2012. május 22., kedd

Az ujjak árulkodó formája - 1. rész


Kézelemzés - A hüvelykujj

Miután megállapítottuk a kéz formáját az ujjak vizsgálata következik. Minden ujj az élet más-más területét jelzi.

Hajlékony hüvelykujj
Hüvelykujj: a kézelemzők ezt az ujjat tartják a legfontosabbnak, mivel nagyon sokat elárul az adott személyiségről. A keleti kézelemző mesterek egész rendszert dolgoztak ki a hüvelykujj vizsgálatára, valamint a cigány javasasszonyok is vallják, hogy csupán a hüvelykujj alapos megfigyelésével is pontos képet állíthatunk fel a kérdező egyéniségéről.

Ez az ujj mutatja meg az akaraterőt, a szellemi képességeket és a jellem szilárdságát. A vizsgálat első mozzanata, hogy pontosan meg kell néznünk mennyire hosszú a hüvelykujjunk. Ehhez tegyük kezünket egy sima felületre és szorítsuk a mutatóujj mellé. Ha eléri a mutatóujj első ízének tetejét, az hosszúnak számít, ha a közepét átlagos, ha ez alatt van, akkor rövid. Általánosságban elmondható, minél hosszabb a hüvelykujj annál jobbak a szellemi képességek. A nagy hüvelykujjú férfiak és nők egyaránt agilisak, kezdeményezők és szenvedélyesek. A kis hüvelykűek gyenge idegzetűek, általánosan bátortalanok és az élet minden területén mások által befolyásolhatóak.
Mérsékelten hajlékony hüvelykujj
Ez az ujj jelképezi az akaraterőt. Megfigyelték, hogy a csecsemő életének első pár hónapjában hüvelykujját tenyerébe szorítja, mivel ekkor még mások akarata alatt áll. Ahogy fejlődik, és egyre inkább hangot ad saját akaratának, vagyis az „egó” megszületésével együtt a hüvelykujj is előbújik addigi rejtekhelyéről. Pontosan az ellenkező folyamatot írja le Francois Delsarte, aki a tudati megnyilvánulás megszűnését vizsgálva számos kórházat és hullaházat járt végig, azt tapasztalva, hogy a haldoklók közvetlenül a halál pillanata előtt hüvelykujjukat a tenyerükbe hajtják. Egyetlen olyan esetet sem talált, ahol a hüvelyk kívül maradt volna, ezzel mintegy jelezve az élet feladását, az akaraterő megszűnését.

Merev hüvelykujj
A következő vizsgálati szempont a hüvelykujj hajlékonysága. Ha hajlékony szinte ívelt vonalú, jelzi a túlzott rugalmasságot, jóságot és a kis akaratot. Jóságosak és költekezők, nagyon romantikusak és lazább erkölcsűek.
A mérsékelten hajlékony ujjúak józanok és a megfelelő mértékben nyitottak. Akaratuk erős olykor már szinte makacsak.
A merev ujjal rendelkezők nagy felelősség tudattal és jellemszilárdsággal bírnak. Megbízhatók, kitartók és keményen tudnak dolgozni. Érzéseiket ritkán, vagy egyáltalán nem mutatják ki, merev természetűek, sokszor saját maguk ellenségei. Hűségük és kitartásuk egyedülálló.


Ha a hüvelykujj (felsorolás a teljesség igénye nélkül):
- erősen fejlett: erős és kitartó egyéniség, szenvedélyesség;
- fejletlen: gyenge ingatag személyiség;
- hosszú, vastag és merev: durva, kíméletlen, zsarnoki;
- hosszú vékony: meggondolatlan, kicsapongásra hajlamos;
- keskeny, vékony: ravasz és felelőtlen;
- nagy: agilis, aktív, öntudatos;
- kicsi: kétkedő, határozatlan, jó feleség;
- rövid: ideges, hullámzó kedélyű;
- bütykös: agresszív;
- lapát alakú: nagyon szívós, sokszor zsarnoki.


A cikket írta, és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles tenyérelemző

Nincsenek megjegyzések: