2012. július 20., péntek

Heti Tarot


A Tarot kártya a legelterjedtebb előrejelző módszerek egyike. Minden héten betekintést nyerhetsz a jövőbe, vagyis, hogy mire kell számítanod a péntektől péntekig tartó periódusokban. Jó, ha észben tartod, amit olvastál,  mert egy idő után észlelni fogod, hogy személyesen a saját életedben mit jelöl egy-egy kártya. Alkalmanként különböző tervező által rajzolt kártyacsomagot használunk, így megismerheted e gyönyörű és változatos világot, a Tarot világát is.

2012.07.20. ― 2012.07.26.
A Bolond
Visconti-Sforza - A Bolond

Általános jelentés
A Bolond kártyájával zárul a nagy Arkánum sora, az utazás véget ér. Kezében nincs más, mint vándorbotja, amire batyuját kötötte, szeme előtt álompalotája lebeg. Ez az önmagunk iránti hűség, a szabadság és könnyedség kártyája. Üzenete, hogy mindig kövessük szívünk szavát, legyünk könnyűek és szabadok, mint a kártyán látható alak, ne vigyünk magunkkal fölösleges terheket, legyen az akár egy visszahúzó kapcsolat, túlzott racionalitás vagy anyagiasság. Rugaszkodjunk el bátran, még akkor is, ha a félelem újra és újra ránk tör, most képesek vagyunk magasabb szintre lépni az önismeretben.

Szerelem
Ne legyünk óvatlanok ezen a héten, ugyanis ez a kártya meggondolatlanságot jelenthet a párkapcsolatban. Inkább engedjünk teret a spontaneitásnak, ne tervezzünk el semmit előre. Könnyen ott hagyhatjuk most nem működő kapcsolatunkat, szinte sérülés nélkül mondhatunk búcsút neki. 

Munka
Ha kedvet érzünk önálló vállalkozás, független munkakör betöltéséhez, akkor eljött az ideje. Rázzuk le a felesleges munkahelyi béklyókat és bártan mondjuk ki gondolatainkat! Ezen a héten követhetünk el szakmai hibákat, de hosszú távon ez nem okoz maradandó károkat.

Heti Tarot bemutató
Ez a legrégebbi pakli, szimbólumai és képei később a marseille-i  Tarot kártya alapját adták. Két dinasztia, a Visconti és a Sforza család egyesítésével jött létre. A ma ismert kártyaképek Francesco Sforca megbízására készültek, Bianca Viscontival kötött házassága alkalmából. A kártyán látható alakok valószínűleg a két család jeles tagjait ábrázolják.

Szerző: Fejérvári Laura, okleveles Tarot mester
További érdekességek a kártyavetésről: http://tigrisszem.tk/index.php/tarot-kartya 

Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: