2012. szeptember 3., hétfő

Amíg az én kenyeremet eszed!


Ismerős szavak? „Amíg az én kenyeremet eszed, addig azt teszed, amit én mondok!”
Sok családban hangzott el ez a mondat, mondhatni évtizedeken keresztül, és sokakban hoz vissza képeket, jeleneteket. Ebben az esettanulmányban kiderül, hogy milyen komoly előzményei, és kimenetele lehet, valamint, hogy HOGYAN LEHET FELOLDANI egy ilyen érzelmi élményt a múltból!

Amíg az én kenyeremet eszed, addig azt teszed, amit én mondok!”
Kati bénultan állt az apjával szemben, szinte leforrázva érezve magát, miközben az apja haragtól vöröslő fejjel magából kikelve öntötte rá dühét.
Gyerekkorában bárhová ment, bármilyen programot szeretett volna szervezni, azt előbb engedélyeztetnie kellett az apjával, míg végül el nem került otthonról. Házasságában ez az ellenőrzöttség folytatódott. A férje árgus szemekkel figyelte minden mozdulatát. Az engedélyeztetés réme ott lebegett továbbra is a feje felett. Egyszerűbb volt azonban hazudni, minthogy felvenni vele kesztyűt. Erre kényszerült még akkor is, amikor a barátnőjével szeretett volna programot szervezni, mert a barátnőit a férje egytől egyig utálta. Minden erejével azon volt, hogy ellehetetlenítse őket. Katinak ez nem tetszett, szerette volna végre nyugodtan élni az életét úgy, hogy azt teszi, ami neki tetszik, azokkal találkozik, akikkel akar. Nem értette, hogy honnan származik ez a nyomasztó teher, ami a vállát nyomja.

A reinkarnációs terápia első lépései rögtön egy olyan jelenetbe vezettek, ami különben kellemes emlékkel indult. Az osztálytársai felvetik az ötletet, hogy suli után szervezzenek közös programot, lazítsanak egy kicsit. Furcsamód, ahelyett, hogy örülne a remek programnak, a gyomra az első pillanatok eufóriája után szinte azonnal göcsbe rándul: „Ezt vajon hogy adom be az apámnak?” Nyilván sehogy... a program nem jött össze.

A második kép, még mindig ebből az életszakaszből származott. Úgy 2-3 éves lehetett, amikor talált egy érdekes tárgyat otthon a lakásban. Elkezdett vele játszani, majd elejtette, ami persze eltört. Hatalmas világégés vette ezzel kezdetét. Az apja lehordta mindenféle béna hülye gyereknek, aki jobban teszi, ha inkább nem nyúl semmihez, mert úgyis mindent tönkretesz. 

Harmadik kép
A nyomok innen már korábbi életekbe vezettek vissza ...
 " ... nem akarok meghalni. Olyan jó élni gazdagságban, bőségben. De jön az elkerülhetetlen vég, mert halálos beteg vagyok, pedig még az 50. évemet sem értem meg". Egy olyan életbe kerültünk első lépésben vissza, melyet szomorú történések kísértek végig. Mihelyt úgy érezte, hogy végre jó dolog történik vele, azt szinte azonnal tönkre tette valami. A „balszerencsék” sora még gyermekkorában kezdődött, amikor kapott egy nagyon aranyos kiskutyát. Rettentően örült neki, boldog volt vele. Aztán egy napon lovasok jöttek, és a szeme láttára taposták halálra a kiskutyát. Ez, és az ezt követő események megtanították neki, hogy előre rettegjen, amikor valami jó dolog történik vele, mert azt utána biztosan tönkreteszi valamilyen katasztrófa. Mehettünk mélyebbre. Vajon honnan ered ez az egész?

Negyedik kép
Ezután egy olyan élet következett, ahol gyermekként túlélte a faluja ellenei támadást. Rajta kívül mindenki odaveszett. Gyűlölte önmagát, mert túlélte. Gyűlölte Istent, mert hagyta, hogy ez történjen. Apáca lett. Gyermekeket gyógyított. Sokakat meggyógyított, mégis voltak olyanok, akiket minden igyekezete ellenére elveszített. Továbbra is haragudott magára is, Istenre is. Csak a halálos ágyán ébredt rá, hogy hol követte el a hibát. Elfelejtett élni... Megfeledkezett saját magáról. Mehettünk ismét mélyebbre.

Ötödik kép
A következő életben, ahova a szálak vezettek, gyógyító sámánként találjuk. De az élete megkeseredett attól fogva, amikor idegenek rontottak rájuk, és sokakat megöltek, megsebesítettek közűlük. Mindenkit sikerült meggyógyítania, kivéve a feleségét. Ő belehalt a sérüléseibe. Ebben az életben már nem kellett sokáig időzni, mert nagyon közel jártunk ahhoz a ponthoz, ahonnan a szálak eredtek.

Hatodik kép
A kiinduló képben pici gyermekként éppen egy barlang előtt játszott a napsütésben. Nagyon szép baba volt. Jól érezte magát. A szülei a barlangban aludtak éppen, amikor egyszer csak megjelent a bozótosban három vadász. Ketten megölték szüleit, míg a harmadik felkapta őt. Csak rá volt szükségük, mert a törzs akarta felnevelni. Miközben elragadták, még hallotta a szülei halálsikolyát a távolból. Később természetesen úgy élte az életét, hogy mindebből nem emlékezett semmire. Mindössze annyit tudott, hogy leélte a férje mellett az életét úgy, hogy imádta a gyermekeit, de mélyen gyökerező halálos gyűlöletet érzett a férje és annak apja iránt. Az apósa volt a három vadász egyike, az, aki az apját megölte. Ezzel visszaértünk ahhoz a ponthoz, ahonnan a bonyodalmak életeken átívelően kezdetüket vették.

A reinkarnációs terápia célja az, hogy feloldjuk, megoldást találjunk arra az érzelemre, ami a problémát okozza. Azért megyünk vissza életek során át, hogy ez lehetségessé váljon. A tudatalatti jelez, amikor ez a „kapu” megnyílik, és megtörténhet a belső felismerés. Megoldás születik az életeken átívelő konfliktusokra és minden történet megváltozik. Amikor visszafelé jövünk, már a megváltozott érzelmek vezérlik az eseményeket. Megváltoznak az életek, megtisztul a karma (egy része), mert megtanulta azt, amit meg kellett tanulni ezekből az életekből, eseményekből.
Amikor a mostani életébe visszaértünk, már pontosan emlékezett a részletekre, de másképp. A nipp, amit leejt eltörik, majd odajön az édesapja, aki elmagyarázza, hogy ezek törékeny tárgyak, stb. A múlt megváltozott.

A múlt nem létezik, csak Benned él. Ha elég mélyre mész, és megváltoztatod az érzelmeket, melyek vezérlik az eseményeket elmúlt életeidben, akkor megváltozol Te magad is. Ezzel megváltoztatod a jelenedet és a jövődet is. Ez történt az ő esetében.

Loós Balázs

A témához kapcsolódó további cikkek:
Bevezetés a hipnózisba 1. rész
Bevezetés a hipnózisba 2. rész
Bevezetés a hipnózisba 3. rész
Bevezetés a hipnózisba 4. rész
Bevezetés a hipnózisba 5. rész

foto:Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici
Freedigitalphotos.net/stockimage
Freedigitalphotos.net/Ambro
Salvatore Barbera

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: