2012. július 11., szerda

A tenyér vonalai - 2. rész: A szívvonal


A tenyérben számtalan vonal és rajzolat található, mindegyik a kérdező egy-egy jellemvonását tárja fel a tenyérolvasó előtt. Az európai tenyérelemzés három fővonalat és tizenegy mellékvonalat ismer, amit különböző csoportokba sorol. A három fővonal a következő: élet-, fej-, és szívvonal. A keleti tenyérolvasás lényegesen kevesebb vonalat vizsgál, részben e miatt, részben a különböző tenyérelemzési módszerek miatt, nincsen egységes álláspont a kisebb vonalak értelmezésében, míg a három fővonalat mindenki nagyjából egységesen értékeli.

A szívvonal
Minden vonal közül, talán ez a legérdekesebb, mind a tenyérelemző mind a kérdező általában erre a legkíváncsibb, hiszen más néven ez a vonal a szerelemvonal. Az érzelmekről, kapcsolatokról, intimitásról, szívből jövő szerelmekről árulkodik. A kisujj alatti Merkúr-dombról indul és a Jupiter vagy Szaturnusz domb között ér véget. Tehát összeköti a kisujj és a mutató ujj közötti dombokat. Ideális esetben felfelé ível, szép és egyenletes, nincsenek rajta szakadások sem szigetek, színe rózsaszín.  Minél ívesebb annál kedvesebb emberrel van dolgunk. Megmutatja a szív- és érrendszer állapotát, illetve a belső szervek „köves megbetegedéseit” pl.: epekő.

Ha ez a vonal hiányzik, az illetőt az érzelmei nem befolyásolják, ám ha puha kézzel társul. érzéki emberrel van dogunk. Ha viszont kemény durva kézen hiányzik, tulajdonosa képes mindenen és mindenkin átgázolni céljai elérésében, szinte érzések nélküli, fagyos.
Minél rövidebb ez a vonal annál kevésbé érzelmes az illető. Ha viszont hosszú, szenvedélyes, mindenben az érzelmei irányítják. Extrém esetben a tenyér egyik oldalától a másikig fut, ami kóros féltékenykedést és birtoklási vágyat jelöl. Ha gyenge szívproblémák jele, ha láncmintás állandóan mozgásban lévő érzelmek, az illető nem tud elköteleződni, sokszor megszakítja kapcsolatait, mielőtt azok kialakulnának.
Minél egyenesebb ez a vonal annál érzéketlenebb az illető, szinte önző, mások érzéseit teljesen figyelmen kívül hagyja. A láncolatos szívvonal flörtölés jele, tulajdonosa nem keres tartós kapcsolatot, könnyen hozza létre és szakítja meg kapcsolatait. Az ezen a vonalon található sziget, illetve ha a vonal nagyon elvékonyodik, a szívvonalhoz tartozó szervek betegségét jelöli. A törés ezen a vonalon szakítást, válást jelöl, gyakran érzelmi eltévelyedést és új kapcsolatot jelölhet.

Ha a szívvonal magasan fut, a felhőtlenségre és boldogságra mutat, minden helyzetből a lehető legtöbbet tudja kihozni. Ha a vonal még ennél is közelebb, az ujjaknál helyezkedik el, az különös szenvedélyekre utalhat, életét ellentétes érzelmi energiák irányítják. Ha a vonal alacsonyan fut, inkább a fejvonalhoz esik közel, az boldogtalan szerelmi éltet jelent, szinte megfojtja szeretetével partnerét. Ha annyira lent helyezkedik el, hogy keresztezi a fejvonalat és találkozik az életvonallal, az kielégíthetetlen testi vágyat mutat, és sérült idegrendszert, aberrációt jelölhet.

A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz. Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.











Nincsenek megjegyzések: