2012. szeptember 6., csütörtök

Két út, egy döntés - kártyakirakás egyszerűen


A kirakáshoz a Tarot nagy Arkánumát használjuk fel. Leginkább akkor lehet segítségünkre ez a kirakási módszer, ha választás előtt állunk, és nem tudjuk, hogyan döntsünk. A módszert egy párkapcsolati kérdéssel illusztrálom, de természetesen bármilyen más döntéshelyzetben fel lehet használni. Mivel a kirakás során két sorba rendezzünk a kihúzott kártyákat, fontos hogy még a kirakás előtt eldöntsük, melyik sor melyik válasz variációra vonatkozik. 

Lássunk tehát egy példát: 
Egy ellaposodott, állóvízhez hasonló párkapcsolat és egy nemrég megismert új partner között kell dönteni. A kérdés tehát: mit tegyek, mi várható, ha a régi partnerrel maradok, és mi történhet akkor, ha kockáztatok és az új partnert választom? 
A felső sor az új kapcsolatot jelöli, míg az alsó sor a meglévő párkapcsolatot. 

Gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és közben gondoljunk a kérdésrünkre. Most húzzunk ki hét lapot, úgy hogy a sorrendet megtartjuk. Tehát az első kártya kerül az első helyre, majd a 2. felülre, alá a 3-as, kettes kártya mellé a 4-es, és a 6-os, a hármas mellé pedig az 5-ös és a 7-es, (lásd a képet).

A példában a következő kártyákat húztam: 
1. helyre az Ítélet lapja kerül, ami a jelenlegi helyzetet mutatja
Most itt az alkalom, hogy változtassunk a helyzeten, de ez a változás nagyon nehéz a régihez való ragaszkodás, és az újtól valamint a kockázatvállalástól való félelem miatt. A megváltás közel, mindenképp változás áll be, ami elkerülhetetlen. 

A felső sor az új partner mellett szóló döntés: 
2. helyre a Bolond kártyája kerül, ami  mutatja a szabadság vágyat és azt, hogy a kártya támogatja az ez irányú törekvéseket. 
4. helyre a  Próféta kerül, ami mutatja a közeli jövőben való folytatást (mi történik, ha hajlandó kilépni a kapcsolatból) ami karmikus kapcsolatot, védett lépést és hosszú távú tartós kapcsolatot, esetleg házasságot jelent. 
6. helyen a Szeretők kártyája áll, a távolabbi jövőt vetíti előre: párkapcsolatot mutat, szenvedélyes szerelmet és megerősít abban, hogy megéri a nehezebb utat választani. 

Az alsó sor a meglévő kapcsolatot mutatja
3. helyen az Akasztott lapja, eszerint jelenleg a kapcsolat erős kommunikációs problémákkal küzd,  egyik fél sem tudja megfelelően kimutatni mire van szüksége, elbeszélnek egymás mellett.
5. helyen a Remete az előző lap folytatásaként mutatja, hogy a jövőben mindketten saját világukba zárkóznak, társas magányban élnek tovább
7. helyen a Császár kártyája azt mutatja, hogy ez az állapot hosszú távon sem fog változni, hiszen a végkifejlete ennek a kapcsolatnak,  az előző kártya által leírt helyzet megszilárdulását jelenti. 

Ebben az esetben, ilyen kirakás mellett egy hozzám fordulónak azt tanácsolnám, hogy a felső sor értelmében vállalva a kockázatot lépjen ki a kapcsolatából és kezdjen új életet az új partnerrel.

A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.



Nincsenek megjegyzések: