2012. július 16., hétfő

A tenyér vonalai - 3. rész: A fejvonal


A tenyérben számtalan vonal és rajzolat található, mindegyik a kérdező egy-egy jellemvonását tárja fel a tenyérolvasó előtt. Az európai tenyérelemzés három fővonalat és tizenegy mellékvonalat ismer, amit különböző csoportokba sorol. A három fővonal a következő: élet-, fej-, és szívvonal. A keleti tenyérolvasás lényegesen kevesebb vonalat vizsgál, részben e miatt, részben a különböző tenyérelemzési módszerek miatt, nincsen egységes álláspont a kisebb vonalak értelmezésében, míg a három fővonalat mindenki nagyjából egységesen értékeli.


A fejvonal
A szív-és az életvonal között helyezkedik el. Minden vonal között ez mutatja meg az leginkább az igazi személyiség jegyeket, mivel a fejvonal az értelmi képességeket, koncentrációt, gondolkodásmódot, önkontrollt, vagyis az ember igazi karakterét tárja elénk. Testrészek közül az agyról és az idegrendszerről árulkodik. 
Ha a fejvonal rövid, olyan illetőt mutat, aki sokkal gyorsabban reagál, mint az átlag, elhamarkodottságra hajlamos. Ha nagyon rövid, a tenyér közepéig, vagy még addig sem ér, gyenge értelmi képességekre utal, az adott személy képtelen gondolatai rendszerezésére.  Ha a vonal hosszú, szépen kivehető, határozott, olyan emberrel állunk szemben, aki nyugodt, kiegyensúlyozott, határozott elvei vannak, józan és gyakorlatias. Ha viszont túl hosszú, túl sok gondolat kavarog a fejében, azokat nehezen látja át, és időbe telik mire rendszerezni tudja őket. Ha a fejvonal láncolatokkal teli, hullámos, sok vonal fut rajta keresztül, az illető nehezen tud összpontosítani.

A fejvonal futása, vagyis helyzete is sok mindent elárul. Ha egyenesen, szabályosan keresztülfut a kézen az illető praktikus és racionális, mindig tárgyilagosan szemléli az élethelyzeteket, hajlamos csak feketében vagy fehérben látni a dolgokat. Ha a vonal enyhén lejt a Hold-domb irányába, az sok fantáziát, kreativitást és képzelőerőt mutat. Ha a lejtés csak a tenyér közepétől indul el a Hold-domb felé, teljes kiegyensúlyozottságot mutat. Ha már a kezdetektől a Hold-domb felé hajlik az a nagy fantázia jele, minél élesebb szögben hajlik, annál erősebben érvényesül ez a hatás. Az ilyen típusú fejvonallal rendelkezők,kevéssé vagy szinte semennyire sem gyakorlatiasak.
Ha a fejvonal:
mindkét kézen hiányzik: nagyfokú butaságot jelöl,
ha megszakad: utalhat fejsérülésre, idegrendszeri gyengeségre,
láncolatos: következetlen gondolkodás, nem tud dönteni, sokat gondolkodik, mielőtt lépne,
ha sima, jól kivehető és egészséges színű: akkor az illető az anyagi természetű dolgokat részesíti előnyben, életéből kimaradnak a nagy katasztrófák, viszont kevésbé fantáziadús alkat.



A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz. Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.



Nincsenek megjegyzések: