2012. május 15., kedd

Ikrek Vagyunk?


Valószínűleg a legtöbbünk legalább életében egyszer elgondolkodott rajta, milyen is lehet, ha az embernek ikertestvére van. Az „ikerséget” a történelem folyamán mindig elkísérte a titokzatosság, a misztikum hangulata, mely az istenként való tisztelettől a „démoni fajzatok” feláldozásáig terjedő, rendkívül széles skálán mozgott. Az ikrek létezése azonban tartogatott egy titkot a 20. századnak is, melyről a 3D-s ultrahang vizsgálat elterjedése lebbentette fel a fátylat.  A legfrissebb kutatások szerint minden 6. terhesség iker-terhességnek indul (Langman, 2006), viszont az egyik magzat a terhesség 10-12. hetében felszívódik a méhben és eltűnik. Ezt a jelenséget az orvosok Eltűnt Iker Szindrómának nevezik.

Vizsgáljuk meg mit jelent ez, az Alkalmazott Kineziológia szempontjából. 15 év terápiás tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy a magzati létben szerzett élmények, fogantatástól kezdve, meghatározó szerepet játszanak az egyén sorsának, személyiségének kialakulásában.

Az ikerkutatások szerint az ikerség a legszorosabb emberi kapcsolat a világon, intenzívebb, mint más testvérek között, és fontosabb, mint a szülőkkel való kapcsolat. Képzelhetjük hát, milyen mély trauma lehet, létezésünk első élményeként elveszíteni a hozzánk legközelebb álló lényt, akivel együtt indult a fejlődésünk, az életünk.

Személyiségünk egyik alappillére az a kompenzáció, melyet egy valamikor átélt, feldolgozatlan érzelmi fájdalom minden áron való elkerülésére fejlesztünk ki. Az Eltűnt Iker Szindróma esetén gyakori az a mély, tudatalatti hiedelem, hogy bűnösek vagyunk, mert a másik kárára maradtunk életben „én döntöttem el, hogy így legyen.”. Ez blokkolja az egészséges versengésre való képességet, az ilyen emberek gyakran kerülnek olyan helyzetbe ahol azt mondják: „Nem értem, hogy miért történik velem mindig, hogy tehetséges vagyok, keményen dolgozom, mégsem sikerül előre jutnom, míg más kevésbé tehetségesek vagy lustábbak már rég lehagytak a szamárlétrán!

Másik gyakori jelenség a túlvállalás „Két embernyi életet élek, élményt gyűjtök!” Ez látszólag lehet alapja egy igen gazdag és izgalmas életnek, ám a boldog, megelégedett életnek semmiképp. Az állandó hiányérzet megmarad, és különösen problémás lehet, ha az elhalt ikertestvér ellenkező nemű. Tipikus példa volt erre egyik kliensem, aki élete első felében példás családanyaként felnevelt három gyermeket, majd döbbenetes módon, egy nap, 45 évesen összecsomagolt és mindent maga mögött hagyva új életet kezdett egy másik városban, egy nála 20 évvel fiatalabb partnerrel, prostituáltként.
Leélte saját életét, majd belekezdett az elhalt fiútestvérébe.
Ugyanakkor ide tartoznak azok az emberek is, akik egyszerre úsznak, sakkoznak, fafaragnak és cégvezetők, 3 elvált feleséggel, 6 gyerekkel, ahol mindenkiről ő gondoskodik, mellesleg elindulnak egy földkörüli útra.

Jelentkezhet még Eltűnt Iker Szindróma esetén halálvágy „követem a testvéremet”, amely árnyékként szövi át az egyén életét és sajnos oka lehet a korai halál megteremtődésének is (A Vonzás Törvénye).

Döntésképtelenség, vásárlási mánia, harmonikus párkapcsolat kialakítására való képtelenség, mélyebb kötődés állatokhoz, mint emberekhez, csak egy pár szimptóma, a teljesség igénye nélkül, ami ilyenkor kialakulhat valakinél.

Természetesen az Eltűnt Iker Szindrómát lehet és néha, mindenképpen szükséges oldani. Az Alkalmazott Kineziológia és a Hellinger-féle Családállítás is igen hatékonyan kezeli és gyógyítja lelkünk, személyiségünk, sorsunk terheit és segít, hogy a történet minden résztvevője hazataláljon. Az élők éljenek boldog, teljes életet, a halottak pedig nyugodjanak békében.

Írta: Szepesiné Bogdán Melinda


Az Achirit Ezotéria oldalán olvasható minden cikk a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: