2012. június 13., szerda

A tenyér dombjai - 4. rész: A Nap-domb



Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak, más-más jelentéssel bírnak. 

Ve=Vénusz; Ju=Jupiter; Sa=Szaturnusz; Ap=Nap; Me=Merkúr; Lu=Hold; Ma+=felső Mars, Ma-=alsó Mars, Ne= Neptunusz

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.



Nap vagy Apolló domb
A gyűrűsujj alatt található. Sikereket, kudarcokat, segítő készséget jelenti. Ha jól körülhatárolt Nap típusú személlyel van dolgunk. Általában optimisták, jókedvűek, művészi adottságokkal megáldottak. Hibájuk, hogy túlzottan segítőkészek, válogatás nélkül mindenkin segítenek, akiket útjukba sodor az élet. Szeretik a szépséget, az eleganciát, jó esztétikai érzékük van, jó szónokok és gyakran sikeres közszereplők.
Ha a domb jól fejlett, fokozott szereplési vágyat jelöl. Rajong mindenért, ami szép.
Ha extrémen fejlett, feltűnési viszketegséget takar, félmunkát végez, és mindenkin keresztül gázol a siker érdekében.
Ha lapos, hiányzó dombot látunk az érzelemszegény életmódot, anyagias gondolkodást, fantáziátlanságot sugall.

Az Apolló hatások jobban érvényesülnek az oroszlán jegyűeknél, negatív hatása pedig a vízöntőknél. Ez a típus gyakran gyullad szerelemre élete folyamán, de szerelme ritkán tartós. Hajlamos a csapongásra. Többször is köt házasságot, de valójában a lazább élettársi forma jobban megfelel számára. Művész lélek, szeret villogni párjával a társaságban, otthon viszont azt szereti, ha az ő gondolkodás módja és ízlése érvényesül. Vonzó és okos, így kedvelik mindenhol, ahol csak megfordul.


A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles tenyérelemző


Kapcsolódó cikkek:
Az ujjak árulkodó formája 1. rész
Az ujjak árulkodó formája 2. rész
A tenyér dombjai - 1. rész - A Vénusz-domb
A tenyér dombjai - 2. rész - A Jupiter-domb
A tenyér dombjai - 3. rész - A Szaturnusz-domb




Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: