2012. október 3., szerda

Sting - Egy angol New Yorkban

1951.10.02. másodikán született Angliában. Eredeti neve Gordon Matthew Thomas Sumner. A The Police együttes frontembere és később szóló karrierbe kezdve Sting néven vált ismertté. Becenevét egy zenésztársától kapta, mert egyik fellépésükkor sárga-fekete csíkos pulóvert viselt. Ezzel a névvel annyira azonosult, hogy már a családja is így szólítja. Egy ideig tanított egy kis bányászfaluban, és számos mellékállása volt, mielőtt a The Police-szal 1978-tól felívelt volna karrierje. Szólóban is hatalmas sikereket, és számos díjat mondhat magáénak. Sokféle hangszeren játszik, de elsősorban énekesi kvalitásai miatt ismerték el. Sportos életmódot folytat és nagy hangsúlyt helyez a jótékonykodásra is. Két feleségétől hat gyermeke van.

Napja Mérleg, Holdja szintén Mérleg, Ascendense Oroszlán, és képlete igen érdekes, mert két bolygó, a Jupiter és az Uránusz kivételével az összes bolygója nagyon szorosan egymás mellett áll. Ez azt is jelenti, hogy egy-két egyéb próbálkozástól eltekintve igazán mindig is egy cél vezérelte. Nem is mondhatni igazán sokoldalú embernek, inkább az jellemző rá, hogy amibe belekezd, abban kimagasló eredményekre képes, és általában szeret is elmélyülni egy dologban.

A Mérleg jegy nagy hangsúlyt kap, mert a Nap és a Hold mellet itt található a Szaturnusz és a Neptunusz bolygó is. Ez egyfajta döntési nehézséget is mutat, kicsit többet elmélkedik egy-egy lépés megtétele előtt, mint az átlag, és mivel a Merkúr, vagyis a gondolkodást mutató bolygó a Szűzben áll, ezért ki lehet jelenteni, hogy a szükségesnél több alternatívát vizsgál meg, egy döntés meghozatala előtt. 

Érzelmi élete igen mély, hevesen tud lelkesedni (Oroszlán Mars), és elkötelezetten szeret (Szűz Vénusz, Mérleg Neptunusz), de nem tud elvonatkoztatni a másik apró hibáitól, azokat nagyon észreveszi, és számon is tartja, sőt néha bántóan meg is mondja. (Szűz Vénusz és Merkúr)

Valószínű, hogy meg nem értettnek érzi magát, ami abból fakad, hogy a Plútó az I. házban áll, és ez egy kis Skorpiós színezetet ad a személyiségéhez. A félreérthetőség másik oka, hogy különböző jegyekben áll a gondolkodást és kommunikációt kifejező Merkúr, mint a belső énképet mutató Nap és Hold. 
Az elmélet számára fontos, néha még a gyakorlati dolgoknál is fontosabb. Az, hogy mindenki egyetértsen, de legalábbis ismerje a másik álláspontját. Nehezen adja fel a terveit, és még nehezebben engedi el valós vagy vélt igazát. Határozott, ha vitáról van szó, és, ha meg kell állapítani, hogy kinek van igaza. Döntési nehézségei inkább a párkapcsolati helyzetekben és a családdal kapcsolatban mutatkoznak meg.

Karrierjét nagyon tudatosan építi, és nincs olyan helyzet, ahol előbb vagy utóbb ne válna vezető belőle. Nem tűri jól, ha irányítani akarják, nagyon magának való. 

Nagyon nagy a valószínűsége, hogy van valamilyen családi titok, amit nem akar felfedni, vagy nem tudja, hogy pontosan mi az, de ezek megkötik, és szabadságérzetét nagyon korlátozzák. Az is lehet, hogy ebből a kötésből csak a zenén keresztül érzi a kivezető utat, ami nekünk, a közönségnek nagyon jó, neki pedig szerencsés helyzet, hogy meg is tud élni belőle. Nagy valószínűséggel számára a zene egy út, ami kivezet a szorongatott helyzetéből. (Uránusz a Rákban a 12. házban támadva a Holdtól a IV. házból.) Talán nem véletlen, hogy valódi sikereit akkor tudta elérni, amikor elhagyva a születési, családi nevét, egy "szabadon kapott" becenévvel kezdett élni.






A cikket írta és a téma szakértője: Bogdán-Körmöczi Júlia, dipl.asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: