nyugati asztrológia szerinti Vízöntő jegyben együtt állnak. (A nyugati asztrológiai jegyek a Nap járása szerint számítandók.) A nyugati asztrológiában a skorpió feleltethető meg leginkább a kínai kígyónak.

Mitológiája
A kígyó szinte minden nép mitológiájának fontos része. Általában, és így a kínai mitológiában is a „sötét oldallal” való kapcsolattartás, az átalakulás egyik szimbóluma.
A kígyó, a kínai császárok misztikus ősatyja. A történet szerint egy emberfejű kígyó volt az ember előtt az első, és amikor a kígyó megízlelte a földön található rengeteg illatot és ízt, akkor megszületett belőle a „majom testű és ember fejű” lény, az ember. (C.Aubier – A Kígyó)
A kígyó köti össze a földet az éggel, a sötét oldalt a fényessel, és nem utolsó sorban ő a kundalíninek – a gerincoszlop mentén a medence alját a fejtetővel összekötő energiakörnek – a szimbóluma is. Általa, és a kundalíni körön keresztül szabadul fel az a transzformációs energia, mely ébredése jelenti a szellemi önmegvalósítás kezdetét, ahol felszabadulnak az addig rejtett energiatartalékok. Ő táplálja az álmokat és a rémálmokat is. A gonosz démon, és egyben a föld istensége is.

A kígyó által uralt évben előtérbe kerülnek a döntések, amiket meg kell fontolni, nem szabad elhamarkodni, mert a sietség ebben az évben a vesztünkbe is vezethet. Az intelligencia és az intuíció megfelelő aránya lesz a legjobb segítőnk, legyen szó bármilyen megmérettetésről is. Azok számára, akik nem szeretik átgondolni a dolgaikat, illetve azoknak, akik nem nagyon tudnak kockáztatni, ez az év rengeteg kihívással járhat, mert a sors szembesíteni fog mindenkit a döntései kapcsán az eddigi hibáira. Akik nem félnek szembenézni a feladataikkal, azoknak ez az év felemelkedést és sikereket ígér.

Szerelmi téren a víz Kígyó éve nagyon sok érzelmet jelent, amit igen nehezen lehet kordában tartani. A hirtelen döntések a szerelemben is jellemzőek, ezért a rövidebb időre szóló kapcsolatok gyakrabban fordulhatnak elő, illetve könnyebben fognak a jelenleg egyedülállók párt találni. A szexualitás is nagyobb teret nyer, hiszen a Kígyó jegy uralja ezeket az energiákat is.

Munka terén azok a vállalkozások fognak szárnyalni, melyeknek fontos része az információ csere, és a mások igényeinek a kiszolgálásával kapcsolatos tevékenységek. Ilyenek a vendéglátás, az idegenforgalom, a szabadidős tevékenységeket kiszolgáló vállalkozások. Mivel a Kígyó jegy erőteljesen képviseli az önmagunk megismerésével járó elfoglaltságokat, ezért azok is felívelő karrierre számíthatnak, akik az önismeret útján járókat segítik. (Nem csak az ezoterikus segítők, hanem a tanítók is ide tartoznak.)

Spirituális szempontból ez az év lehetőséget ad, hogy olyan oldalunkat ismerjük meg, mely eddig nem volt a felszínen. Nem egy teljes fordulatra kell számítani, hanem valamiféle kiegészülésre, amit a fényes és árnyas oldalunk együttes „használata” eredményez. Oda kell figyelni, hogy ez az ösvény igen keskeny, és a könnyebb út idén gyorsan a negatív energiák hatalomátvételét hozhatják. Ezzel együtt remek alkalmat kapunk, – több helyzet is adódhat az év folyamán – hogy megtapasztaljuk a döntéseink erejét, és a lehetőségeink sokrétűségét.

A tanulás fontos része lesz ennek az évnek, ezért aki tud, vagy tervez valamilyen tanulásba kezdeni, az jól teszi, ha nem halogatja tovább.


Híres emberek, akik a Kígyó jegyében születtek:
Hegedűs D. Géza (Víz, 1953.)
Bob Dylan (Fém, 1941.)
Honty Hanna (Víz
Brooke Shields (Fa, 1965.)
Hűvösvölgyi Ildikó (Víz, 1953.)
Casanova (Fa, 1725.)
John Malkovich (Víz, 1953.)
Charles Darwin (Föld, 1809.)
Katona Klári (Víz, 1953.)
Edgar Allan Poe (Föld, 1809.)
Mao Ce Tung (Víz, 1893.)
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (Fém, 1821.)
Nikolausz Kopernikusz (Víz, 1473.)
Grace Kelly (Föld, 1929.)
Parti Nagy Lajos (Víz, 1953.)
Greta Garbo (Fa, 1905.)
Révész Sándor (Víz, 1953.)
James Joyce (Fém, 1882.)
Szentgyörgyi Albert (Víz, 1893.)
Johann Wolfgang von Goethe (Fém, 1710.)
Szikora Róbert (Víz, 1953.)
John F. Kennedy (Föld, 1929.)
Tony Blair (Víz, 1953.)
József Attila (Fa, 1905.)


Kálvin János (Föld, 1509.)


Kőbán Rita (Fa, 1965.)


Mahátma Gandhi (Föld, 1869.)


Montesquieu (Föld, 1689.)


Muhammad Ali (Érc, 1942.)


Pablo Picasso (Fém, 1881.)


Psota Irén (Föld, 1929.)


Rejtő Jenő (Fa, 1905.)


Wilhelm Conrad Röntgen (Fa, 1845.)


Események, melyek a legutóbbi Víz Kígyó években történtek:
1953.
Görög–török–jugoszláv együttműködési szerződés.
A szovjet generalisszimusz, Sztálin halála.
Sir Edmund Hillary és Tendzing Norgaj elsőként mászta meg a Mount Everestet
Londonban megtartják II. Erzsébet brit királynő hivatalos koronázási ünnepségét.
Magyarországon új kormány áll fel, élén Nagy Imrével, aki a parlament elé terjeszti reformer programjavaslatát.
A Szovjetunió felrobbantja az első hidrogénbombáját Szibériában.
Hugh Hefner kiadta a Playboy első számát a felöltözött Marilyn Monroe-val a címlapon, és ruhátlanul a belső oldalakon.
1893.
Puskás Tivadar találmánya alapján elindul Budapesten a telefonhírmondó szolgáltatás.



Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: