2012. szeptember 12., szerda

81 éves Sir Ian Holm


1931. szeptember 12-én született a kétszeres BAFTA - díjjal jutalmazott Ian Holm Cuthbert. A színészt, akit a magyar közönség legjobban talán az Alien filmek első részének gonosz androidjaként vagy Zsákos Bilbóként ismerhet leginkább, először inkább színpadi színészként aratott sikereket. Édesapja pszichiáter, édesanyja nővér, de mivel őt az orvosi pálya nem vonzotta, a Royal Academy of Dramatic Arts iskolába jelentkezett és nyert felvételt. Kíváló Shakespeare színész, színpadon több darabban is játszott többek között Lawrence Olivier később pedig Kenneth Branagh oldalán.

Ian Holm - Elsődleges képlet
Számmisztikai képletét nézve először sorsszámát vizsgáltam meg, a kilenc csoportból ő a 26/8-asba tartozik, ami magyarázza kemény kisugárzását, sejtelmes tekintetét, ami nélkülözhetetlen az olyan szerepekhez, mint a 8. utas a halál vagy a Pokolból. A 8-as a legtöbb energiával bíró szám, ez kitartást és kemény munkatempót biztosít viselőjének, valamint segít abban is, hogy tulajdonosa kiemelkedjen a tömegből és olyan vezetővé váljon, akit tisztelnek és elismernek. Mivel azonban ez a 8-as sorsszám egy 2-es és egy 6-os számjegyből alakult ki, láthatjuk, hogy feladata van az alkalmazkodás területén illetve szinte mindig olyan lehetőségeket kap az élettől, amik arra „kényszerítik”, hogy fejlessze intuícióját és meg tanuljon kompromisszumokat kötni, a kölcsönösen hasznos együttműködés érdekében. A 8-asok ebben általában sajnos nem teljesítenek jól, vagy nagyon későn nősülnek, vagy számtalan párkapcsolat alatt tanulják az alkalmazkodás leckéit. Ian a második csoportba tartozik, jelenleg 4. feleségével él.

Szakmai sikereit senki nem vitatja, de kétségkívül fellelhető azokban is a 8-as életfeladat szám hatása: jól illenek hozzá a markánsan kemény karakterek, de nagyon jól megállja a helyét a néhol keserűen kacagtató fekete komédiákban is, mint pl. a Meztelen ebéd, vagy az Élet sója című alkotások.

Ha kicsit mélyebben vizsgáljuk számait és elkészítjük születési mátrixát láthatjuk, hogy az első oszlop a Tervezés és gondolkodás síkja teljes, (1-2-3-as sík) ami azt jelenti, hogy összeszedett, jól meg tudja tervezni céljait. Jó elemző, szereti tanulmányozni a lehetőségeit és kiváló szóbeli kifejező képességgel van megáldva. A fő csapásirányt tekintve azonban gyengébb, inkább az apró részleteket tudja jól kidolgozni. A jelent képviselő sík (4-5-6-os) teljesen hiányzik, tehát ha nem vigyáz képtelen részt venni az adott pillanat történéseiben, mindig csak a múltra vagy a jövőre koncentrál a jelen pillanat varázsát képtelen értékelni. Ez a sík több megpróbáltatást és csalódást jelöl, mint normál esetben, és arra is felhívja a figyelmünket, hogy az illető akár többször is képes ugyan azt a hibát elkövetni, mire megtanulja a leckét. Ez, és a 8-as sorsszám együtt hihetetlen makacsságot és maximalizmust kölcsönöz a színésznek, akinek, szinte sose lehet megfeleli, sem szakmailag, sem a magánéletben. Rendkívül sokat vár el környezetétől, amit ha nem kap meg, csalódik, és elégedetlenné válik.
Még egy érdekességet figyelhetünk meg az elsődleges képletében, egy izolált 9-est, ami egyedül áll a jobb felső sarokban. Emiatt nehezen működtetheti jó tulajdonságait, és biztos, hogy sokszor előfordult, hogy be nem vált reményeiért másokat hibáztatott. Ez az izolációs szám tovább erősíti magas elvárásait saját magával és másokkal szemben.

Ian Holm - teljes képlet
Teljes képletét nézve – a teljesség igénye nélkül – látható, hogy szkeptikusabb az átlagnál, mindenre bizonyítékot keres, nagyon jó szakmai kapcsolata van az ellenkező nemmel és verhetetlenül jó a kommunikációja. Sejtelmes hatást keltő szemei valóban észreveszik a másik ember legrejtettebb szándékát is, ami szakmailag segíti az előmenetelben. Ő az az ember, aki mindig befejezi amit elkezdett, remek felfogó képességével megkönnyíti kollégái dolgát. Vigyáznia kell azonban, nehogy túl fukar és pökhendi legyen másokkal.

A teljes képet figyelembe véve egy rendkívüli kitartású és kemény emberrel van dolgunk, ami nem hátrány egy olyan kegyetlen világban, mint amilyen a színészeké. Sir Ian Holm mindig a tökéletességre törekszik és ez meglátszik szerepein is, karakterei kidolgozottak és pontosak, szakmailag a legmagasabb szintet képviselik. Minden 8-asnak feladata, hogy lágyságot és önzetlenséget tanuljon, megtapasztalva az „adni jobb, mint kapni” csodálatos érzését. Ő szerepei által ad újra és újra valami tökéleteset a nézőknek, így válva halhatatlanná számunkra. Isten éltesse sokáig!


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.

Nincsenek megjegyzések: