2012. október 10., szerda

A meditációt segítő kristály kiválasztása

Meditáció, relaxálás, kristály segítségével


A mai cikkben arról kaphattok információt, hogy miként válaszd ki azt a kristályt, ami segít a relaxációban, valamint egy-két jó tanácsot a téli napmentes időszak átvészelésre.

A relaxáció, meditáció alapvetően fontos részét kéne, hogy képezze mindennapjainknak, legfőképp egészségünk védelme érdekében. A legtöbb betegség okozója a stresszhez köthető. A felborult lelki egyensúly gyengíti az immunrendszert, aminek pedig egyenes következménye, hogy a legenyhébb fertőzés is ledönthet a lábunkról. Tehát a legjobb megoldás, még egy egyszerű nátha elkerülésére is, naponta, akár csak tíz percet fordítunk arra, hogy befelé figyeljünk, meditáljunk, és helyre tegyünk magunkba dolgokat. A feszült állapot, azon túl, hogy segíti a betegségek kialakulását, falat emel saját lényünk és megérzéseink, belső bölcsességünk között. De miután a nyugati társadalmakban nem volt szokás a meditálás, a relaxálás, ezt tanulnunk kell.

Ha még nem meditáltunk, vagy nem rendszeresen, érdemes a minden napos meditálást legalább három hétig folytatni, hogy bevésődjön a szokás. Azután már nem olyan nagy baj, ha kimarad egy-két nap.
Aki inkább korán kelő, és nem is alszik vissza, annak megfelelő lehet a reggeli időpont is, aki nehezen ébred, annak inkább jobb a délután vagy az este. Igyekezzünk a legnyugalmasabb időszakot megtalálni a napban. Ne jöjjön addig oda a gyerek, és ne ugorjon ránk a macska. A telefon is némítsuk le. Némi relaxációs zene, és egy füstölő is sokat segíthet.

Eleinte lefekhetünk, így a test a pihenés üzenetét kapja, de jobb az ülő pozíció, hogy a tudat ébren maradjon. Csukjuk be a szemünket. Az összes izom ellazításához a legjobb megoldás, ha a fejtetőtől a lábfejig minden testrészt végigveszünk magunkban és tudatosítjuk a lazítást. Akár kicsit meg is feszíthetjük az ott lévő izmokat és utána még tudatosabb lehet az ellazítás. Ha már végigmentünk ezen a folyamaton képzeljük, magunkat egy olyan helyre ahol nagyon jól tudjuk magunkat érezni, de nem zavar semmi, békésen pihenhetünk, de ne kezdjünk el gondolkodni se jó, se rossz dolgokon. Próbáljuk meg kiüresíteni magunkat, és tíz percig ebben az állapotban maradni.
A meditáció végeztével tudatosítsuk magunkban, hogy visszatérünk a jelenünkbe, és lassan nyissuk ki a szemünket, esetleg finoman dörzsöljük meg, nyújtózzunk.

A kristály kiválasztásához érdemes legalább két hetet meditálni, ha nem vagyunk, ilyen türelmesek sincs semmi gond, de előfordulhat, hogy később másik kristályt választanánk segítőnek.
Az ide tartozó kristályok: rózsakvarc, szugilit, lepidolit, akvamarin, citrin, kalcedon, aragonit, kék turmalin, cinkpát, prehnit, rodokrozit, vörös jáspis.
A kövek közül úgy tudunk választani, ha a meditáció (relaxáció) alatt magunk köré tesszük, (elég lehet a nevüket tartalmazó papír is) és a meditáció végeztével, még mielőtt teljesen visszatérnénk a jelenbe, feltesszük a kérdést, hogy melyik kristály támogatna minket a legjobban. Az elsőként beugró válasz a megfelelő. Ezek után a meditáció során ezt a követ vegyük a kezünkbe, vagy tegyünk magunk mellé, és segíteni, erősíteni fogja a nyugalom megszerzését, a belső béke kialakítását.

Télen, ha a meditáció közben egy olyan helyre képzeljük magunkat, ahol szikrázóan süt a nap, és hagyjuk feltöltődni a testünket, szinte megújulva, egy jó napozás érzetével nyithatjuk ki szemünket 10 perc múlva. Javasolt segédeszközök a téli, feltöltődős meditációhoz: narancssárga, piros gyertyák, füstölők, illatosítók a nyár illataival. 

Körmöczi Zsuzsanna



Kristálygyógyászat 4. rész


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: