2012. február 5., vasárnap

Gyógyító kristályok

Mi az a gyógyító kristály?
Kristálynak nevezzük azokat az ásványokat, melyek természetes módon a földben találhatóak. Nagyon változatos a megjelenési formájuk úgy színeikben, mint kristályszerkezetüket tekintve. Gyógyhatásuk a sajátos rezgéseikből fakadnak, melyek az emberekre jótékonyan hatnak. Használatuk több ezer évre visszamenőleg ismert, az ókori sírokban is találtak erre utaló nyomokat, festményeket, de a Biblia is említi a különleges hatással bíró ásványokat. 
Értéküket a tisztaság és az előfordulásuk gyakorisága, vagy ritkasága határozza meg. Így különülnek el a drágakövek a féldrágakövektől. Összetevőiket, és gyógyító hatásukat tekintve nincs jelentős különbség közöttük, mindegyik kristály nagy hatással van az emberre.

Milyen elven működik?
Testünkben minden szervünknek, „részünknek” van egy bizonyos frekvenciájú rezgése. Annak az embernek, aki testileg és lelkileg egészséges, rezgési frekvenciája egyenletes és harmonikus. A betegséggel vagy lelki problémával küszködő ember rezgése viszont diszharmonikus. A megfelelő gyógyító ásvány alkalmazásával ez a fajta diszharmonikus rezgés visszaállítható az eredeti állapotra, vagyis visszahangolható, harmonizálható. Ezt a helyreállítást elérhetjük, ha tisztában vagyunk vele, hogy mely diszharmonikus állapot kezelésére melyik ásvány alkalmas. Lehet a diszharmóniát okozó dolog egy testrész, egy szerv vagy tulajdonság, de akár pszichés jellemző is. 

A kristályok igen finom energiával töltenek fel minket, mint ahogy persze bármely más élőlényt is. Szabályozzák belső energiaáramlásunkat, erősítenek ott, ahol szükségünk van rá, valamint nyugatnak és harmonizálnak.
A kristályok általi gyógyulás nem látványosan kívülről indul el, hanem belülről, szinte észrevétlenül. A kövek általi energia segít abban, hogy testünk, belső szerveink diszharmonikus rezgései csituljanak, majd harmonikussá váljanak.
A drágakő- vagy kristály-terápia részeként ezeket az ásványokat használjuk fel úgy, hogy például relaxálás során, a test megfelelő pontjaira – csakrákra, meridiánokra – helyezve az energetikai rendszert harmonizáljuk. Emellett a reflexpontok kristályokkal történő masszírozásával, is nagyon személyre szabott, célzott kezelést végezhetünk.
Otthoni felhasználásra – főleg a terápia kiegészítéseként – javasoljuk a kövek marokkő formájában való használatát, vagy ékszerként való viselését. Hatását legjobban ugyanis a testre helyezve fejti ki. Milyen problémák megoldására jó
Konkrét szervi elváltozások kezelése, testtáji tünetek kezelése, energiablokkok oldása - melyek leggyakrabban pszichés, vagy pszichoszomatikus problémák formájában jelennek meg.  Segítséget nyújt lelki eredetű problémák feloldásában, mint például az önbizalomhiány, a féltékenység, a túlzott agresszió, a általános diszharmóniaérzés, depresszió, stb, Hatékonyan javít olyan krónikus betegségeken, ahol a rezgésáthangolás akár el is mulaszthatja az évek óta fennálló, visszatérő problémát.

Kinek ajánlott?
Kortól függetlenül mindenkinél alkalmazható kezelési forma, amely semmilyen fájdalommal nem jár. Nem befolyásolja a terápia hatékonyságát, hogy hisz-e benne  páciens, de az öngyógyító folyamatokat mindenképpen pozitívan támogatja a mentális együttműködés.

Hogyan zajlik egy kezelés?
Egy több alkalomból álló terápia elején a terapeuta anamnézist vesz fel - a problémákat feltárja - a páciens elmondása alapján. Utána a terapeuta kiválasztja azt a módszert, akár több módszer kombinációjaként, ami a páciens aktuális állapotának leginkább megfelel. A kezelés/kelezések során a terapeuta segíti a hozzá fordulókat a relaxációban, s közben a speciális gyógyító pontokra helyezi a megfelelő kristályokat. 
A masszírozáshoz a terapeuta ásványból készült masszírozókövet használ, amivel a kéz tenyér és kézháti oldalán található reflexpontokat stimulálja. 
A kezelés végén is lehet relaxáció, ami levezet

Ki végzi a kezelést?
Reflexológus, vagy egészségügyi végzettséggel rendelkező terapeuta.

Nincsenek megjegyzések: