2012. április 26., csütörtök

Havi könyv ajánló


Banzhaf, H.-Haebler, A.
Kulcsszavak az asztrológiához
Bioenergetic Kft., 1998

Hajo Banzhaf neve nem cseng ismeretlenül az asztrológia és a tarot kártya iránt érdeklődők körében. Német asztrológus, aki 1986 óta jelenteti meg könyveit elsősorban asztrológiai és tarot témában, melyek közül számos alkotás magyarul is kapható.

A Kulcsszavak az asztrológiához speciális könyv, hiszen egyszerre használható mint a legalapvetőbb tankönyv kezdőknek, és mint hatékony segítség azoknak, akik már jártasak az asztrológia tudományában.

Szerkezetét tekintve minden horoszkópelemhez (bolygók, tengelyek, jegyek, házak, fényszögek) többrétűen kapcsol kulcsfogalmakat. A többrétűség azt jelenti, hogy a pozitív és negatív megnyilvánulásokon túl, az adott rész megélési területeit is felsorolja. Ugyanakkor meghagyja a szabadságot – ellentétben más kezdő tankönyvekkel – hogy az olvasó maga érezzen rá az egyes szimbólumok jelentéstartalmára. Ezt azzal éri el, hogy a könyvben nincsenek összefüggő mondatok, hanem felsorolás szerűen tartalmazza a szavakat, jellemezőket. Továbbá szerepel a könyvben minden fényszög-kapcsolat, ami a bolygókat egymással összeköti (a 10 égitest egymással alkotott kapcsolatait külön-külön magyarázza).

Ha semmi más nincs az olvasó – akár laikus, akár szakember - kezében, csak egy horoszkópképlet és ez a könyv, akkor is tud egy majdnem teljes elemzést összeállítani pusztán azzal, hogy egymás mellé helyezi az adott szimbólumok, horoszkópelemek kulcsszavait.

Személy szerint azért tartom nagyon hasznosnak ezt a könyvet, mert megtanít érzékelni a horoszkópot és tökéletesen bemutatja, hogy milyen sokrétűen lehet elemezni, tehát a szakma legnehezebben elsajátítható részére vezet rá. Az intuíciót segíti feléledni és működni – ami, mint tudjuk gyakorlással fejleszthető. Ezzel a könyvvel pedig kiválóan lehet gyakorolni.

 Írta: Bogdán-Körmöczi Júlia diplomás asztrológus

Nincsenek megjegyzések: