2013. január 16., szerda

Mire jó az inga?


Bizonyára mindenki látott már villa alakú faággal furcsán lépegető embereket, amint vízforrást, ért kerestek. Az inga és a varázsvessző szinte egy és ugyanaz, megfelelő tartással és ráhangolódással válaszolnak feltett kérdéseinkre. Azonban nem mindegy hogy tesszük fel a kérdéseinket, és milyen lelkiállapotban vesszük kezünkbe az ingát. Jelen cikkünk abban próbál segíteni, hogy mindenki, aki inga segítségével szeretné fürkészni a jövőt, minél megbízhatóbb választ kapjon.

Az ingát már az ókortól kezdve használják, például a születendő gyermek nemének megállapítására, betegségek kiváltó okainak felismerésére, és különböző tisztításokra. Egyre többen jósolnak ingával, mégis igazán akkor számíthatunk megbízható és pontos eredményre, ha saját magunknak végezzük.

Az inga kiválasztásánál mindig elsődleges szempont, hogy a megérzéseinkre hallgassunk. Készülhet akár nemesfémből vagy ásványból, alapszabály, hogy a nekünk leginkább tetszőt válasszuk. Kézbe is vehetjük, ráhangolódhatunk, de általában az a legjobb, ha az első gondolat által vezetve választunk magunknak ingát. Ha ez megvan, otthon, nyugodt körülmények között üljünk le, gyújtsunk gyertyát vagy füstölőt, majd csendesítsük el elménket, és ha úgy érezzük, készek vagyunk, egyeztessük le az ingával, hogyan jelzi majd számunkra az igen választ, hogy a nemet, és hogyan a talánt/időszerűtlen vagy rosszul feltett kérdést. E kérdésekre az inga egy idő után valamely irányba kileng. Ezt az irányt érdemes feljegyeznünk, lerajzolnunk egy papírra. Fontos, hogy az ingát lazán tartsuk hüvelyk-és mutató ujjunk között, úgy, hogy az inga szabadon, akadályoztatás nélkül tudjon lengeni. Könyökünket lazán tartsuk vagy finoman szorítsuk oldalunkhoz, de semmiképp se támasszuk le az asztalra, mert így nagyobb a hibás válasz lehetősége. Későbbiekben, ha gyakorlottabbak vagyunk, érzékelni fogjuk, hogy ingánk hogyan reagál egy-egy kérdésre és a válaszok is gyorsabban érkeznek majd. Mint minden új tevékenységnél, itt is fontos a sok gyakorlás és a kellő ráhangolódás is.

Milyen kérdésekre válaszol az inga?
Az ingától szinte bármit kérdezhetünk, fontos, hogy kérdésünk mindig világos és egyszerű legyen, olyan, amire igen vagy nem a válasz. Sose tegyünk fel egy mondaton belül több kérdést, például: „hosszú nadrágot vegyek fel ma, vagy inkább rövidet?” vagy „lehetséges-e vagy inkább nem?” A helyes kérdés például így hangzik: „jó ez a döntés nekem?” Fontos, hogy mindig pozitívan tegyük fel a kérdést, és csak építő szándékkal. Soha ne tegyünk fel kérdést ártó szándékkal vagy úgy, hogy az másoknak kárt okozzon. Ne kíváncsiskodjunk, olyan kérdéseket tegyünk fel, amit őszinte szándék vezet. Az egészségügyi kérdésekben az ingát inkább tanácsadónak tekintsük, de semmiképp sem terapeutának, ha problémánk van, minden esetben forduljunk orvoshoz!

Az inga széles körben tud tanácsot adni, legyen szó emberi kapcsolatokról, önismeretről, alternatív gyógymódok kiválasztásakor, táplálék kiegészítők szedésének kezdetén, csakrák és meridiánok tisztításánál, blokkjaik oldásánál, munkahelyi és magánéleti kérdésekben egyaránt.

Ha bizonytalan vagy melyik inga illik hozzád leginkább, az alábbi táblázatban megtalálod a csillagjegyedhez tartozó nemesfémet és ásványt, és az abból készült ingát tudod megvásárolni.

Kos: rubin, tűzopál, karneol. Féme: vas 

Bika: rózsakvarc, citrin. Féme: réz
Ikrek: karneol, borostyán, tigrisszem. Féme: ón
Rák: gyöngy, smaragd, jáde. Féme: ezüst
Oroszlán: smaragd, gyémánt, hegyi kristály . Féme: arany
Szűz: jáspis,kalcedon. Féme: fehér arany
Mérleg: akvamarin, rózsakvarc. Féme: réz
Skorpió: topáz, vörös korall, gránát. Féme: acél
Nyilas: zöld ónix obszidián. Féme: cink
Bak: fekete korall, türkiz, holdkő. Féme: ólom
Vízöntő: zafír, lazurit. Féme: ólom, platina
Halak: ametiszt, amazonit. Féme: cink, ezüst 

A cikket írtaFejérvári Laura

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.

Nincsenek megjegyzések: