2012. szeptember 20., csütörtök

Faludy György - nem szép, megosztó, de mindenképpen egy zseniális férfi


Élete kalandos és tragikus egyszerre. 96 éve alatt bejárta a poklot – ahogy életrajzi regényében is olvashatjuk: Pokolbéli víg napjaim – de járt a szerelem sokféle vidékén, és az élet megadta neki a tapasztalás sokféleségét.

Asztrológiai elemzése alapján, Napja a Szűzben, Holdja a Bikában áll. Személyiségének rendkívülisége, és megjelenésének markáns vonásai az asztrológus segítségére vannak, és arra sarkallnak, hogy kigondoljunk egy Ascendens jegyet. Az Oroszlán Ascendens minden külső vonásának megfelel a bozontos szemöldök, a viszonylag nagy szem, a homlokba hulló, sörény szerű hajkorona, a közepes testmagasság. 

Ebben a feltételrendszerben a külföldi élet és tartózkodás is alátámasztást nyer a 9. házban álló Hold végett.
Az írás, illetve annak kardinális szerepe az életében a 3. háznál keresendő, ahol a Jupiter foglal helyet, és ezzel mutatja, hogy a kommunikáció fontos szerepet tölt be az életében.

Amire valószínűleg mindenki kíváncsi, hogy a különös szerelmi életére milyen utalásokat találunk a horoszkópjában. Két jellemző dolgot keres ilyenkor az asztrológus, az egyik az Uránusz /Vízöntő kapcsolata a szerelem és párkapcsolat házzal, a másik a Szaturnusz szerepe a horoszkópban. Faludynál a szerelem háza a Nyilasban kezdődik, ami sok szerelmet ígér az életben, ezen az életterületen tartózkodik az Uránusz a születéskor, ami a szabad szellemű, kíváncsi, próbálkozó szerelmet jelenti. 

A párkapcsolatok életterülete a Vízöntő jegyében indul, máshogy fogalmazva párkapcsolataiban is a szellemi partnerség, a szabadság és az ember önmagáért való szeretete jellemzi. Ezért is érezhetett úgy, hogy szerelmes az emberbe, legyen az férfi vagy nő. A Szaturnusz azért is fontos, mert kapcsolataiban a nagy korkülönbség többször is megjelent, és ezt a Szaturnusz szokta mutatni. Faludy esetében azonban nem nagyon lehet direkt módon kifejteni ezt a kapcsolódást, csak a másodlagos összefüggések világítják meg valamelyest. Tehát a Vízöntő tradicionális ura (az Uránusz a Neptunusz és a Plútó felfedezése előtt a Jupiter és a Szaturnusz is két jegyet uralt, akárcsak ma a Vénusz és a Merkúr) a Szaturnusz, és ez már elegendő kapcsolat is lehet. Az a tény, hogy a Szaturnusz a 9. házban a tanulás és életbölcsesség életterületén van, azt mutatja, hogy Faludy kapcsolataiból sokat merített, tanult és tanított is bennük. Volt valamilyen hite abban, hogy a számára kijelölt személyeknek nem kell a társadalmi elvárásoknak megfelelniük, elég, ha neki nagyon megfelelnek. Az ő számára tehát nem mindig az volt érdekes, amit az adott kor elvárt, vagy el tudott fogadni. A társadalmi rendszeren kívül élte le szinte az egész életét. Üldözték nézeteiért, politikai okokból, származási okokból, kiközösítették szexuális beállítottsága miatt, és elítélték öreg kori szerelmi élete miatt. 

A meg nem értettség, az el nem fogadhatóság végig kíséri az életét, és ez a horoszkópban is látszik, méghozzá a Nap és a Plútó pontos, és nagyon negatív fényszögéből, ami a 2. házat – a Nap háza – az értékrend életterülete -  a 11. házat a támogató életterületét, és átvitt értelemben a IV. és az I. házat érintik, amik pedig a család, a gyökerek, valamint az egó, az önazonosság életterületei.
Összegyúrva mindezt: egy olyan személyiséget, és személyiség megélést látunk, amit nem támogat a külvilág, mitöbb, nem támogat a család sem. Az életben kialakított szemlélete és világnézete nem passzol semmivel, amit otthonról hozhatott. 
Azt már csak kiegészítésként veszem figyelembe, hogy a sorsfeladata megtalálni a társadalmi elismertséget és karrierjében kiteljesedni. (Felszálló Holdcsomópont a X.házban)

A cikket írta és a téma szakértője: Bogdán-Körmöczi Júlia, dipl.asztrológus

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszett az elemzés, de nagyon hiányoltam belőle a horoszkópábrát és a pontos születési adatokat. Ha megosztaná az utóbbit, nagyon-nagyon hálás lennék érte!
Köszönettel, Annamária

Achirit Ezoteria írta...

Kedves Annamária!
Örülök, hogy tetszett a cikk. Azért nem került bele a cikkbe a képlet, mert nem volt biztos információ a születés pontos idejéről, csak a dátumról. Ez természetesen hozzáférhető: 1910.09.22-én született Budapesten.
Én az elemzést 02 óra 30 percre állított képlettel végeztem, így az Ascendens az Oroszlán 20 fok 10 percére került.
További szép napot kívánok:
Bogdán-Körmöczi Júlia