2012. november 12., hétfő

A belső hang


Gyakran kérdezik meg tőlem: ”Hogyan lehet megkülönböztetni a belülről jövő gondolatokat és az agyalásokat? És mit jelent az, hogy belülről?”

Ami először jön, az első gondolat - amit az egó még nem kontrollált, módosított – az jön belülről. A tudatalattiból, ahonnan a megérzések, inspirációk, hatodik érzékek is származtathatóak. A számunkra nehezen megérthető, felfogható helyről, amit 5 érzékszervünkkel nem tudunk beazonosítani, mert úgy nőttünk fel, hogy csak azt fogadjuk el amit látunk, hallunk, tapintunk, érezzük az ízét vagy illatát. E miatt folyamatosan kifele figyeltünk és onnan vártuk a jelzéseket, információkat. Eltávolodtunk magunktól. Elfelejtettünk befele figyelni, hagytuk, hogy a gondolat áradat irányítson bennünket. Próbáljuk meg lecsendesíteni azt az áradatot meditációval - kezdők először vezetett meditációval.

A megkülönböztetéshez pedig álljon most itt egy gyakorlat:
Helyezd magad kényelembe, lélegezz mélyeket néhány percig. Fogalmazd meg magadban a kérdésedet, célodat. Tedd fel a kérdést és légy nyitott a válasz befogadására, bármi legyen is az. Szólj a belső részedhez, irányítódhoz, bölcsebb lényedhez.
Felirat hozzáadása
Például: ”A Te szavaiddal és világosan akarok beszélni. Figyelek és megengedem, hogy gondolataidat az elmém lefordítsa.” Belső lényeddel történő tudatos és szándékos kapcsolatteremtésed kezdetén a kommunikáció kissé gyerekesnek, nevetségesnek tűnhet és a válaszok általában csak 1-2 szóban fogalmazódnak meg. Minél hosszabb időt töltesz azonban a belső gondolatokra figyeléssel a jelzések vételével, annál rutinosabbá válsz.

Eleinte nehezedre eshet megkülönböztetni saját, tudatos (egós) gondolataidat a belső lényedtől jövőktől. Idővel azonban a különbség teljesen nyilvánvalóvá válik számodra. Észreveszed majd, hogy a belső lényedtől eredő gondolatok mindig egyenletesek, ritmikusak, határozottak és megmarad a témánál. Az „agyalós” gondolataid viszont szaggatottak, egyik témáról a másikra ugrálnak. 
Amikor a belső lényedtől jövő információt elnyomja, megzavarja tudatos gondolat áradatod, akkor ennek kényelmetlen érzés lesz a következménye: kétség nyugtalanság, feszültség, félelem, aggodalom stb. tölt el. Ha viszont kizárólag csak a belső lényedtől veszel át információt, akkor a gondolatok áramlása és azok szavakra fordítása egyértelmű lesz, és jó érzések kísérik azt. 

Mohácsi Lizi

Kapcsolódó cikkek:


Nincsenek megjegyzések: